Tereza Kopecká: Dárcovská výzva pro projekt Středa, v Popalkách den pomoci popáleným přímo v nemocnici.

100km k 110. výročí založení FNO

vybíráme od 3.11.2022
8 800 Kč
vybráno 44 % z 20 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
110. výročí založení, tak významné organizace, jako je FNO si zaslouží něco speciálního.
Rozhodli jsme se proto uběhnout 110km v Porubském lese v okolí Myslivny. A přece si ten krásný zážitek nenecháme pro sebe
V okolí Myslivny bude vyznačen 10km okruh, který můžeš zdolávat kolikrát zvládneš, či si uděláš zdravotní nedělní procházku . Vítány jsou samozřejmě i děti.
A co je nejdůležitější ? 
 AKCE JE NA PODPORU DOBRÉ VĚCI

Prostřednictvím sdružení Popálky, poputují vybrané prostředky do FN Ostrava do Popáleninového centra
Svým běháním, chůzí podpoříš rozvoj a prostředí Popáleninového centra FNO, zejména části pro jejich dětské pacienty. Budou pořízeny zejména motorické hry a další rehabilitační pomůcky.
Akce bude probíhat od 10:00-16:00 po tuto dobu bude možné se registrovat- vyzvednout si startovní číslo a vydat se na okruh.
Peníze budou vybírány v průběhu celého měsíce listopad skrz transparentní platformu darujme.cz
Pro přehlednost bude probíhat online registrace na tomto odkaze https://forms.gle/9GuPQTdPjP6SFZmu5.
 Na místě bude možné si opéct špekáčky, či se občerstvit v Porubské Myslivně. 
Popálky o.p.s.
Nemocnice není zrovna místo, kde bychom chtěli být. Popálení také nechtěli, stalo se a v nemocnici jsou... Důležité je pro ně vědomí, že na následky zranění teď, ale i po propuštění z lékařské péče, nebudou sami. Je tady organizace Popálky, která nabízí pomoc. Pomozte spolu s námi popáleným i jejich blízkým vyrovnat se s následky úrazu.
Od vzniku Popálek pravidelně jednou týdně působíme ve FN Brno na Klinice popálenin a plastické chirurgie. Individuální poradenství zde poskytuje naše paní ředitelka, Jana Lacinová, která má s popáleninovým úrazem vlastní zkušenost. Z toho důvodu dokáže lépe vzbudit důvěru pacientů a odpovědět na jejich otázky týkající se života po úraze. Tím, jak tuto situaci sama zvládla, je pro ně inspirativní. 

Nedílnou součástí našeho působení v nemocnici je spolupráce se zdravotnickým a lékařským personálem, se kterým konzultujeme konkrétní zdravotní dotazy pacientů. 

Každý rok v nemocnici navážeme kontakt s cca 450 klienty (zahrnuje popálené děti, dospělé, jejich rodinné příslušníky). Snažíme se mít pro ně pochopení, dodat jim odvahu a sebejistotu v jejich nelehké situaci.

Děkujeme, že také díky vám budeme moci popáleným a jejím blízkým i nadále pomáhat. 

 


Výtěžek s behani na Myslivne :)

Tereza Kopecká
6 000 Kč

Díky za super akci! 🙏

Denisa Stachurová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Popálky o.p.s., projekt: Středa, v Popalkách den pomoci popáleným přímo v nemocnici.