Eva Vodňanská: Dárcovská výzva pro projekt Místo, kde žijeme: Komunitní centrum Colben!

Oslava narozenin v Colben centru

vybíráme od 18.10.2022
8 750 Kč
vybráno 29 % z 29 750 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Po hlavě jsem se pustila do něčeho úplně nového, co mě teď moc baví a dává mi smysl. Buduji ve Vysočanech nové komunitní centrum Colben, které chceme s týmem skvělých lidí otevřít už v listopadu. A nejkrásnějším dárkem pro mě bude, když mě na téhle nové cestě podpoříte! A v Colben centru pak uděláme pořádnou narozeninovou oslavu :)
Ve Vysočanech v Praze 9 žiju s rodinou 7 let a mám to tu ráda. Jenže tu absolutně chybí občanská vybavenost, a tak jsme se rozhodly to spolu s dalšíma dvěma sousedkama změnit. Je to jízda a po skoro roce a půl práce stojíme na začátku nového příběhu - před otevřením Colben centra.

Kdo mě znáte déle víte, že ve 14 letech jsem začala učit děti ve Vrchlabí v TS Oliver tančit a od té doby jsem předávala radost z tancování dětem i dospělým nejen v OUT OF BOUNDS v Praze, ale i po celé republice. A už se nemůžu dočkat až si v Colben centru na terase zatančíme společně salsu, bachatu nebo street dance.

Oslavila jsem 35. narozeniny a proto bych chtěla pro Colben centrum vybrat 35 x 350 Kč. A pak vás všechny zvu na oslavu narozenin do Colben centra a upeču vám vlastnoručně ten nejbláznivější dort, jaký si vyberete. Fotky dortu, který byste si dali sdílejte na můj FB profil s #narozeninyvcolbenu a nešetřete mě. Těším se na výzvu, kterou pro mě přichystáte :D

A pro vás, co nejste na sladké, mám jednu specialitu - přispějte 3 500 Kč a já pro vás připravím soukromou taneční lekci! Klidně s sebou vezměte +1 a vyberte si salsu, bachatu, street dance, modernu nebo třeba břišní tance a využijte moji jedinečnou nabídku -  pro 5 nejrychlejších z Vás!
 
Děkuji vám a už se na vás moc těším v Colben centru!

Nadace Via
Zázemí komunitního centra je přáním mnohých obyvatel Vysočan, největší rozvojové čtvrti v Praze. Vznikají zde tisíce nových bytů, stěhují se další rodiny, ale narůstá anonymita a chybí tu zázemí nejen pro děti a mladé lidi. A to nám, kdo tu žijeme, není lhostejné. Proto otvíráme inspirativní prostor pro setkávání a podporu vznikající komunity. Místo pro sdílení, osobní rozvoj a smysluplné využití volného času určené pro všechny generace – Colben centrum!
Před rokem a půl se zrodil nápad. Mnoho místních obyvatel vnímalo jako jeden z problémů lokality právě anonymitu a chybějící komunitu. Chyběl zde prostor pro sousedská setkávání a volnočasové možnosti pro školní děti. Jsme 3 sousedky a rozhodly jsme se, že takové místo vytvoříme. Postupně se k nám připojují další lidé, dnes je nás už více než 20 a směřujeme k otevření tolik potřebného komunitního centra.



Zahájit činnost bychom chtěli už v listopadu otevřením co-workingového prostoru se zajištěným hlídáním dětí a pomoct tak alespoň částečně místním maminkám skloubit práci s péčí o děti. Chystáme také klub pro děti školního věku, který nabídne bezpečné místo pro trávení volného času, ale i možnost vzdělávání různého zaměření nebo podnikatelské kurzy přibližující dětem formou hry reálný svět financí. Ve večerních hodinách pak nabídneme motivační či vzdělávací kurzy, přednášky, cestopisy a kreativní dílny; na naší zahradě pak i sousedská grilování nebo letní kino. Tím, co v Colben centru děláme, reagujeme na aktuální potřeby místních lidí. Každý si tu najde to své.



Budova už je připravená, teď začínáme v Colben centru zařizovat interiér z vlastních zdrojů a ze získaných grantů. Chceme, aby vám v centru bylo dobře, a proto připravujeme i zázemí vlastní kuchyně, kde budeme chystat poctivé občerstvení, skvělou kávu i další nápoje. Vybrané peníze použijeme na dovybavení a zahájení činnosti centra.



Pomozte svým příspěvkem vytvořit místo, kde se budou psát příběhy a vznikat nová přátelství. Přispějte na Colben centrum!

Děkujeme!

Tento projekt byl podpořen Nadací Via v programu Místo, kde žijeme. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!

Těšíme se na dort 😎

Andy

Přeji Colben centru ať je naplněno spoustou zážitků, společně stráveným časem a šťastným setkáváním ❤️ Krásná práce, Eví 🙋🏻‍♀️

Sabina Škrabská
350 Kč

Sousedi z nizsiho patra se take budou tesit na dortik:-)))! Hodne sil, Evi!! Jsi moc sikovna!

Katka Sejvalová
1 400 Kč

Celou rodinou rádi dorazime na oslavu Colben centra :)

Katerina Matosyan
1 750 Kč

Všechno nejlepší!!! Držím palce, ať to vyjde podle představ 😉

Hana Panýrová
700 Kč

Všechno bude! Díky, za tvůj drajv, ať žiješ (i Colben centrum).

Andrea Studihradová

Už se nemůžu dočkat 😍

Renata Keles
350 Kč

Přeji Colben centru ať se stane místem setkávání pro všechny kdo si sem najdou cestu

Pavlína Filová
350 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Via, projekt: Místo, kde žijeme: Komunitní centrum Colben!