Zdeňka Sobotová: Dárcovská výzva pro projekt Podpořte rekonstrukci školy pro děti s postižením

30 let v provozu

vybíráme od 2.8.2022
18 470 Kč
vybráno 61 % z 30 330 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Je 30 let hodně nebo málo? Já bych si ráda myslela, že třicítka na krku nic neznamená. Ale pro naši školu pro děti s postižením na Praze 4 je 30 let provozu fakt hodně. Málem nám padá na hlavu a nutně potřebuje opravit. Koukněte sami.
Už letos na podzim začneme generální rekonstrukci. Nepřinese jen hezčí fasádu a širší chodby. Přinese hlavně naději a pomoc dalším desítkám rodin dětí s autismem nebo kombinovaným postižením. Ty často roky marně hledají školu, která by jejich jedinečné děti mohla přijmout.
Na rekonstrukci nám schází peníze. Budu moc ráda, pokud mi svým darem pomůžete ten výhled na čtyřicítku zpříjemnit - pro mě, i pro školu V Zápolí.
Tady si můžete přečíst rozhovor s Milanem, ředitelem školy. Milan má moji plnou důvěru, že když pomůžu sehnat prachy, rekonstrukce dobře dopadne a škola bude dalších 30 let prospívat!
No a tady jsme pro vás natočili vzkaz s maminou Evičky, naší dlouholeté žačky. 
Diakonie ČCE
Speciální škola Diakonie v Praze V Zápolí přijímá i žáky, které jinde odmítají. Pro rodiče tak někdy představuje poslední naději. Díky rekonstrukci zdvojnásobíme její kapacitu a po 28 letech provozu zmodernizujeme podmínky vzdělávání žáků s mentálním a kombinovaným postižením nebo autismem. Podpoříte rekonstrukci školy?
Diakonie provozuje v Česku 16 škol. V nich vzděláváme děti a mladé lidi s mentálním a kombinovaným postižením nebo autismem. Speciální mateřská a základní škola na Praze 4 V Zápolí pomáhá dětem již 29 let. Součástí školy je internát, družina a školní jídelna. Do školy chodí až 50 dětí. Současné podmínky jsou po mnoha letech provozu nevyhovující a kapacity nestačí zájmu rodičů. Školy Diakonie totiž přijímají i žáky, které jinde odmítají. Pro rodiče tak někdy představujeme poslední naději

Díky plánované rekonstrukci navýšíme kapacity školy na dvojnásobek. Škola bude zcela bezbariérová a vzniknou i čtyři speciální učebny pro práci s dětmi s autismem. Rekonstrukce by měla začít v červenci 2022, na dofinancování nám schází 7 milionů korun. Děkujeme, že pomáháte s námi.



Chcete vědět víc?

Všechno nejlepší tobě i škole V Zápolí :-)

Vojtěch Drahorád

Zdeničko, vše NEJ k narozeninám, gratuluji ke skvělé výzvě a držím palce, ať se rekonstrukce povede!

Důša

Ať se dílo podaří a vše nejlepší:)

ondřej hladík

Zdeni, krasné narozeniny! ❤

Blanka
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Diakonie ČCE, projekt: Podpořte rekonstrukci školy pro děti s postižením