Anna Hradilková: Dárcovská výzva pro projekt Podporuji komunitní centrum Nesedím, sousedím

Více knih do sousedské ekologické knihovny

vybíráme od 11.1.2022
16 105 Kč
vybráno 81 % z 20 000 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Milí přátelé a sousedé,

ve středu 12. ledna mám narozeniny. V minulém roce se mi podařilo díky grantu Nadace Via  založit komunitní ekologickou knihovnu (KEK), která se právě otevírá sousedské veřejnosti. Je umístěna v komunitním centru Nesedím, sousedím v Břevnově a k dnešnímu dni se z grantu podařilo nakoupit 35 knih. Knihy jsou tematicky rozděleny do několika kategorií: domácnost, zahrada, vaření a zpracování plodin, recyklace, zdraví, udržitelný život ve městě a další. Chystáme se pořídit knihy také pro děti.
Mám z ní velkou radost a těším se, že knihovna přispěje ke zvýšení povědomí o ekologii, udržitelném rozvoji, klimatické krizi  a zdravém životním stylu a zároveň pomůže lidem řešit běžné problémy, které s sebou zodpovědný a udržitelný životní styl přináší.


Pokud mi budete chtít k mému výročí  udělat nějakou radost, přispějte, prosím, na nákup dalších knih do ekologické knihovny KEK nebo věnujte do fondu knihovny knihu s ekologickou tematikou. 

Děkuji všem, kteří se rozhodnou KEK podpořit. A přijďte si také půjčit!
Anna Hradilková


Nesedím, sousedím, z. s.
Vaše podpora umožňuje spoustu aktivit a projektů v našem kácéčku, které zahrnují třeba pravidelné páteční obědy, výlety, výstavy nebo třeba PC kurzy pro naše milované seniory, volnočasové aktivity pro všechny generace, sousedské snídaně, lokální akce na zmírnění klimatické krize, divadelní představení pro naše nejmenší, sousedský orchestr, sousedské slavnosti (vynášení Morany, Masopust, advent) a spousty dalších.
Břevnov nedělá jen Bělohorská! Od roku 2017 nemusí Břevnováci jen korzovat nahoru a dolů po svém bulváru, mohou se potkávat a trávit spolu aktivně čas u nás, v komunitním centru Nesedím, sousedím. Od nejmladších po nejstarší. Od dopoledních klubů pro rodiče s malými dětmi přes odpolední kurzy a cvičení pro starší děti a seniory až po večery určené pro všechny generace.
Můžete si u nás protáhnout kosti i mozkové závity, naučit se psát noviny, hrát v sousedském orchestru, zatancovat si či se nechat ostříhat. Ruční práce s přírodními materiály, promítání i besedy, sousedské snídaně jsou samozřejmostí. Nebojíme se ani lokálních intervencí, kterými se snažíme zmírnit dopad klimatické krize, nebo třeba sousedských slavností jako je vynášení Morany, Masopust nebo slavení adventu. Zabydlely se u nás i kulturní akce – divadelní představení nebo třeba Svátek neviditelné práce, kterým se snažíme ocenit a podpořit všechny pečující. Každý den projde naším "kácéčkem" kolem stovky lidí.

A z čeho financujeme program a provoz centra? Velkou podporou nám doposud byly evropské dotace a posléze podpora z norských fondů. Od roku 2021 však platí, že bez podpory komunity nemáme šanci udržet a rozvíjet ojedinělý prostor "kácéčka", náš břevnovský "obývák", ve kterém už tolik lidí našlo podporu, nové přátele a prostor pro setkávání, sdílení a vzájemné obohacování.
Vaše podpora je pro nás nadějí na dlouhodobou udržitelnost komunitního centra, kde máme pořád spoustu nápadů a snů, jak tvořit prostředí vzájemné podpory pro všechny generace.

 Moc děkujeme za podporu a to, že spolu s námi sdílíte víru v sílu komunity a význam vzájemné pomoci.

Hodne stesti s knihovnou, a vse nej k narozkam!

Dárce

Gratuluju Andulo k narozeninám a k tvé buditelské činnosti

Tatiana Tomková
1 000 Kč

Milá Tatiano, upřímně děkujeme za velkorysý dar 🙏

Nesedím, sousedím, z. s.

🌳

Sarah Brock

Sarah, velké poděkování
📚💗📚

Nesedím, sousedím, z. s.

Andulo, jsi nase jednicka!

Kristyna Ciprova
111 Kč

🙋‍♀️🥳🙋‍♀️

Pavla Gysi
1 000 Kč

Pavlo, děkujeme za čtyřmístný dar 💖

Nesedím, sousedím, z. s.

Ať knihovna koření, vzkvétá a semení se!

Magdalena Martinovská

Milá Magdaleno, velký dík za podporu.

Nesedím, sousedím, z. s.

Všechno nejlepší!!

Barbara Tranová

Barbaro, děkujeme velice za příspěvek na knihy.

Nesedím, sousedím, z. s.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nesedím, sousedím, z. s., projekt: Podporuji komunitní centrum Nesedím, sousedím