Josef Holoubek: Dárcovská výzva pro projekt SÍLA PRO NEDOKLUBKO

7 českých rekordů pro Nedoklubko

vybíráme od 24.8.2022
375 Kč
vybráno 10 % z 3 650 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
I letos se vydám na DLOUHOU A NÁROČNOU CESTU, KTERÁ SE DÁ ZVLÁDNOUT.

Na víc jak půl století starém kole bez přehazovačky a odpružení přejedu ČR tam a zpět horizontálně i vertikálně. Tímto netradičním projektem chci poukázat na práci neziskové organizace Nedoklubko a zároveň vytvořit 7 nových českých rekordů. Je to volné pokračování loňského stejnojmenného projektu, kdy se mi podařilo ujít pěšky 2100 km za 31 dní.

Nedoklubko mi dodávalo sílu, když jsem já tu svou dával synovi, který po předčasném narození bojoval o život. Tohle je jedna z cest, jak mohu svými aktivitami, s vaší pomocí, vybrat nějakou kačku na jejich činnost.
Dlouhá a náročná cesta, která se dá zvládnout. Každý jich absolvujeme v životě několik, ale zhruba 8 000 dětí ročně se na takovou cestu musí vydat hned na úplném začátku. Bez možnosti volby nebo tréninku. Můj syn je důkazem, že i ta zdánlivě nereálná cesta se dá po malých krůčkách zdolat

Každý rodič takového ,,nedonošeňátka" se dřív nebo později setká s činností neziskovky Nedoklubko, která ho podpoří a dodá mu sílu v situaci, do které se rozhodně dostat nechtěl. 

Rád bych prostřednictvím projektu 7 rekordů upozornil na skvělou práci této organizace a zároveň vybral nějakou kačku na jejich činnost. 

Loni se mi povedlo vytvořit 7 českých rekordů v pěším přechodu ČR tam a zpět horizontálně i vertikálně za 1 měsíc (2 100 km). Letos bych to rád zvládl znovu na víc jak půl století starém kole, které mi darovala synova prababička. Jako chápu, že to určitě není tak šokující, jako jiné mediální perličky... Na druhou stranu to ale může pomoci dobré věci a ukázat, jak z obyčejného ježdění na nákupy se dá natrénovat až k 200 kilometrovým dardám za den.

Baví mě inspirovat skrz zdánlivě nereálné výzvy, které mohou další lidi motivovat k prvním krůčkům k jejich životním milníkům.

Co dodat závěrem? Snad jen pár linků pro inspiraci:

PORTFOLIO SPOKOJENÉHO ŽIVOTA - projekt, kterým žiju a kde ukazuju možnosti, jak si zjednodušit život.
ÚKLIDEM K ÚSPĚCHU - projekt, kterým ukazuju, jak vydržet cvičení v tom předchozím projektu.
INSTAGRAM 7 REKORDŮ - záznam přípravy a den po dni samotné cesty + nějaké další pikantnosti :-)

MŮJ INSTAGRAM, ať vidíte, že jsem reálná osoba z masa a kostí :-) .

Btw, pokud vše klapne, měl bych mít na sobě opět GPS, kde mě můžete vidět v reálném čase. Klidně se můžeme někde potkat a chvilku spolu šlapat. Stačí sledovat aktuality na webu 7 rekordů.
Nedoklubko, z.s.
Nedoklubko je spolek podporující rodiče předčasně narozených dětí a neonatologická oddělení v České republice. Poskytuje okamžitou a ucelenou informační podporu a zvyšuje povědomí o neonatologii v ČR i na mezinárodní úrovni. Pomáhá rodinám po předčasném porodu. Sdílí rady a informace, příběhy a zkušenosti. Předává víru a naději. Je tady pro ty, kteří ho potřebují.
Každý rok se v České republice narodí téměř devět tisíc miminek předčasně. Musí několik prvních týdnů i měsíců svého života prožít v inkubátoru či na vyhřívaném lůžku. Pro rodiče jsou tyto dny psychicky náročné. Především maminky trpí pocity beznaděje, selhání, bezmoci či strachu radovat se z narození miminka. V Nedoklubku víme, jak jsou první dny a týdny po předčasném porodu těžké! Prošly jsme tím také.
I my jsme byli v situaci, kdy jsme hledali informace a pomoc. I naše děti se narodily předčasně. A proto jsme tu pro tyto rodiny a také pro zdravotníky, kteří o ta nejmenší miminka pečují.


NAŠE ČINNOST

  • Podpora rodin a zdravotníků
Celý rok předáváme do všech neonatologických oddělení léčivé balíčky a tiskoviny pro rodiče, kterým se narodí miminko předčasně. Pravidelně podporujeme centra vybavením, které pomáhá zlepšit péči o miminka a maminky.

  • Podpora prevence a výzkumu
Informujeme o možnostech prevence v těhotenství. Vydáváme publikace nejen pro těhotné s rizikem předčasného porodu. Podporujeme výzkum příčin předčasných porodů přímou finanční pomocí a aktivně vyhledáváme těhotné ženy do tohoto výzkumu.

  • Psychologická pomoc a sdružování
Pravidelně publikujeme příběhy rodin pro podporu dalších, kterým se miminko narodí předčasně. Jsme aktivní na sociálních sítích, kde pravidelně přidáváme nové informace, komunikujeme s rodiči i veřejností o všem, co je trápí nebo zajímá. Pořádáme akce pro rodiny, zdravotníky a všechny, kteří nás podporují. Budujeme sounáležitost se zdravotníky a rodinami po celý rok.

  • Zvyšování povědomí o problematice předčasného porodu
Spolupracujeme se zdravotníky a médii. Prostřednictvím našich kampaní zvyšujeme povědomí o předčasném porodu, jeho příčinách a prevenci a o možnostech péče o předčasně narozené děti.

💜 MŮŽETE NÁS PODPOŘIT JEDNORÁZOVĚ NEBO MŮŽETE BÝT NAŠÍM PRAVIDELNÝM DÁRCEM 💜


Děkujeme těm, kteří nám pomáhají  plnit naše poslání…

nedoklubko.cz


Z dlouhé chvíle během přesunu na Nejzápadnější bod ČR 🇨🇿 testuju, jak rychle si lze zlepšit karmu :-) ...

Je to na 3-4 kliky, dýl jsem tahal kartu z batohu, než udělal platbu :-) ...

Takže, než vám dojdou nové zálohy za plyn nebo zdraží vodu, máte jedinečnou možnost pustit chloupek na činnost neziskovky, jejichž pomoc možná budete, ale snad nebudete potřebovat... Ovšem pokud se vaše cesty s Nedoklubkem zkříží, věřte, že dělají svou práci skvěle a zodpovědně ;-) .

Josef Holoubek
10 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nedoklubko, z.s., projekt: SÍLA PRO NEDOKLUBKO