Jiří Smolek: Dárcovská výzva pro projekt Z Příchovic do Lisabonu

Pomozme mladým na SDM do Lisabonu

vybíráme od 23.4.2023
13 500 Kč
vybráno 27 % z 50 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
26. 7. - 6. 8. 2023 se konají oslavy Světového dne mládeže (SDM) v Lisabonu. Papež František zve mladé lidi z celého světa k pouti na tuto slavnost víry. Účast na takovém setkání celosvětových rozměrů může pozitivně ovlivnit celý další život člověka. Mnoho mladých zájemců o SDM však potřebuje finanční podporu, aby si mohli cestu do Portugalska dovolit. Pojďme jim pomoci. 
V roce 2000, bylo mi devatenáct let, jsem dostal poprvé možnost zúčastnit se Světového dne mládeže. Konal se v Římě. Z různých zemí světa sem připutovalo přes dva miliony mladých lidí, z České repuliky nás přijelo na čtyři tisíce. Mohl jsem zde vidět, že církev je mladá, plná síly a radosti, otevřená pro všechny. Zažít, že víra lidi spojuje a dává jejich životu ušlechtilost, smysl a hloubku.

Setkání s papežem na Tor Vergatě, SDM Řím, rok 2000.

Dodnes si vybavuji větu papeže sv. Jana Pavla II., která mne zasáhla: "Budete-li tím, čím máte být, zapálíte celý svět." Možná také díky těmto slovům jsem dnes knězem.

Příjezd papeže sv. Jana Pavla II. na vigilii, SDM Řím, rok 2000.

Tehdy jsem do Říma mohl vyrazit díky podpoře rodičů, mého faráře a několika dalších osob, kteří věděli, jakým přínosem může taková pouť pro mladého člověka být. Dnes bych zase rád pomohl já. Přidáte se ke mně?

Křižovatka, z. s.
Projekt umožní mladým lidem ze socio-ekonomicky znevýhodněného prostředí zúčastnit se oslav Světového dne mládeže v Lisabonu 26. 7. - 7. 8. 2023, kde se setkají s papežem Františkem a statisíci mladých lidí z celého světa. Podpora je určena především mládeži z Litoměřické diecéze a návštěvníkům interdiecézního centra života mládeže Křižovatka Příchovice.
Záleží Vám na rozvoji mladých lidí ve zdravé osobnosti s ušlechtilými hodnotami? 

Podpořením projektu Z PŘÍCHOVIC DO LISABONU pomůžete mladým společně vykonat pouť do Portugalska na oslavy Světového dne mládeže 27. 7. - 6. 8. 2023. K tomuto setkání zve mládež ze všech zemí světa sám papež František. Prožití takové události přináší účastníkům nezapomenutelnou zkušenost, která může pozitivně ovlivnit celý jejich další život... 





Ať celému setkání a všem účastníkům Pán žehná!

Dárce
3 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Křižovatka, z. s., projekt: Z Příchovic do Lisabonu