Monika Teuerová: Dárcovská výzva pro projekt Jeden den doma

Narozeninový dárek, který má smysl.

vybíráme od 21.4.2023
4 050 Kč
vybráno 16 % z 25 000 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Člověk za to čtvrtstoletí zjistí, jak se má dobře. Všeho má dostatek, něčeho až nadbytek... Tak na co dostávat ještě další hmotné dárky k narozeninám? Jsou však na světě lidé a děti, kteří si třeba přejí jen to, aby ve své těžké nemoci, na konci života, nemuseli ležet sami v nemocnici, ale mohli být doma u své rodiny. Mobilní hospic Ondrášek umí poskytnout odbornou pomoc nevylečitelně nemocným dětem i dospělým. Kéž by se mé narozeniny staly darem pro ně. Pojďme jim pomoci.
Čtvrtstoletí života. 25 krásných let na tomto světě. Děkuji Bohu za to, co jsem všechno mohla už prožít, děkuji za to, co mám. Mám všeho dost, něčeho i nadbytek. 
Lidé si k narozeninám dávají dárky. Já už ale nic dalšího hmotného nepotřebuji. Kolem nás ale žije mnoho dětí a lidí, kteří oslavují své narozeniny  v těžké nemoci, nebo žijí vedle někoho, kdo těžkou nemocí trpí. Ti také netouží po hmotných darech. Chtějí jen zdraví, nebo prožívat nemoc doma, se svými blízkými. Ne osamoceni v nemocnici. Sama jsem to zažila a vím, jak bolestné to je. O to větší radost budu mít, když se moje narozeniny stanou pomocí pro ty, kdo to potřebují. Tolik lidí si na konci svého života při vážné nemoci přeje být doma u svých blízkých. Je to dárek pro ně samotné i pro jejich rodinu. Proto jsem se rozhodla pro tuto výzvu. Začíná na mé narozeniny a končí na můj svátek. Budu ráda, když přispějete třeba symbolických 25 Kč na Mobilní hospic Ondrášek. Je to hospic, o kterém vím, že umí lidem poskytnout důstojný odchod z toho světa DOMA. 
Pojďme darovat radost těm, kteří to potřebují.
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s.
Každých 2600 Kč přeměníme na jeden den odborné péče o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v domácím prostředí. Doprovázíme umírající a jejich rodiny v posledních dnech života, umožňujeme je strávit důstojně a doma, v kruhu blízkých. Zdravotní, sociální, psychologickou a duchovní péčí pomáháme rodinám, aby péči o svého blízkého zvládli a splnili mu tak přání být doma až do posledního okamžiku.
Poskytujeme péči o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v Moravskoslezském kraji. Pozornost zaměřujeme nejen na nemocné, ale také na jejich pečující a další členy rodiny. Usilujeme o to, aby se každý zúčastněný v této nelehké situaci cítil podpořený. Ročně pečujeme o cca 210 nevyléčitelně nemocných, z toho 6-8 dětí a jejich rodin.



Děkujeme za péči o mého tatínka.
Byli jste v těžkých chvílích oporou pro mou maminku.
S pozdravem
Kateřina Sobková

Kateřina Sobková
25 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s., projekt: Jeden den doma