Blažena Kotrsová: Dárcovská výzva pro projekt Andělský kemp 2022

Nezapomenutelný kemp pro 10 dětí

vybíráme od 3.6.2022
2 000 Kč
vybráno 3 % z 70 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V létě s Honzou jedeme jako dobrovolníci na Andělský kemp. Na kempu budou děti, které mají mámu nebo tátu ve vězení. Tyhle děti to v životě nemají lehké. A proto pro ně skvělý tým dobrovolníků připravuje nezapomenutelný týden, kde budou moct být zase dětmi, prostě si hrát, zpívat si a sportovat. Pomůžete nám kemp uskutečnit?
Na světě je spousta dětí, které to v životě nemají lehké. A nemusíme cestovat ani příliš daleko. Již pár let nám s Honzou leží na srdci děti, které mají mámu nebo tátu ve vězení. Jsou to děti jako každé jiné, možná nějaké i znáte a možná o tom ani nevíte. Proč? Protože tyhle děti a jejich rodiny se za uvěznění rodiče stydí, raději o tom nemluví, aby si je ostatní hned nezaškatulkovali jako "rodinu kriminálníka" nebo "děti, které stejně spějou pro kriminál".  A tak se svým trápením a smutkem po rodiči zůstávají samy a tíží je i praktické zaopatření rodiny, jestli bude rodina mít na nájem nebo jestli budou mít dnes večeři.

Právě pro tyto děti pořádá Mezinárodní vězeňské společenství Andělský kemp, kde si děti vězněných rodičů můžou hrát, smát se, být zase dětmi a nebýt odsuzovaní za chybu svých rodičů.

Vloni jsme s Honzou na kempu byli a byla to jízda. A letos do toho jdeme zase! :)

Pokud nás a děti, které mají mámu nebo tátu ve vězení chcete podpořit, můžete na akci přispět. Nadhodila jsem výzvu na 70 000Kč, což umožní účast na Andělském kempu 10 dětem (z celkových 80 dětí na 2 Andělských kempech). Tou částkou 70 000Kč se ale nenechte nijak omezovat, přispívat bude možné i po překročení této částky.

No a když se nám společnými silami podaří těch 70 000Kč vybrat, přihodíme s Honzou dalších 7 000Kč navrch.

A 11 dětí, které si budou moct kemp užít, to už za to stojí, nemyslíte? :)
Mezinárodní vězeňské společenství
Aby děti vězňů mohly být zase dětmi - hrát si, smát se, zpívat, běhat po lese a najít si kamarády!
"Na prázdniny se netěším. Proč taky. Budeme s bráchou zase trčet doma a poflakovat se po sídlišti. Táta je ve vězení. A máma je ráda, když máme co k večeři. A na září se netěším už vůbec. Všichni budou vyprávět, co skvělýho zažili o prázdninách. A já zase nic."

V Česku je odhadem 30 tisíc dětí, které mají rodiče za mřížemi. Samy nic nezpůsobily, ale přesto nesou následky a psychicky strádají. I  děti odsouzených si zaslouží šanci na lepší život. Proto jim chceme dopřát alespoň 1 týden, kdy mohou být zase dětmi: mohou si hrát, smát se, zpívat, běhat po lese a najít si kamarády, kteří je neodsuzují kvůli chybě jejich rodiče!

Andělské kempy jsou bezpečným prostředím, kde děti mohou:
  • sdílet své problémy s kvalifikovanými odborníky (mnohdy je to poprvé, kdy jim někdo skutečně naslouchá),
  • zažívat přijetí a je pečováno o každé dítě jednotlivě,
  • dostávat naději v tomto nově vytvořeném zázemí,
  • na kempu mohou relaxovat, užít si dostatek zábavy, radosti i sounáležitosti – to vše tyto děti velmi potřebují.
Dětí, které mají zkušenost s odsouzením rodiče, je v ČR hodně. I letos proto plánujeme kempy dva!

Pomozte nám darovat dětem vězňů týden plný zážitků a spolu s ním ujištění, že nejsou zapomenuty!

Máme obrovskou radost, že se nám již podařilo vybrat finance na realizaci jednoho Andělského kempu. Týden pro jedno dítě nás vyjde zhruba na 7 tisíc korun. A protože v letošním roce pořádáme kempy dva, rozhodli jsme se dárcovskou výzvu ještě prodloužit. Děkujeme, že pomáháte spolu s námi zlepšovat život dětem vězňů!
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mezinárodní vězeňské společenství, projekt: Andělský kemp 2022