Charita Pelhřimov


Hospicová a paliativní péče

Doma s blízkými až do konce

Dokud nás vážná nemoc milovaného člověka nepostaví před výzvu každodenní čtyřiadvacetihodinové péče, nedovedeme si představit, co to obnáší. Najednou jste tu ve dne v noci pro druhého, připraveni splnit každé jeho přání. Zoufale přihlížíte jeho bolesti, které ho neumíte zbavit. Není žádná hanba říct si v takové chvíli o pomoc. Jsme tu přece od toho, aby se každý měl s kým o svůj těžký úděl podělit.

vybíráme od 11.11.2021

Domácí hospicová péče Iris

Den paliativní péče zahrnující léky i nepřetržitou pohotovost sestry a lékaře vychází na 1 500 Kč. Za darovaných 1 000 Kč pořídíme například balíček analgetických náplastí, které pacientovi vystačí na 15 dnů. Veškerou zdravotní péči našim hospicovým klientům poskytujeme zdarma. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!
47 083 Kč

přispělo

43 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Mají snad lidé starající se o svého blízkého strach, že by si naše služby nemohli dovolit? Asi tuší, že den péče vyjde na cca 1500 korun a smlouvu o úhradách s námi zatím uzavřely jen tři zdravotní pojišťovny. A klienti těch ostatních by za naši péči měli platit? To nedopustíme.

Každý Váš dar nám pomáhá udržet domácí paliativní péči bezplatnou. Děkujeme!

Charitní hospicový tým pečuje bohužel nejen o ty, kteří na tomto světě prožili dlouhý život. Senior, mladý člověk i dítě potřebují držet za ruku a cítit lásku svých bližních, když odcházejí. Jsme tu od toho, aby se nemocnému dostalo všestranné péče v domácím prostředí a jeho blízcí se ve dne v noci měli na koho obrátit.

Domácí hospicová péče Iris funguje při pelhřimovské Charitě už třináct let. Naše služby jsou určeny nevyléčitelně nemocným lidem a jejich blízkým – podmínkou je pouze bydliště v okrese Pelhřimov nebo v rámci Kraje Vysočina s dojezdností do jedné hodiny. Naše poslání tkví ve snaze člověku na sklonku života a jeho rodině co možná nejvíce ulehčit ty nejtěžší chvíle a dopřát jim šanci se přese všechny okolnosti radovat ze společně stráveného času. Počet lidí, o které jsme pečovali v loňském roce, překročil sedm desítek. Uživatelů našich služeb každým rokem přibývá.

Chcete o nás vědět víc? V září 2021 o naší sestřičce natočila reportáž Česká televize. Mrkněte: https://1url.cz/EKCWE. A na našem webu si pak můžete přečíst celý příběh: Nebýt neteře, zemřela by teta osaměle za hranicemi vlasti (charita.cz).


Vedle Domácí hospicové péče Iris, která kombinuje mobilní paliativní péči s odlehčovacími službami, se více než padesát pracovníků Oblastní charity Pelhřimov věnuje i dalším veřejně prospěšným aktivitám. Jde zejména o sociální služby Charitní osobní asistence, Charitní pečovatelská služba, Občanská poradna Pelhřimov a KLÍČ – Centrum pro rodinu. K tomu organizace provozuje Půjčovnu kompenzačních pomůcek, která rodinám nemocných usnadňuje péči v domácím prostředí. A prostřednictvím služby Charitní záchranná síť poskytujeme materiální a poradenskou pomoc lidem v hmotné nouzi.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Díky

Michal Mynář

Děkujeme za pomoc!

Kristýna Koubová
1 500 Kč

Děkuji z celého srdce za Vaši práci.

Jana Hrušková
2 000 Kč

Přeji požehnané Vánoce a hodně zdraví a síly do nového roku Ivana Plášilová

Plášilová Ivana
300 Kč

Přeju hodně sil!

Stepanka Krizova