Kateřina Fialová: Dárcovská výzva pro projekt SÍLA PRO NEDOKLUBKO

WEBINÁŘ: antistresově o stresu aneb vždycky můžeš začít tam, kde jsi a změnit konec!

vybíráme od 30.5.2023
1 911 Kč
vybráno 2 % z 100 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsem jednou z deseti!

Jednou z deseti žen, která byla jednoho dne krásně těhotensky šťastná a naplněná a druhý den stála u inkubátoru s prázdným bříškem a nechápala, co se stalo. 

Mít předčasně narozené miminko je zkušenost, na kterou vás nic dopředu nemůže připravit. Hlava ani srdce to nejsou s to první hodiny a možná i dny pobrat. Šíleně moc to bolí. A tahle purpurová stopa už tam zůstává navždy.
Je to šok. A taky bezmoc a úzkost. Naděje i zklamání. Touha i zoufalství. Ticho i křik. Láska i strach.

Každý z nás to prožívá jinak, nic není dobře ani špatně... A je v pořádku nebýt nějakou chvíli v pořádku.

A jak řekl C. S. Lewis: „Jít zpátky a změnit začátek už nemůžeš, ale pořád MŮŽEŠ ZAČÍT TAM, KDE JSI a změnit konec.“
A tak vás společně v Nedoklubku zveme k ANTISTRESOVÉMU WEBINÁŘI o stresu. Protože, nezapomeňte, nejste v tom sami... 

Můžete nám za webinář zanechat libovolnou částku tak, jak to budete cítit. Částka bude využita pro Nedoklubko samo, abychom mohly (my ženy v Nedoklubku) dál tvořit dobro. Protože věříme, že tou nejlepší možností, jak se postavit k těm smutným a náročným věcem, je šířit dobro. Cena jednoho LÉČIVÉHO BALÍČKU, který od nás maminky po porodu dostávají, je 300 Kč. Jeho součástí jsou podpůrné a edukační materiály, protože INFORMACE jsou jedna z věcí, kterou v takové chvíli každý rodič ocení. Můžete si tedy vybrat, kolik takových balíčků podpoříte :-)


Webinář proběhne přes platformu ZOOM 12.6.2023 v 19 hod. a záznam z něj zůstane na čas uložen.


Co se na webináři dozvíte:



  • co to je stres, jaké jsou formy stresu a že stres sám o sobě pro lidské tělo škodlivý není

  • co je to "něco", co škodlivé je a proč to pejsci nezažívají a  člověk ano

  • na čem záleží, jak budu stresující situaci zvládat

  • co konkrétně se v lidském těle při stresu odehrává

  • a samozřejmě taky praktické tipy, jak se naučit se stresem tančit.. a jak tančit při stresu, který ochromí celé Vaše tělo a při stresu, který je spíš takový chronický, podprahový - a nebojte, budou to jednoduché a zároveň naprosto geniální techniky!!! 
DÉLKA WEBINÁŘE: 60 min.

Máte-li zájem se webináře zúčastnit, stačí se přidat do FB skupiny, kde bude webinář probíhat a na pár dní uložen: 

webinářem Vás provede: MUDr. Kateřina Fialová, Ph.D.  - koordinátorka Nedoklubka pro FN Brno

https://www.katyfialova.com



Nedoklubko, z.s.
Nedoklubko je spolek podporující rodiče předčasně narozených dětí a neonatologická oddělení v České republice. Poskytuje okamžitou a ucelenou informační podporu a zvyšuje povědomí o neonatologii v ČR i na mezinárodní úrovni. Pomáhá rodinám po předčasném porodu. Sdílí rady a informace, příběhy a zkušenosti. Předává víru a naději. Je tady pro ty, kteří ho potřebují.
Každý rok se v České republice narodí téměř devět tisíc miminek předčasně. Musí několik prvních týdnů i měsíců svého života prožít v inkubátoru či na vyhřívaném lůžku. Pro rodiče jsou tyto dny psychicky náročné. Především maminky trpí pocity beznaděje, selhání, bezmoci či strachu radovat se z narození miminka. V Nedoklubku víme, jak jsou první dny a týdny po předčasném porodu těžké! Prošly jsme tím také.
I my jsme byli v situaci, kdy jsme hledali informace a pomoc. I naše děti se narodily předčasně. A proto jsme tu pro tyto rodiny a také pro zdravotníky, kteří o ta nejmenší miminka pečují.


NAŠE ČINNOST

  • Podpora rodin a zdravotníků
Celý rok předáváme do všech neonatologických oddělení léčivé balíčky a tiskoviny pro rodiče, kterým se narodí miminko předčasně. Pravidelně podporujeme centra vybavením, které pomáhá zlepšit péči o miminka a maminky.

  • Podpora prevence a výzkumu
Informujeme o možnostech prevence v těhotenství. Vydáváme publikace nejen pro těhotné s rizikem předčasného porodu. Podporujeme výzkum příčin předčasných porodů přímou finanční pomocí a aktivně vyhledáváme těhotné ženy do tohoto výzkumu.

  • Psychologická pomoc a sdružování
Pravidelně publikujeme příběhy rodin pro podporu dalších, kterým se miminko narodí předčasně. Jsme aktivní na sociálních sítích, kde pravidelně přidáváme nové informace, komunikujeme s rodiči i veřejností o všem, co je trápí nebo zajímá. Pořádáme akce pro rodiny, zdravotníky a všechny, kteří nás podporují. Budujeme sounáležitost se zdravotníky a rodinami po celý rok.

  • Zvyšování povědomí o problematice předčasného porodu
Spolupracujeme se zdravotníky a médii. Prostřednictvím našich kampaní zvyšujeme povědomí o předčasném porodu, jeho příčinách a prevenci a o možnostech péče o předčasně narozené děti.

💜 MŮŽETE NÁS PODPOŘIT JEDNORÁZOVĚ NEBO MŮŽETE BÝT NAŠÍM PRAVIDELNÝM DÁRCEM 💜


Děkujeme těm, kteří nám pomáhají  plnit naše poslání…

nedoklubko.cz


Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nedoklubko, z.s., projekt: SÍLA PRO NEDOKLUBKO