Dominika Dufková: Dárcovská výzva pro projekt Doma s blízkými až do konce

Kristova léta

vybíráme od 21.1.2022
5 192 Kč
vybráno 52 % z 9 999 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Kristova léta jsou jen jednou za život. A když člověk pracuje na Charitě, přijde mu to takové symbolické. Ježíš v tomhle věku taky vykonal velké věci...

Asi víte, že od té doby, co jsem opustila novinařinu, je mým posláním mimo jiné přesvědčovat lidi, aby finančně podporovali dobré věci, které pro druhé dělají moji kolegové z pelhřimovské Charity. A narozeniny jsou zajímavou příležitostí vyzkoušet si svoje přesvědčovací schopnosti na Vás, milí přátelé.



Konkrétně bych Vás chtěla poprosit o příspěvek na Domácí hospicovou péči Iris. Třeba v takové výši, jakou byste utratili, kdybyste mě pozvali na pivo. Jsem zvědavá, kolik myslíte, že jich vypiju. Taky připočtěte, kolik byste zvládli sami, a nezapomeňte vzít v úvahu, že teď všechno zdražuje... ;o)

Proč žádám o dar zrovna pro „hospicovku“? Ostatní naše služby nejsou o nic méně smysluplné, ale jejich financování je trochu jednodušší. Tak proto. Když mě na to pivko někdy pozvete nejen virtuálně, můžu Vám o prospěšnosti paliativní a hospicové péče zapáleně povyprávět, budete-li chtít. Není to sice zrovna veselé téma, ale přesvědčím Vás, že vlastně ani smutné ne.



U narozeninových výzev bývá zvykem slíbit, že něco neobvyklého vykonám, když mi pomůžete nasbírat kýženou částku. Děsně moderní je teď to otužování, tak výjimečně půjdu s davem. Lidi, co mě vídají i v této na setkávání poněkud chudé době, namítnou, že to pro mě přece není žádná výzva, neboť se otužování už nějaký ten pátek věnuju. Ale snad mi to uznáte, když Vám prozradím, že mám už od Vánoc pauzu. Vostuda, co?! Navíc slibuju, že se hecnu a vydržím víc než obvykle. Taťka mi to dosvědčí a samozřejmě splnění slibu řádně zdokumentujeme.



Tak co, pustíte nějakou tu kačku? Zatímco já budu mrznout v ledové vodě, Vás bude hřát příjemný pocit z dobrého skutku. ;o)
Charita Pelhřimov
Dokud nás vážná nemoc milovaného člověka nepostaví před výzvu každodenní čtyřiadvacetihodinové péče, nedovedeme si představit, co to obnáší. Najednou jste tu ve dne v noci pro druhého, připraveni splnit každé jeho přání. Zoufale přihlížíte jeho bolesti, které ho neumíte zbavit. Není žádná hanba říct si v takové chvíli o pomoc. Jsme tu přece od toho, aby se každý měl s kým o svůj těžký úděl podělit.
Mají snad lidé starající se o svého blízkého strach, že by si naše služby nemohli dovolit? Asi tuší, že den péče vyjde na cca 1500 korun a smlouvu o úhradách s námi zatím uzavřely jen tři zdravotní pojišťovny. A klienti těch ostatních by za naši péči měli platit? To nedopustíme.

Každý Váš dar nám pomáhá udržet domácí paliativní péči bezplatnou. Děkujeme!

Charitní hospicový tým pečuje bohužel nejen o ty, kteří na tomto světě prožili dlouhý život. Senior, mladý člověk i dítě potřebují držet za ruku a cítit lásku svých bližních, když odcházejí. Jsme tu od toho, aby se nemocnému dostalo všestranné péče v domácím prostředí a jeho blízcí se ve dne v noci měli na koho obrátit.

Domácí hospicová péče Iris funguje při pelhřimovské Charitě už třináct let. Naše služby jsou určeny nevyléčitelně nemocným lidem a jejich blízkým – podmínkou je pouze bydliště v okrese Pelhřimov nebo v rámci Kraje Vysočina s dojezdností do jedné hodiny. Naše poslání tkví ve snaze člověku na sklonku života a jeho rodině co možná nejvíce ulehčit ty nejtěžší chvíle a dopřát jim šanci se přese všechny okolnosti radovat ze společně stráveného času. Počet lidí, o které jsme pečovali v loňském roce, překročil sedm desítek. Uživatelů našich služeb každým rokem přibývá.

Chcete o nás vědět víc? V září 2021 o naší sestřičce natočila reportáž Česká televize. Mrkněte: https://1url.cz/EKCWE. A na našem webu si pak můžete přečíst celý příběh: Nebýt neteře, zemřela by teta osaměle za hranicemi vlasti (charita.cz).


Vedle Domácí hospicové péče Iris, která kombinuje mobilní paliativní péči s odlehčovacími službami, se více než padesát pracovníků Oblastní charity Pelhřimov věnuje i dalším veřejně prospěšným aktivitám. Jde zejména o sociální služby Charitní osobní asistence, Charitní pečovatelská služba, Občanská poradna Pelhřimov a KLÍČ – Centrum pro rodinu. K tomu organizace provozuje Půjčovnu kompenzačních pomůcek, která rodinám nemocných usnadňuje péči v domácím prostředí. A prostřednictvím služby Charitní záchranná síť poskytujeme materiální a poradenskou pomoc lidem v hmotné nouzi.

Všechno nejlepší, Domi ❤️

Veronika Tomanková
153 Kč

Kéž aspoň maličkost pomáhá.

Marie Bečková
111 Kč

Krásný narozeninový den a hlavně hodně zdravíčka, elánu a pohody !!!

Blanka Zemanová
333 Kč

Vše nejlepší Domčo ❤

Jana Jonášová
133 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Charita Pelhřimov, projekt: Doma s blízkými až do konce