Michaela Hebelková: Dárcovská výzva pro projekt Přispějte na Andělský kemp

Andělský kemp - pomáhejte s námi měnit dětské životy

vybíráme od 9.6.2023
600 Kč
vybráno 0 % z 200 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Andělský kemp je nezapomenutelný týden plný zážitků pro děti rodičů, kteří se ocitli ve výkonu trestu. Pomozte nám prosím podpořit 80 dětí, které s námi budou moci vyrazit na kemp.


Na andělský kemp jsem poprvé vyrazila před dvěma lety. Chtěla jsem přispět svou energií, časem a pozorností na místě, kde jsem věděla, že to dává velký smysl. Jela jsem tam s očekáváním, jak jiný tento kemp bude od ostatních kempů a táborů, které jsem za svůj život již navštívila. Jela jsem tam také v očekávání narození svého miminka. Nebylo to na mě ještě poznat, ale již v té době se mě velice dotýkalo, že to ještě nenarozené miminko nemůže ovlivnit, jakým rodičem se jednou stanu. Podobně, ani tyto děti nemohou za chyby svých rodičů, ale přesto si nesou trest. Trest ve formě strachu, nejistoty nebo předsudků ze strany okolí. Byl to pro mě velmi intenzivní týden plný zážitků a emocí, kdy člověk tam dával sebe sama k dispozici dětem. Zažila jsem tam, jak dospívající slečny toužily po ukolébavce na dobrou noc. Zažila jsem tam chlapce, který úplně rozkvetl oproti prostředí školní třídy, kde jsem jej znala spíše jako apatického nespolupracujícího chlapce. Zde byl všude včas, zapojoval se. Taková změna! Nemohla jsem věřit svým očím. Zažila jsem slzy a dojemná loučení dětí se svými vedoucími, ke kterým si na kempu našly vřelý vztah. Našly tam porozumění, naslouchání a přijetí. Něco, co odemyká lidská srdce uzavřená před bolestí a zraněním. Tento pobyt má pro tyto děti obrovský význam. Oproti školní třídě, kde se často cítí jako outsideři, zde se setkávají s dětmi, které jsou úplně na stejné lodi. Nikdo je nesoudí, protože i ony chápou, jaké to je být dítětem rodiče, který spáchal něco zlého a teď je ve vězení. Prosím, podpořte s námi tento projekt a umožněte co nejvíce dětem, aby mohly zažít nezapomenutelný týden, který je bude ve vzpomínkách hřát, až budou zase zpátky ve své drsné realitě života.
Mezinárodní vězeňské společenství
Pomozte spolu s námi dětem, které mají rodiče ve vězení. Darujte jim týden na Andělském kempu, kde si budou moci najít nové kamarády a mluvit o svých trápeních bez strachu z odsouzení. Každý dar může pomoci změnit život těchto dětí.
Pomozte spolu s námi dětem, které mají rodiče ve vězení. Darujme jim týden na kempu, kde se cítí dobře a nikdo se jim nevysmívá, že mají tátu nebo mámu ve vězení. Jeden týden na kempu jim může změnit život! V letošním roce organizujeme dva turnusy pro 80 znevýhodněných dětí.

Na kempy vybíráme rodiny, které se nacházejí ve špatných finančních a sociálních podmínkách. Rodiny těchto dětí nemají finance na aktivity svých dětí, natož na týdenní tábor. Andělský kemp bývá mnohdy jedinou prázdninovou aktivitou těchto dětí.
Díky vašemu příspěvku mohou zažít tyto děti týden, který jim přinese nové zážitky, zábavu, kamarády a otevřeně zde mohou mluvit o trápení, které jim uvěznění rodiče přineslo. Všichni jsou tu totiž na stejné lodi. Nemusejí skrývat, že mají rodiče za mřížemi. Ostatní to mají taky tak. 

Na kempech jsou děti svobodné, zažívají pocit přijetí, díky přírodě okusí pravé dobrodružství, kvalifikovaní odborníci se jim neustále věnují, nikdo je tu nesoudí.

Letos by chtěl na kemp vzít i svého mladšího bratra Tomíka. Rádi bychom mu to splnili!


Dan s námi na kempu zažil pocit přijetí, užíval si hlavně sportovní aktivity a našel si tu dobrého kamaráda, s kterým zůstal po kempu v kontaktu.

Pomůžete Danovi, Tomíkovi a dalším dětem zažít aspoň na chvíli pohodové prázdniny?

Andělský kemp pro jedno dítě zahrnuje: 
  • ubytování a stravování 6x denně
  • zajištění dopravy na kemp a zpět
  • program, výlety, vstupy
  • péče kvalifikovaných odborníků 
  • v případě nutnosti také vybavení na kemp – kvůli špatné finanční situaci děti často nemají vhodné oblečení nebo obuv
Věříme, že společně můžeme alespoň trochu pozitivně ovlivnit osudy těchto dětí, který si samy nevybraly. 

Děkujeme, že pomáháte spolu s námi! ❤️
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mezinárodní vězeňské společenství, projekt: Přispějte na Andělský kemp