Petra Šestáková: Dárcovská výzva pro projekt Terapie na 4 nožkách pro ty nejkřehčí seniory 🐾

Petry narozeniny

vybíráme od 24.10.2023
10 000 Kč
vybráno 100 % z 10 000 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Tohle bude pro mě ten NEJ dárek. ❤️ 
Pojďme spolu vybrat na terapii 4 nožky🐾 pro ty nejkřehčí seniory.
Sue Ryder
Paní Jarmila (78 let) Vám dokáže vyprávět dlouhé hodiny o svém jezevčíkovi Matýskovi. Paní Vlasta (98 let) stále vzpomíná na koně svého tatínka. Jmenoval se Postilion, ale říkali mu Postuška. Další a další příběhy uslyšíte od lidí, kteří vyrůstali na vesnici a celý život byli obklopeni zvířaty. Díky nim bylo stáří hezčí, samota míň tíživá a neduhy těla snesitelnější. Vzít s sebou do domova pro seniory, kde teď žijí, je ale nemohli.
Pošlete, prosím, právě dnes křehkým seniorům ten nejkrásnější dárek – návštěvy terapeutických zvířat. Mají kouzelnou moc vrátit do života starých lidí radost a něhu. Dokážou vyplnit osobní samotu, pomáhají zachovat tělesné i duševní schopnosti. Takové hlazení chlupatého teplého tělíčka je pro seniory zkrátka blahodárné. 🧡 

Setkání se zvířecím terapeutem často patří také k poslednímu přání člověka, který odchází. Právě němý společník dokáže vycítit mnohem lépe, kdy nastal ten pravý čas. Stačí teplo psího kožíšku nebo kočičí klubíčko u nohou, aby loučení bylo klidnější.

Až tady jsem poznal, jak jsou zvířata báječná! Na nic se Vás neptají, nekritizují Vás, nic po Vás nechtějí, jen být Váš kamarád,“ říkával pan Josef (86 let), klient domova pro seniory Sue Ryder, který poznal léčivou sílu zvířat až na sklonku svého života.

Přispějte, prosím, na hodiny společné lidské a zvířecí radosti.

Felinoterapeutický kocourek Davídek
Nejhodnější a nejklidnější kočičí stvoření, které si užívá opatrné doteky starých rukou a válení v měkoučkých vyhřátých peřinách. Davídek je 5letý kocour plemene Ragamuffin Karolíny Tumlířové.

Felinoterapeutický kocourek Benjamín
Hedvábný kocourek s obrovskýma zelenýma očima, který byl kvůli věku vyřazen z chovu. Plození koťátek vyměnil za felinoterapii a vede si v ní skvěle. Benjamín je 8letý kocour plemene Sibiřská kočka Radky Kulhánkové.

Morčecí terapeut Mareček 
Mareček je přítulné morče, které v terapii boduje díky své skladnosti a hebkému kožíšku. Občas se zapomene a do postele pustí bobek. Mareček je 6leté morče obecné Denisy Ratajové.
Canisterapeutická fenka Yumi
Akční torpédo, které nemá kontaktu s klienty nikdy dost. Do každého pokoje i postele vletí s takovým nadšením, až chlupy lítají! Yumi je 7letá fenka plemene Welsh corgi pembroke Michaely Pošvářové.

Skupinová psí terapie Léčivé tlapky
Terka a Lily (na fotce), Keny a Ronny, Ivule a Coffee a další lidští a čtyřnozí terapeuti ze spolku Léčivé tlapky zvládnou rozveselit, pobavit a uzdravit celou skupinku seniorů.

  • Vylepšuje držení těla.
  • Zlepšuje a prohlubuje dýchání.
  • Ulevuje od bolesti kloubů a svalů.
  • Pomáhá k pozitivnímu myšlení.
  • Zklidňuje emočně sociální chování a vazby.
  • Zvyšuje vnímání.
  • Pomáhá při rozvoji řeči, slovní zásoby...
Děkujeme Vám z celého srdce za čtyřnohou radost, ve kterou se Váš dar promění!

Monika Havlová
Péče o dárce
Mobil: +420 775 429 446
E-mail: monika.havlova@sue-ryder.cz

www.sue-ryder.cz
www.neztratitsevestari.cz

Sue Ryder je česká nezisková organizace, která od roku 1998 pomáhá seniorům a jejich blízkým ve chvíli, kdy stáří začíná přinášet starosti. Je také průkopníkem v zavádění paliativní péče do domovů pro seniory v ČR.

Poradenství ● On-line portál neztratitsevestari.cz ● Půjčovna kompenzačních pomůcek ● Osobní asistence  ● Pobytová péče v domově pro seniory  ● Paliativní péče

Sue Ryder se také snaží navrhovat změny v legislativě, které povedou ke kvalitnější péči o seniory v naší zemi. Sdílí zkušenosti se studenty, dalšími organizacemi a profesionály. Usiluje o to, aby v ČR mohl každý důstojně zestárnout.

Pomáhat seniorům a jejich blízkým může jen díky podpoře dárců.
 

To je moc hezká výzva. 9. prosince si na ty zvířecí staroušky (i na nás lidské mlaďoušky!) dáme třeba saké ;).

Veronika Löw
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Sue Ryder, projekt: Terapie na 4 nožkách pro ty nejkřehčí seniory 🐾