Petra Vymětalíková: Dárcovská výzva pro projekt Pomozte uzdravit naše zemědělství!

40. narozeniny s chlaďákem pro Jednorožce

vybíráme od 11.3.2024
55 705 Kč
vybráno 139 % z 40 000 Kč

přispělo

97 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
27. 3. oslavím 40. narozeniny. Chtěla bych při této příležitosti podpořit ekologickou farmu Jednorožec. Půjdeš do toho se mnou?
Chlaďák stojí více než je moje nastavená cílová částka, tak se nebojte přispívat i nadále🙏.

Trochu víc než před 3 lety na mě vykoukla reklama na Farmářskou školu – vůbec jsem netušila, že něco takového existuje a tou dobou jsem ani neměla touhu jít něco studovat. Jako správná reklama se mi začala zobrazovat opakovaně a vždy mi u ní tekly slzy. A jsme opět u péče o půdu. Byť jsem měla v životě (zdánlivě)  jiný směr, „nezbylo než si říct“, že půjdu opět po letech studovat a naučím se, jak šetrně a ekologicky o půdu pečovat a naučit se vše potřebné pro ekologické hospodaření.

Jsme o 3 roky později – školu mám čerstvě ukončenou a začínám pracovat na ekologické farmě Jednorožec🍀. Juchůůůů!

Co říci o farmě?
Nachází se v obci Roblín na okraji Českého krasu a je druhým rokem školním statkem Farmářské školy – VOŠ Ekologického zemědělství. Farmu charakterizuje pestrý zemědělský organismus, který nejen živí lidi, ale také oživuje krajinu. Intenzivně se zde pěstuje zelenina a ovoce, pečuje se o ornou půdu a chovají se hospodářská zvířata, včetně krav, ovcí, koz, slepic a kachen. Je také centrem praktického vzdělávání a místem setkávání komunity odběratelů v rámci systému KPZ (komunitou podporovaného zemědělství).

V letošní sezóně se farma chystá rozšířit svou zeleninovou produkci a podělit se o čerstvé potraviny s ještě větším okruhem podílníků. S takovým rozšířením však farmě již nevyhovují stávající chladicí kapacity. Zejména v horkých letních měsících je chladicí prostor pro zeleninu klíčový, jelikož umožňuje dodání čerstvého salátu, křupavých okurek či šťavnatého chřestu našim odběratelům. Koupí chladicího boxu se farma profesionalizuje jako ekologický producent zeleniny.


Ze srdce mě potěší, když se k mé oslavě přidáš a přispěješ na nezbytně důležitý chlaďák🍀.
Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s.
Podpořte Farmářskou školu - unikátní vzdělávací program, který vychovává nové ekologické a biodynamické zemědělce. Farmářská škola usiluje o oživení půdy, trvale udržitelné postupy, důstojné zacházení se zvířaty v souladu s jejich potřebami a obnovení života na venkově. Buďte u toho a přispějte ke změně!
Naším cílem je naučit naše studenty nejen osvědčené postupy v současném ekologickém zemědělství, ale také se zaměřit na změnu jejich myšlení, tedy aby začali krajinu a přírodu vnímat v její komplexnosti. Program má studentům pomoct rozvinout uvažování nad tím, jak začít hospodařit s přírodou a ne proti ní, porozumět tomu, co potřebuje a skloubit to se zemědělskou praxí.
Usilujeme o vědomé zemědělství, které krajinu nedrancuje, ale uzdravuje, zemědělství, které myslí i na budoucí generace.
Farmářská škola nabízí ucelený vzdělávací program v oblasti ekologického a biodynamického zemědělství. Vzdělávání se skládá ze tříleté praktické činnosti na vybraných ekologických farmách v Čechách (včetně vlastní školní farmy Jednorožec) i zahraničí a teoretických modulů vedených zkušenými docenty. 

Potřebujeme vaši pomoc, abychom zajistili budoucnost Farmářské školy i v budoucích letech.
Chceme poskytnout více mladým zemědělcům praktické a inovativní vzdělání a pracovat na zelenější a udržitelnější budoucnosti.

Jako podporovatel FARMÁŘSKÉ ŠKOLY můžeš:
  • posunout ekologické zemědělství v Česku,
  • pomoci snížit negativní stopu našeho potravinářského a zemědělského průmyslu,
  • se podílet na inovativním vzdělávání,
  • zajistit dodávky kvalitních, lokálních a udržitelných potravin,
  • podpořit rozvoj školní farmy Jednorožec.

ŘEMESLO SE UČÍME, TÍM ŽE HO DĚLÁME


Peti, moc fandím ve tvých projektech, které jsou milé nejen k tobě, ale i ostatním a přírodě, která nás obklopuje. Fandím tvojí energii, ať se daří! Posílám pomyslnou kulatou hromádku zlaťáků za každý rok, který jsi tu zatím na společné planetě strávila.

Lenka Dušková

Ze srdce díky, Péťo. Na zdraví, na štěstí, na lásku.

Šárka Krčílková

Petro, vše nej a hodně štěstí v Jednorožci!

Ondra Š.
300 Kč

At se dari! Vse nejlepsi!

Martina Elterlein
300 Kč

Mila Petro, přeju ti, abys dal nacházela odvahu dělat kroky do neznáma, který tě vedou dopredu. Preju ti slunce v duši a ruce v hlíně :)

Dárce

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Milá Petro, přeji Ti krásné 40. narozeniny a ať se daří Tobě i 🦄!
Lucie K. B.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Lucie Kalábová Benešová
340 Kč

Krásné dny :-)

Jan Straka
1 111 Kč

Milá Peťo, vše nejlepší k narozeninám a ať na Jednorožci kveteš ve zdraví, spokojenosti a s radostí v srdci.

Alča

Krásné narozeniny a hodně radosti při práci na farmě🌹🍀

Markéta Palánová

Peti, vše nejlepší a ať se daří Tobě i farmě s krásným názvem :-)

Petra Nakládalová
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s., projekt: Pomozte uzdravit naše zemědělství!