Michaela Böhmová: Dárcovská výzva pro projekt Jeden den doma

Lysá hora pro Ondrášek

vybíráme od 5.12.2021
106 675 Kč
vybráno 213 % z 50 000 Kč

přispělo

98 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Lysá hora nám přináší radost a my tu radost chceme přenést dál. Už pátým rokem proto mají v adventním čase naše výstupy na Lysou horu i jiný rozměr - dobročinný. Ať už přímo do kasičky v Bezručově chatě, nebo tady skrz Darujme.cz pomáháme Ondrášku. 
Všechno to začalo před pěti lety, kdy jsme dennodenně, mnohdy i několikrát, závodili na Lysé hoře a vytvořila se neuvěřitelná parta skvělých lidí. A o celém tom roce a té partě jsem napsala knížku, jejíž celý výtěžek, asi 70 000 Kč, putoval do Mobilního hospice Ondrášek. A kde je hezký start, nemůže se přestat běžet. Od té doby tedy každoročně v adventním čase pokračuji v této sbírce. K lidem, kteří chodí na Lysou horu, se přidávají i studenti gymnázia, kde pracuji, a spousta dalších lidí, mezi něž už se informace o této akci dostala. A že je to letos pět let, rozhodla jsem se vydat další lysohorskou knížku, tentokrát sbírku poezie. A opět celý její výtěžek půjde na Ondrášek. Takže skrz tuto výzvu, skrz kasičku přímo v Bezručově chatě na Lysé hoře a skrz sbírku básniček chci pomoci zase těm, kdo si na rozdíl od nás už na Lysou vyjít nemohou, a jejich jediným přáním je umírat důstojně ve své rodině. Nesmírně si vážím všech lékařů, sestřiček Ondrášku za to, co dělají. Psychicky bych to nezvládla, takže tohle je alespoň moje podpora jim a lidem, kterým to pomůže. Děkuji všem, kteří v tom jedou se mnou! A že těch dobrých srdcí je! Pojďme tedy znovu do toho. Udělejme radost sobě dobrým skutkem a těm, co to potřebují, vědomím, že na ten konec života nejsou sami! Krásný advent a dlouhý zdravý život vám všem, kdo máte srdce na správném místě! 
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s.
Každých 2600 Kč přeměníme na jeden den odborné péče o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v domácím prostředí. Doprovázíme umírající a jejich rodiny v posledních dnech života, umožňujeme je strávit důstojně a doma, v kruhu blízkých. Zdravotní, sociální, psychologickou a duchovní péčí pomáháme rodinám, aby péči o svého blízkého zvládli a splnili mu tak přání být doma až do posledního okamžiku.
Poskytujeme péči o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v Moravskoslezském kraji. Pozornost zaměřujeme nejen na nemocné, ale také na jejich pečující a další členy rodiny. Usilujeme o to, aby se každý zúčastněný v této nelehké situaci cítil podpořený. Ročně pečujeme o cca 210 nevyléčitelně nemocných, z toho 6-8 dětí a jejich rodin.



Děkujeme, jste skvělí.

Dárce
500 Kč

Děkuji Ondrášku za to jak pomáhá potřebným. A ráda přispěju alespoň malou částkou, když Lysá hora je pro mne už trochu vysoká.

Iva Kopřivová
300 Kč

Není třeba jmenovat a ukazovat kdo kolik hlavně, že každá korunka někomu pomůže.

Dárce

Fandím a vážím si všech lidí, kteří dovedou zorganizovat a naplnit pomoc druhým.

Marie Kuličková
300 Kč

Na Ondráška ❤

Jarmila Petrová
300 Kč

Pro jeden den doma..❤️

Veronika Chromeckova
2 000 Kč

Mišanko já taky dík

Holota líná

Počet výstupu na LH za tento rok 😉

Iva Blažková
128 Kč

Míša Böhmová je boží!

Jan Dvořáček
5 000 Kč

Míšo, děkuji za tvou píli :)

Hana Holoubková
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s., projekt: Jeden den doma