Blanka Bejdáková: Dárcovská výzva pro projekt ACORUS - pomoc osobám ohroženým domácím násilím

Pro děti a jejich maminky, které zažily domácí násilí

vybíráme od 1.12.2022
2 700 Kč
vybráno 5 % z 50 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přispějte prosím na poskytování odborných služeb dětem a jejich maminkám, které zažily domácí násilí a jsou jím traumatizovány, a na nákup terapeutických pomůcek a hraček, které při odborné práci využíváme.
V azylovém domě ACORUS pro oběti domácího násilí žijí děti se svými maminkami často dlouhou dobu, někdy i celý rok. A některé z nich prožijí v ACORUSu i letošní Vánoce. Stejně tak do dětského terapeutického centra docházejí děti po celý rok. Díky Vaší pomoci budeme moci pomáhat!
 
Pomoci se v ACORUSu dostalo i Michalovi, pětiletému klukovi, který na svůj věk zažil doma až moc strachu, křiku a násilí. Svou maminku bránil před násilnickým nevlastním tátou. Fyzické a psychické násilí narostlo do obrovských rozměrů a přimělo jeho maminku, aby vzala své obě děti a utekla do bezpečí azylového domu ACORUS na utajené adrese. 

Tam dostal Michal kromě bezpečného zázemí i možnost zapojit se do arteterapeutické dílny. Při prvních setkáních byl velmi úzkostný, bázlivý a jeho chování přecházelo do zrychlených reakcí, kdy nebyl k zastavení. Postupně se podařilo navázat kontakt, první aktivity byly velmi krátké, nevydržel delší dobu u soustavné činnosti. Setkání vyžadovala hodně trpělivosti a respektu vůči projevům Michala tak, aby získal důvěru a poznal, že se může projevovat, aniž by následoval trest. 
Po navázání vztahu se ukázalo, že je to zvídavý, milý kluk, co se snaží dělat věci správně a tak, aby ho přijalo okolí. Hodně mluvil o mamince, nikdy nezapomněl zmínit, že „máma za něj bude šťastná, jak se mu to povedlo“, a z dílny jí vždy nesl ukázat výkres či výrobek. 
 
ACORUS, z. ú.
ACORUS pomáhá osobám ohroženým domácím násilím již od roku 1997. Poskytujeme tyto služby: KRIZOVÁ POMOC, AZYLOVÝ DŮM, ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSVÍ A POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH INFORMACÍ
Děkujeme za Vaši podporu

Děkujeme za Vaši práci! 🧡

Dan
500 Kč

❤️

Dárce
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ACORUS, z. ú., projekt: ACORUS - pomoc osobám ohroženým domácím násilím