Miroslav Cífka: Dárcovská výzva pro projekt Podpořte sportovce se zrakovým hendikepem

Běhám pro Leontinku 2022

vybíráme od 3.1.2022
1 200 Kč
vybráno 40 % z 3 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Běh pro Leontinku  v roce 2022
Běh pro Leontinku  v roce 2022 - osobní cíl je minimálně 3500Kč 

Pravidla:
 za každý uběhnutý kilometr v tréninku = 1kč
za každý uběhnutý kilometr v úspěšně dokončeném závodě = 3kč
za každý neúspěšně nedokončení závod = 5kč za absolvovaný kilometr

cíl sezony = B7 - za úspěšné absolvování závodu příspěvek 1000kč do výzvy
NADACE LEONTINKA
Jaké sportovní sny mají zrakově postižení sportovci? Úplně stejné jako ti ostatní! Dostat se do cíle, zvítězit, překonat sám sebe. Podpořte s námi jejich úsilí a vůli postavit se nelehké životní situaci a zvítězit nejen nad soupeři, ale především nad svým zrakovým hendikepem.
"Sport nám nevidomým dává další rozměr a smysl života."  Tato slova patří 56letému nevidomému masérovi a nadšenému amatérskému sportovci Ivo Budilovi. Ten se s Nadací Leontinka už 15 let účastní závodů Jizerské 50, sedmkrát si s námi zaběhl i štafetový závod Vltava Run. Ivova slova říkají jednu důležitou věc: pro zrakově postižené děti a dospělé má sport jeden velmi důležitý rozměr - pomáhá jim vyrovnat se s jejich hendikepem, získat jistotu a sebevědomí, že i oni dokážou překonávat překážky a dosahovat úspěchů. Slovy dalšího zrakově hendikepovaného sportovce a bývalého účastníka závodů v triatlonu, Marka Moflára: "Sport vás naučí nevzdávat se."

Nadace Leontinka provází sportovce se zrakovým postižením na cestě za jejich sny už více než 17 let a stejně tak dlouhou dobu podporuje nejrůznější sportovní aktivity dětí i dospělých. Náš růžový leontinkovský stan najdete každý rok na závodech Jizerské 50 i série běžeckých závodů RunTour, se zrakově postiženými sportovci se každoročně účastníme závodu Vltava Run. Zajišťujeme pro všechny startovné, pomáháme se sháněním trasérů i zajišťováním dopravy a ubytování. A když je to možné, přibereme do týmu i některého z nevidomých masérů, aby si všichni unavení závodníci (nejen ti zrakově postižení) mohli po výkonu náležitě odpočinout.

Kdo někdy potkal zrakově postižené sportovce v žlutých vestičkách týmu Nadace Leontinka, byl ohromený jejich neuvěřitelnými výkony a energií - třeba jako 21 letá běžkyně Alena Tylšová:
"Na seriálu běžeckých závodů RunTour jsem potkala a obdivovala mnoho nevidomých běžců. V cíli jsem si pak několikrát podala ruku s neuvěřitelným Lubošem, který uběhne pět kilometrů za devatenáct minut jak nic! Zjistila jsem, že právě tato nadace umožňuje nevidomým účastnit se závodů a dalších podobných akcí. Myslím, že je to ohromná motivace nejen pro nevidomé, ale i pro ostatní běžce, že pokud opravdu chceme, vše je možné."
Její slova potvrzuje i příběh dnes 24 leté zrakově postižené studentky a sportovkyně Evy Lesové, která ve svých 19 letech zaběhla tzv. trifectu, tedy sérii náročných překážkových závodů série Spartan Race!


Pojďte s námi podpořit úsilí sportovců se zrakovým hendikepem! 👍
Vaše příspěvky nám umožní i nadále podporovat jejich sportovní aktivity a doprovázet je na závody po celé České republice!


Na videu se můžete podívat na krátký příběh jednoho z nevidomých sportovců, Ivo Budila. Ten už přes 15 let jezdí s Nadací Leontinka na Jizerskou 50 a pravidelně se účastní také běžeckých závodů RunTour a Vltava Run. Ve videu mluví mimo jiné o tom, jak sport pomáhá zrakově postiženým s překonáváním životních překážek:
https://youtu.be/ERoubEjX5ek
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
NADACE LEONTINKA, projekt: Podpořte sportovce se zrakovým hendikepem