Kateřina Lžičařová: Dárcovská výzva pro projekt DOMESTICI.CZ | Martin Souček | Pro důstojný konec života

"1000 schodů do nebe" nejvyšší čas to rozjet!

vybíráme od 16.5.2024
109 021 Kč
vybráno 109 % z 100 000 Kč

přispělo

110 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Z plánované cesty po Evropě manželů Šárky a Pavla s jejich psími mazlíčky zatím sešlo. Do života páru vstoupila v lednu Šárčina diagnóza rakoviny a jejich život nabral jiný směr a obrátky.

Nejvyšší čas to rozjet!  Z plánované cesty kolem Evropy sešlo. Šárky svět je momentálně nemocniční budova s programem 33 dávek ozařování a 4 až 5 chemoterapií. Má za sebou  23 ozařování a 5 chemoterapií. Šárka je bojovnice a i v této situaci se chce nejen uzdravit, ale i dále pomáhat. Rozhodla se, že během svého pobytu v nemocnici vyšlape 1000 schodů v nemocniční budově. A Pavel se toho hned chytil a stal se prvním sponzorem. Nabídl za každý schod 1 kačku (1Kč) na podporu projektu paliativní péče, který má za cíl zvýšit povědomí o paliativní péči a zlepšení její úrovně v ČR více informací na domestici.cz.

K dnešními datu už jsme tři, Pavel, já a  Martin Souček (více k jeho charitativnímu ultra cyklistickému závodu o délce 5 000 km za 9 dní najdete v odkazu).

Šárčina akce "1000 schodů do nebe" není o umírání, ale o nevzdávání se a pomáhání.  Od dnešního dne budeme každý den aktualizovat nejen průběh její léčby, ale i počet aktuálně vyšlapaných schodů! 

Pojď do toho s námi!

Šárka hledá další sponzory, staneš se jím i ty?

Zájemci mohou ještě symbolicky podpořit i Šárčino úsilí a vyšlapat svých 1000 kroků do nebe. Když nám k tomu pošlete nějaké komentáře nebo fota, budeme moc rádi.

Prosíme o sdílení.

Děkujeme!
Pavel a Katka.

Blíží se konec výzvy 1000 schodů do nebe. Těžko se hledají slova, která popíší výstižně příběh.

Jak poděkovat všem, kteří Šárčinu výzvu podpořili? Co dál?

 Těch šest měsíců od diagnózy opravdu nebyl napínavý seriál do gauče k brambůrkám. Několika hodinová operace ústní dutiny, týdenní trhání 15 stoliček, 5 chemoterapií 33 ozáření. Spálený krk, oteklý jazyk, nefunkční slinná žláza, úbytek 10kg svalové hmoty. To opravdu není dobrodružství Indiana Jonese.

První nápad, aby Šárka alespoň na chvíli zapomněla „za každý schod ti dám korunu“, se během několika dnů přetvořil v něco těžko uvěřitelného. Víc jak sto lidí ten „nápad“ podpořilo. Chápete to?! Zkuste si například přečíst zcela náhodně první tři nadpisy článků v „info zoně strážců demokracie“. Zkráceně? Prostě konec civilizace. Apokalypsa. 

To není pravda! Je to blbost! 100 lidí poslalo peníze na projekt pomoci lidem v paliativní péči? Lidem na konci jejich cesty životem, lidem, které vůbec neznají a které nikdy neuvidí? To je naprosto úžasné, dech beroucí. Jak to popsat? Slováci na to mají to správné slovo! ZIMOMRIAVKY!

Šárka Kohoutová  se pokusila na závěr videa poděkovat všem podporovatelům na lavičce naděje ve FN Hradec Králové. Opravdu není Indiana Jones. Je něco víc. Celou dobu ani jednou nepoužila za sebe dubléra. Proto omluvte kvalitu. Není to herecký výkon, je to „jen“ upřímné …….
Šárčin příběh je součástí mnohem většího celku. Projekt domestici.cz  začíná. A tam jsou fakt indiáni!!

P.S. to bych nebyl já, abych to celé neshodil. Prosím, v komentářích dole pod příspěvkem pochvalte její lýtka. Je to důležité! Děkuji!

Pavel.

Dnes to bude delší. Martin Soucek a parta kolem něho upozorňuje na téma, o které je v „ziskové“ společnosti nevhodné mluvit. V ziskové společnosti není smrt nosné téma.

Má žena Šárka žije od ledna v mezní životní situaci, ve které musíte o tomto tématu přemýšlet. Když vás ze dne na den zastaví v tom každodenním „ziskovém“ shonu s diagnózou „rakovina“,  máte na vybranou. Rezignovat, vzdát to a čekat na konec.
Nebo bojovat.

Šárka si vybrala druhou variantu. Po pravdě, kdo ji známe osobně, nečekali jsme jinou volbu. Jí i to bylo málo. Rozhodla se z vaší podporou pomoci v projektu domestici (doporučuji k bližšímu seznámení, čeká nás velký příběh).  V naší skupině, moderně napsáno, sociální bublině se blížíme ke stropu možností.

Žádáme vás, hledejte další sponzory pro její cestu po schodech do nebe. Do jejího závazku 1000 schodů a 100 000,- pro paliativní péči nám stále ještě něco chybí. 
Přesvědčme své známé. Stačí pro začátek úkrok z „bubliny“ ziskové společnosti do společnosti LIDSKÉ! Zkuste si to! Je to osvobozující pocit, nebudete se chtít vrátit! 

Děkujeme za podporu!

