Žaneta Svobodová: Dárcovská výzva pro projekt Tvoříme nový digitální obsah pro naše čtenářstvo

Pomozte dostat sociální práci do on-line světa

vybíráme od 30.4.2023
2 100 Kč
vybráno 4 % z 50 000 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V dnešní době  se vše přesouvá do online prostoru, proto by časopis Sociální práce | Sociálna práca neměl být pozadu. Chceme, aby byl všem čtenářkám a čtenářům časopis nablízku ve všech formách, ať se jedná o formu tištěnou, audio či on-line.
Jsme skupina 5 studentek Zdravotně sociální péče. Posláním našeho studia je příprava na povolání zdravotně-sociálního pracovníka. 

Společně jsme se rozhodly podpořit časopis Sociální práce | Sociálna práca. Jedná se o odborný recenzovaný časopis, který publikuje široké spektrum relevantních článků. Časopis je určen všem, kteří jsou s oborem sociální práce spojeni. V průběhu našeho studia ho využíváme pro celou řadu aktivit, nyní např. k tvorbě bakalářské práce. Protože nám pomáhá v rámci studia, chceme nyní pomoci redakci s inovací a rozvojem časopisu v online prostoru. 

Pojďte podpořit naší myšlenku a přispějte, prosím, finanční částku, kterou podpoříte zkvalitnění tvůrčí činnosti redakce. Na oplátku jsme si pro vás připravily besedu k tématu duševního zdraví, která probíhala dne 9. 5. 2023 v prostorách Univerzity Pardubice a nyní můžete zhlédnout záznam v odkazu pod tímto příspěvkem, který bude veřejný pouze do konce této výzvy.

Akce vznikla za podpory: Časopis Sociální práce | Sociálna práca, Univerzita Pardubice - Fakulta zdravotnických studií a Fakulta filozofická. 

Pro další informace nás sledujte na sociálních sítích:

Asociace vzdělavatelů v sociální práci, z.s.
Chceme se vám co nejvíce přiblížit a být co nejvíce flexibilní pro čtení a poslouchání o sociální práci kdykoli a odkudkoli. Chceme být tam, kde jste vy. A také chceme jít s dobou!
Časopis Sociální práce | Sociálna práca čelí nové výzvě, a to využití všech možností digitálního světa. Spojení oboru sociální práce se světem plným reels, bia, hashtagů, příběhů a podcastů je velmi náročný úkol. 
Připravujeme pro vás další způsoby, jak se dozvědět o tom, co se na poli sociální práce v Česku a na Slovensku děje. V nejbližších měsících se můžete těšit na nové podcasty, instagramový účet a novou studentskou sekci. 
  
 
O ČASOPISU.
Jsme odborný recenzovaný časopis pro teorii, praxi a vzdělávání v sociální práci. Publikujeme široké spektrum akademických i publicistických článků relevantních pro všechny, kteří jsou s oborem sociální práce spojeni. Vytváříme komunitu těch, co milují sociální práci.
 
CO CHYSTÁME.
V současné době zaměřujeme svou pozornost na celkovou inovaci časopisu. 
Chceme BÝT HLAVNĚ ONLINE – to pro nás znamená přesun časopisu do online prostředí. S tím se pojí i naše redakční přání, a to je aktualizace webových stránek tak, aby pro vás byly přehlednější, přívětivější a placený obsah stál za to. 
 
INSTAGRAM časopisu Sociální práce | Sociálna práca není jentak. Tvorba digitálního obsahu se za nás týká i sociálních sítí. Naše facebooková stránka šlape, náš instagramový účet je zatím v plenkách. A to chceme změnit. Buďte u toho s námi!
 
SOCIÁLNÍ PRÁCE DO UŠÍ! V říjnu 2022 jsme se pustili do velké akce a ve spolupráci s MPSV začal vznikat historicky první časopisecký podcast. Chceme se tvorbě podcastů věnovat i nadále a zvát hostky a hosty k zajímavým a aktuálním tématům sociální práce. Máte nápad na téma nebo hostku*a? Napište nám.
 
Plánujeme nabízet i VZDĚLÁVACÍ WEBINÁŘE PRÁCE S TEXTY – v redakci máme spoustu zkušeností se zpracováním akademických textů i podporou sociálních pracovnic a pracovníků z praxe, kteří píší do publicistické části časopisu. Rádi bychom v budoucnu nabízeli workshopy a webináře, ve kterých vám naše zkušenosti rádi předáme. Pokud byste chtěli pod značkou časopisu lektorovat relevantní témat - dejte nám o sobě vědět.
 
Info o aktivitách časopisu vám ráda předá a dotazy zodpoví. 
 
Veronika Aresta
+420 728 086 280