Otto Šlemín: Dárcovská výzva pro projekt Zdravotnické středisko Itibo v Keni

Otto 50

vybíráme od 15.5.2023
29 000 Kč
vybráno 97 % z 30 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Milí přátelé, 
děkuji, že jste si otevřeli tuto dárcovskou výzvu. Pokud mi chcete popřát k narozeninám, případně uvažujete nad nějakým dárkem, budu Vám vděčný, když podpoříte projekt ADRA. Děkuji Bohu, že zde mohu být s Vámi a se svoji rodinou, že mohu vychovávat svoje děti a žít klidný život. 
Většina z nás má vše důležité, co v životě potřebuje. Tohle je možnost, jak pomoci těm, kteří si sami pomoci nedokáží a nemohou.
Budu mít radost, když se Vaše pomoc dostane k lidem, kteří na rozdíl od nás často nemají důvod ani chuť něco slavit. 
Díky Otto
ADRA, o.p.s.
ADRA pod vedením manažera projektu Aleše Bárty od roku 2005 podporuje zdravotnické středisko v Itibu, které je v oblasti Nyamira jediným zdravotnickým zařízením nabízejícím základní zdravotní péči pro cca 200 tisíc lidí z velmi širokého okolí.
Již od roku 2005 provozujeme v Keni zdravotní středisko Itibo, jehož hlavním cílem je poskytovat zdravotnické služby místním lidem a zvyšovat kvalitu zdravotní péče. Za tu řadu let jsme zde ušli velký kus cesty a naše nemocnice byla Ministerstvem zahraničí v Nairobi povýšena na statut Mission Hospital SDA (tzv. misijní nemocnice). 🩺

Díky pravidelným návštěvám českých lékařů a studentů medicíny, kteří do Itiba cestují v rámci krátkodobých stáží, dokážeme společně s místními zdravotníky ročně ošetřit přes 12 tisíc pacientů s různými typy zranění.  Daří se nám tak mimo jiné snižovat počet úmrtí zapříčiněných chorobami nebo úrazy, které jsou běžně léčitelné. Kromě toho poskytujeme budoucím maminkám zázemí porodnice, kde se ročně narodí okolo několik set dětí. Zajišťujeme také preventivní stomatologickou péči a věnujeme se edukaci v oblasti hygieny.   

Díky Vašim darům se nám podařilo zachránit již tisíce životů.
 
Z Vašich prostředků jsme již vybudovali:
👨🏿‍⚕️ operační sál
🦷 zubní kliniku
👶🏾 porodnici
😷 jednotku intenzivní péče

Centrum jsme vybavili:
🩻 rentgenem
🚑 sanitkou
🛌 novým nábytkem

Pomozte nám nasbírat finanční prostředky na nákup dýchacího přístroje a dát tak ještě více pacientům v kritickém stavu šanci na kvalitní život.

Více informací zde: itibo.cz/o-projektu


Všechno nejlepší k narozeninám !!! :-)

Jitka Chánová
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ADRA, o.p.s., projekt: Zdravotnické středisko Itibo v Keni