Založení výzvy

Nadace Via
Projeli jsme na kole 5 000 kilometrů ze západního na východní pobřeží USA, abychom spolu s vámi podpořili rozvoj paliativní péče v Česku. Postavili jsme se do středu týmu domestiků, kteří mají společnou metu – dostat závodníka do cíle v co nejlepší fyzické i psychické kondici. Je to podobný úkol jako mají příbuzní těžce nemocných a umírajících – doprovázet své blízké do cíle. Staňte se jedním z domestiků a připojte se k neuvěřitelnému dobrodružství pomoci.
Život má být kvalitní a důstojný až do poslední vteřiny. Proto je tady paliativní péče. Naším snem je vybrat 10 milionů Kč na toto nelehké téma života, které se týká každého z nás. 

Domestici.cz + manželé Vlčkovi = každý dar do sbírky bude zdvojnásobený! 

Martin Souček s Tomášem Navrátilem to dokázali. 15. června 2024 se postavili na start jednoho z nejtěžších ultracyklistických závodů světa a za 8 dní, 8 hod a 23 minut byli v cíli. Ujeli přesně 4 936 km. Podobný závod nejde zvládnout bez domestiků, tedy těch, kteří pomáhají závodníkovi do cíle – podporují ho a jsou k dispozici v těžkých chvílích. A právě takové pomocníky, domestiky pro paliativu, hledáme. Všechny vaše dary půjdou třem skvělým neziskovým organizacím: Fóru mobilních hospiců, Hospicu sv. Lazara a Centru paliativní péče.
Přáli bychom si, abychom společně zajistili kvalitní a důstojný život až do poslední chvíle co největšímu počtu lidí. Ať jsou to naši blízcí nebo lidé, které ani neznáme. Paliativní péče tu není proto, aby léčila pacienta za každou cenu, ale aby se postarala, že jeho odchod bude takový, jaký by si jej sám přál. Takový odchod bychom přáli všem. Staňte se domestikem i Vy – prosíme přidejte se a darujte. 
Každá darovaná koruna se zdvojnásobí. Darujte 500 Kč a hned se do sbírky přičte 1000 Kč, darujte 1000 Kč a budou z něj 2000 Kč ... Jak je to možné? Díky štědrému "matchingu 1 : 1" manželů Vlčkových.  Srdečně děkujeme!

Jak přesně Vaše dary pomohou?

Spojili jsme síly s Nadací Via, která zřídila dárcovský fond Domestici a také veřejnou sbírku na rozvoj paliativy v Česku. Všechny získané dary budou rozděleny mezi skvělé organizace, které se tématu paliativy věnují a posouvají jej v Česku vpřed, konkrétně: 
  • Hospic svatého Lazara, který pomáhá lidem na sklonku života v regionu Plzeňska.
  • Fórum mobilních hospiců, díky kterému bude paliativní péče dostupnější i v ostatních regionech ČR.
  • Centrum paliativní péče zajišťující osvětu a informovanost, která je nezbytná, má-li se dobrý konec stát běžným.

Zapojte se do pelotonu domestiků i Vy.

Přidejte se prosím k domestikům a pojďme společně měnit způsob, jakým v Česku opouštíme tento svět. Jak na to?
1.  Darujte částku, kterou si můžete dovolit darovat – přímo na této stránce. Každý Váš dar bude zdvojnásobený. 
2. Vytvořte svou osobní fundraisingovou výzvu k projektu domestici.cz na www.darujme.cz/domestici.
3.  Řekněte o domestici.cz svým přátelům, kolegům a požádejte je, aby se také přidali.
4. Vytvořte si svou vlastní sportovní výzvu a propojte ji s domestici.cz.
5. Jakkoliv jinak, vaší kreativitě nestojí nic v cestě.
Staňte se součástí pelotonu domestiků!  Ze srdce vám děkujeme, Martin Souček a domestici
---
Více o propojení paliativy a ultracyklistiky: Domestici.cz - Napříč Amerikou za 9 dní
Jednou za čas vás budeme o paliativní péči a její podpoře, informovat emailovým newsletterem.
Projekt domestici.cz je realizován na základě výzvy Martina Součka ve smluvní spolupráci se společností domestici.cz s.r.o. Z tohoto důvodu budou Vaše osobní údaje v nezbytném rozsahu, a to výlučně pro účely administrace projektu (poděkování, analýza dopadu projektu, další komunikace o projektu, výsledcích a možnostech jeho další podpory, fundraising pro projekt) předávány společnosti domestici.cz s.r.o. 

Šárko, už teď vím, že TY VYHRAJEŠ!!!

Iveta Múdra
300 Kč

Díky za podporu!

Kateřina Lžičařová

Držíme palce ;-)

Aleš a Angie
1 000 Kč

Moc děkujeme!

Kateřina Lžičařová

držíme tlapky, moc!
J.

Jana Mašterová
1 000 Kč

My, děkujeme, moc!:)

Kateřina Lžičařová

Držíme palce!

Petr Kovář

Děkujeme!

Kateřina Lžičařová

Hodně sil!

Navrátilová Monika
200 Kč

Díky!

Kateřina Lžičařová

Držím palce

Jar.Do.
500 Kč

Děkujeme!

Kateřina Lžičařová

Držím palce!

Miroslava Hurdová
5 000 Kč

Velice děkujeme!

Kateřina Lžičařová

Šárko drž se! Budu se těšit zase na nějakou taškařici!

Nela a Hunter
500 Kč

Díky za podporu!

Kateřina Lžičařová

Držíme palce a labky!
Mára a Bára

Dárce
1 500 Kč

Báro, Marku, děkujeme!

Kateřina Lžičařová

Posíláme hodně sil a přejeme brzké uzdravení ❤️❤️🍀🍀

Věra Bombíkova
1 000 Kč

Děkujeme za podporu!

Kateřina Lžičařová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Via, projekt: DOMESTICI.CZ | Martin Souček | Pro důstojný konec života