Václav Paukner: Dárcovská výzva pro projekt VOZÍME DO RODIN NADĚJI

Společně za návratem do běžného života

vybíráme od 21.3.2024
25 100 Kč
vybráno 50 % z 50 000 Kč

přispělo

28 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
CZ: Jmenuji se Václav Paukner a v roce 2022 mi lékaři po autonehodě způsobené epileptických záchvatem odhalili zhoubný nádor na mozku. Nádor byl následně z velké části operací odstaněn.  Avšak nevyhnul jsem se ozařování ani následným 12 dávkám chemoterapie, které byly spojeny s velkou únavou a nevolnostmi. Nyní mohu říct, že jsem v pořádku. Chodím na půlroční kontroly a beru medikaci proti epilepsii. Od posledního epileptického záchvatu jsem již žádný další neprodělal.

Po náročném období, které bylo plné  fyzického i psychického nátlaku, jsem se rozhodl, že se chci vrátit do běžného života zpět. Tento velký návrat symbolijzuje přechod Kréty, na který se vydám 2. dubna 2024. Čeká mě v průměru 30 km denně vedoucí přes dva nejvyšší vrcholy ostrova Pachnes 2453 m.n.m a Psitoritis 2456 m.n.m. Tato 570 kilomentrů vzdálená cesta vyžaduje značnou fyzickou připravenost. 

S přípravou a nastavením tréninkového plánu mi pomáhal můj trenér David Bokůvka ze společnosti StatusFit s. r. o. Trénikový plán je přizpůsoben specificky pro tuto výzvu a zahrnuje chůzi se závažím i bez, běh, jednodenní treky s batohem, posilování a postupné zvyšování intenzity tréninku. Mimo to se také pravidelně věnuji podvodnímu hokeji za tým SERRASALMUS, podvodní hokej České Budějovice, což přispívá k lepší celkové fyzické kondici. 
 
 A protože si myslím, že by můj příběh mohl být inspirací pro ostatní, rozhodl jsem se svoji cestu spojit s podporou Společnosti pro ranou péči, která poskytuje profesionální podporu rodinám, ve kterých vyrůstá dítě s postižením nebo s ohroženým vývojem od narození do sedmi let věku. Cílem Společnosti pro ranou péči je rozvoj a podpora dítěte i rodiny po všech stránkách tak, aby se mohla vrátit do běžného života, stejně tak jako se do běžného života chci vrátit já. 

Sleduj mou cestu a podpoř tak Společnost pro ranou péči https://www.instagram.com/rana_pece_budejovice

Chceš být se mnou na Krétě? Sleduj mě na mém instagramovém profilu nebo na profilu StatusFit s.r.o.

https://www.instagram.com/vaclav_paukner
https://www.instagram.com/statusfit_cz

EN: Please take few minutes to read the story of my brave and amazing nephew. It's a reminder that nothing in life is certain and how important is to follow our dreams and to not give up. Please share the hope and determination so it can reach those who need it right now. You can also follow his journey on Instagram.

The journey does not only have a personal meaning, but it also supports children with disabilities or serious health issues and their families. The Early Care Association will be grateful for any amount donated at www.darujme.cz/vyzva/1204227

My name is Václav Paukner and in 2022, after a car accident caused by an epileptic seizure, doctors discovered a malignant brain tumour. The tumour was subsequently mostly removed by surgery and I had to go through radiation therapy, followed by 12 doses of chemotherapy which caused severe fatigued and nausea.

Currently, I can say that I am fine. I still have to undergo check-ups every 6 months and take anti-epilepsy medication; however the great news is that I have not had another epileptic seizure since the car accident.

After all the stress and struggles, physical and mental challenges, it's finally time to return to normal life. As a symbol of the big return I'll be walking across the island of Crete. My journey will commence on the 2nd April, 2024 and as per the plan I hope to walk an average of 30km per day which will also involve crossing the two highest peaks of the island, Pachnes (2,453m) and Psitoritis (2,456m).

This 570km journey has required me to gain back a considerable amount of physical fitness. My trainer David Bokuvka from StatusFit s.r.o. helped me to prepare and set up the training plan which was specifically tailored for this challenge and included walking with and without weights, running, one-day treks with a backpack, strengthening and gradually increasing my training intensity. In addition, I have also continued to play underwater hockey for the SERRASALMUS team which also helps contribute to my overall physical condition.

As I believe my story could be an inspiration to others, I decided to share my journey and at the same time collect donations for the Early Care Association which provides professional support to children with disabilities or serious health challenges and their families.

The goal of the Association is very close to my heart, helping children and their families to live a normal life, the same as I'm longing to do right now.

Please follow my journey and donate to the Early Care Association at www.darujme.cz/vyzva/1204227

All donated funds go directly to the Early Care Association project We Bring Hope to Families.

If you would like to experience the walk across Crete with me please follow my Instagram www.instagram.com/vaclav_paukner
or StatusFit s.r.o. profile www.instagram.com/statusfit_cz

Thank you for your support on behalf of all of us who just want to have a chance to enjoy our ordinary or extraordinary lives.


Společnost pro ranou péči, pobočka České Budějovice
Někdy se miminko narodí dřív, než rodiče čekali, nebo má závažné zdravotní obtíže. Vždy je však naděje na zlepšení. V prvních měsících života se dítě učí poznávat svět a jeho hlavním pomocníkem je zrak. Víte, že po narození se dítě učí vidět, stejně jako se učí chodit? Pokud nemá dítě dostatek zrakových podnětů a zkušeností, pak nezíská potřebné informace o okolním světě, nemůže se učit nápodobou, netvoří si zrakové představy a je omezeno v sociálním kontaktu. Raná péče mu v tom umí pomoci. Dejte rodinám s dětmi s postižením naději, že to půjde a že - přes všechny těžkosti - vše zvládnou.
A co za Váš příspěvek například pořídíme?

2 000 Kč = odborná konzultace pro rodinu s dalšími specialisty (logoped, fyzioterapeut, psycholog apod.)
1 000 Kč = vyšetření zraku, určí, jak s dítětem nejlépe dál pracovat a rozvíjet ho
500 Kč = návštěva poradkyně v rodině s nácvikem konkrétních aktivit komunikace s dítětem
300 Kč = speciální pomůcky a hračky, knížky, které pomáhají rozvíjet dítě se zrakovým postižením

Děkujeme!!!





 

Jsme na Tebe pyšní!

Zdenka Kurbatoff
2 000 Kč

Vašíku, jseš borec!:) hezké putování

Alena Lövy
500 Kč

Jsme sportovní klub, který rád podpoří jakékoliv sportovní výzvy ! Dvojitá poklona patří všem, kteří se překážek nezaleknou, ba naopak, s obrovskou vůlí je překonají.

Jana Pírková

Good luck on the long walk Václav!!

Mark Kurbatoff
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Společnost pro ranou péči, pobočka České Budějovice, projekt: VOZÍME DO RODIN NADĚJI