Eva Šafaříková: Dárcovská výzva pro projekt Zahrada pro Magnolii

Kouzelná zahrada uprostřed města

vybíráme od 7.10.2023
0 Kč
vybráno 0 % z 100 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo vytvořit z naší charitní zahrady takové místo, které by sloužilo jak klientům Charity Vsetín, tak i široké veřejnosti v rámci komunitních setkání a dalších akcí, pořádaných nejen Charitou Vsetín, jako jsou např. workshopy, hudební setkání či programy pro děti. 
Vybudování takové zahrady je ovšem velice náročným projektem, který zabere nejen spoustu času vzhledem k úpravám terénu, ale je náročný také finančně. Přesto věříme, že spolu s pomocí a podporou veřejnosti se nám může podařit tento projekt realizovat a my budeme moci dopřát našim seniorům tolik potřebný a osvěžující pobyt na čerstvém vzduchu a veřejnosti nabídnout místo, kde budou moci lidé sdílet nové zážitky ve společnosti přátel.
Nebuďte lhostejní, podpořte náš projekt ZAHRADA PRO MAGNOLII, jsme vděčni za každý finanční příspěvek. Děkujeme!
Charita Vsetín
Magnolia je název denního stacionáře pro seniory a je jednou z mnoha služeb Charity Vsetín. Přáli bychom si vytvořit pro naše uživatele oázu klidu - terapeutickou zahradu, s takovým zázemím, kde by si mohli posedět, odpočinout, kochat se výhledem na město a řeku Bečvu, trávit čas na čerstvém vzduchu nebo aktivně, v rámci svých možností, pracovat s našimi pracovníky a čerpat tak energii z malého kousku přírody uprostřed města.
Magnolia je název denního stacionáře pro seniory a je jednou z mnoha služeb Charity Vsetín. Budova, kde Magnolia sídlí, je situovaná na kopečku malebného vsetínského Horního náměstí a její součástí je poměrně velká zahrada, umístěná ve svažitém terénu. Rádi bychom zde vytvořili přístupnou, nejlépe bezbariérovou zahradu, kde by naši senioři aktivně trávili čas od jara do podzimu, setkávali se se svými rodinami, měli by možnost pečovat o květiny, bylinky nebo pěstovat zeleninu ve vyvýšených záhonech. Tuto zahradu by mohli využít mimo uživatelů Stacionáře Magnolia i uživatelé dalších služeb Charity Vsetín.  V Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO zajišťujeme volnočasové aktivity pro zájemce od 6 - 18 let věku ze sociálně znevýhodněných rodin, Sociální rehabilitace CAMINO poskytuje pomoc a podporu lidem s duševním onemocněním. Přáli bychom si vytvořit pro naše uživatele oázu klidu - terapeutickou zahradu, stakovým zázemím, kde by si mohli posedět, odpočinout, kochat se výhledem na město a řeku Bečvu, trávit čas na čerstvém vzduchu nebo aktivně, v rámci svých možností, pracovat s našimi pracovníky a čerpat tak energii z malého kousku přírody uprostřed města. Terapeutická zahrada by mohla sloužit i široké veřejnosti v rámci komunitních setkání a dalších akcí, pořádaných Charitou Vsetín, jako jsou workshopy či hudební setkání.

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Charita Vsetín, projekt: Zahrada pro Magnolii