Nicol Morávková: Dárcovská výzva pro projekt SÍLA PRO NEDOKLUBKO

mAukce 2023 na podporu spolku Nedoklubko

vybíráme od 24.1.2023
51 214 Kč
vybráno 102 % z 50 000 Kč

přispělo

40 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj kolegové!

Svými hlasy jste rozhodli, že výtěžek letošní mAukce půjde na podporu činnosti spolu Nedoklubko. Pojďme spojit síly, každá Kačka pomáhá :). Díky moc všem!
Dražíme věci a zážitky pro dobrou věc! Středa 25.1. ve 14:00 ❤
Nedoklubko, z.s.
Nedoklubko je spolek podporující rodiče předčasně narozených dětí a neonatologická oddělení v České republice. Poskytuje okamžitou a ucelenou informační podporu a zvyšuje povědomí o neonatologii v ČR i na mezinárodní úrovni. Pomáhá rodinám po předčasném porodu. Sdílí rady a informace, příběhy a zkušenosti. Předává víru a naději. Je tady pro ty, kteří ho potřebují.
Každý rok se v České republice narodí téměř devět tisíc miminek předčasně. Musí několik prvních týdnů i měsíců svého života prožít v inkubátoru či na vyhřívaném lůžku. Pro rodiče jsou tyto dny psychicky náročné. Především maminky trpí pocity beznaděje, selhání, bezmoci či strachu radovat se z narození miminka. V Nedoklubku víme, jak jsou první dny a týdny po předčasném porodu těžké! Prošly jsme tím také.
I my jsme byli v situaci, kdy jsme hledali informace a pomoc. I naše děti se narodily předčasně. A proto jsme tu pro tyto rodiny a také pro zdravotníky, kteří o ta nejmenší miminka pečují.


NAŠE ČINNOST

  • Podpora rodin a zdravotníků
Celý rok předáváme do všech neonatologických oddělení léčivé balíčky a tiskoviny pro rodiče, kterým se narodí miminko předčasně. Pravidelně podporujeme centra vybavením, které pomáhá zlepšit péči o miminka a maminky.

  • Podpora prevence a výzkumu
Informujeme o možnostech prevence v těhotenství. Vydáváme publikace nejen pro těhotné s rizikem předčasného porodu. Podporujeme výzkum příčin předčasných porodů přímou finanční pomocí a aktivně vyhledáváme těhotné ženy do tohoto výzkumu.

  • Psychologická pomoc a sdružování
Pravidelně publikujeme příběhy rodin pro podporu dalších, kterým se miminko narodí předčasně. Jsme aktivní na sociálních sítích, kde pravidelně přidáváme nové informace, komunikujeme s rodiči i veřejností o všem, co je trápí nebo zajímá. Pořádáme akce pro rodiny, zdravotníky a všechny, kteří nás podporují. Budujeme sounáležitost se zdravotníky a rodinami po celý rok.

  • Zvyšování povědomí o problematice předčasného porodu
Spolupracujeme se zdravotníky a médii. Prostřednictvím našich kampaní zvyšujeme povědomí o předčasném porodu, jeho příčinách a prevenci a o možnostech péče o předčasně narozené děti.

💜 MŮŽETE NÁS PODPOŘIT JEDNORÁZOVĚ NEBO MŮŽETE BÝT NAŠÍM PRAVIDELNÝM DÁRCEM 💜


Děkujeme těm, kteří nám pomáhají  plnit naše poslání…

nedoklubko.cz


.

Alexandra Podoláková
3 400 Kč

S laskou, Katka

Katka Zvacova
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nedoklubko, z.s., projekt: SÍLA PRO NEDOKLUBKO