Bez maminky z.s.: Dárcovská výzva pro projekt Příspěvek na mláďátka bez maminky

MÍSTO V TOBĚ

vybíráme od 2.12.2021
12 300 Kč
vybráno 12 % z 100 000 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Co spojuje osamělé lidské a zvířecí duše?
Je to projekt MÍSTO V TOBĚ. Chceme dát dohromady opuštěná zvířata a seniory s našimi dobrovolníky. 
Co z toho může vzniknout? Možná nová rodina, kde má každý své místo, ať už mňouká, stárne, nebo chce jen pomoct dobré věci.
Jedním darem pomůžete hned dvakrát.


Každý z nás občas potřebuje parťáka, s nímž bude sdílet to lepší i horší v životě. V našem okolí je spousta opuštěných zvířat i lidí, a proto je chceme propojit. A jak to funguje? Úplně jednoduše. Senior si vybere kočku a s péčí o ni mu pomůže lidský kamarád z řad našich dobrovolníků. Ti kromě toho nabídnou i příjemné popovídání a postarají se o chlupáče, když bude třeba.

Peníze jsou prý to nejdůležitější, ale pro nás to tak úplně neplatí . Hledáme také dobré duše, co by měly zájem poznat nové kočky i lidi a zapojily se do našeho projektu.
Hlavní totiž je, aby už nikdo nebyl sám!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jsme spolek Bez maminky z.s., jehož hlavním cílem je péče o bezprizorní koťátka. 
Dostávají se k nám mláďátka, kterých se člověk mnohdy krutým způsobem zbavil. Péče okolo nich je však velmi náročná. Jen málo lidí dokáže péči o ně dobře zvládnout.
Tahle miminka k nám často přicházejí na samé hranici svého života a pokud se nám podaří je vrátit zpět, je nutné zajistit veškerou péči a léčbu, než je předáme do nových rodin.
Děláme to s láskou a úctou k životu, na který má každý z nás právo, ale čím dál víc si uvědomujeme, že řešíme pouze "následky" cizí nezodpovědnosti, bezohlednosti a krutosti.

A proto vznikl tento projekt.
Projekt Místo v Tobě, jehož cílem je spojit osamělé lidi a zvířata. 
Jistě jsou mezi námi lidé důchodového věku, kteří by našli místo....

...přesně to místo v nás, kde každý cítí smutek a osamění
...přesně to místo v nás, kde se skrývá bolest duše
...přesně to místo, které zaplní jen pravá láska
...a tuto lásku cítíme všichni stejně, je společná pro zvířata i lidi,
je to síla, která umí léčit a přinášet světlo do života.
Chceme ji vrátit do domovů právě těch, kdož ucítili prázdnotu.
Víme, že je mnoho lidí, kteří by takovou kočičku přijali, ale trápí je obavy "CO KDYBY" ...
..co kdybych musel do nemocnice
..co kdybych se o zvířátko nemohl postarat
...a mnoho dalších...

Ale takto to být nemusí!

Naším hlavním cílem je najít seniory, kteří by otevřeli svůj domov a náruč pro kočičky z ulice.
Opět najdou hodnotu a svůj smysl, protože pomáhat druhým je velmi silná motivace k životu.
Kočičky budou garantované pod naším spolkem, to znamená, že v případě potřeby jim najdeme jiného lidského partnera.
A jistě je mezi námi mnoho opuštěných lidí, kteří tímto získají zpět i sociální kontakt.

Možnosti setkávání a komunikace s ostatními zapojenými seniory, navázání vztahu s dobrovolníky a znovunalezení své hodnoty je nepopsatelný benefit.

Nebudeme už řešit pouze následek, ale vydáme se k samotnému jádru problému. 
Počet zvířat na ulicích a nebo takových, o které nikdo nejeví zájem, každý rok roste a je třeba efektivně zasáhnout.

​Je to pro nás úplně nová etapa, a aby se tento projekt mohl v plné síle rozjet, abychom dokázali najít a hlavně zabezpečit kočičkám domovy, zabezpečit veškeré potřeby pro zvířátka i naše pečující seniory, a také dokázat efektivně dospělá zvířata z ulice dostat, je potřeba nashromáždit velké množství financí.
Za tyto finance zajistíme veterinární péči, krmivo, hygienické potřeby, ale nejen to...zajistíme i partnera do opuštěného života.

Proč nespojit tyto zdánlivě oddělené světy? 
Nenašli jsme jediný důvod to neudělat. Znáte snad lepší lék než kočičí vrnění? My ne.

Hledáme lidi, kteří nám pomohou spojit životy a opuštěná srdce.

Bez Vás to půjde hůř.

A na koho dar jako první použijeme?

Na Fridu, Diega a na jejich opatrovníky.


Frida s Diegem jsou historicky první vyslanci, kteří se u nás připravují na nový domov v rámci programu MÍSTO V TOBĚ.

Pojďme společně Fridě a Diegovi zajistit kvalitní a bezstarostný život v novém domově a jejich budoucím majitelům dopřát zvířecího přítele, kterého si přejí, ale nemůžou si péči o něj dovolit.

Z ulice jsme je už dostali…Teď už jen stačí dvě osamělé duše spojit v jednu.

Pomůžete nám?

  • Díky Vašemu daru rozsvítíme světlo ve tmě.
  • Díky Vašemu daru Fridě a Diegovi zajistíme krmivo, stelivo, veterinární péči a dobrovolníka, který bude na chod v novém domově dohlížet. 
  • Díky Vašemu daru zajistíme osamělému člověku přítele, kterého by si jinak nemohl dovolit. 

Přečtěte si, co všechno jsme za dobu působení našeho spolku udělali.

Děkujeme Vám!


Bez maminky z.s.
Věříme, že všechna zvířata jsou úžasná a krásná a že právě ta opuštěná si zaslouží úplně stejnou lásku a péči jako naši "domácí mazlíčci". Často se k nám dostanou zvířátka již na hranici přežití, slabá, nemocná s různými defekty. Bojujeme, za jejich přežití a nový start do života veškerou silou, energií, prostředky a tímto prosíme i vás o pomoc.

Jak to všechno začalo...

Jmenuji se Ema                        
Je to teprve 10 dní, co jsem opustila maminčino bříško. Dnes jsem se vzbudila a všichni byli pryč. Nevidím ještě moc dobře, ale jsem si jistá, že tu nejsou…ani maminka, ani brášci, ani sestřičky. Začíná mi být velká zima a dostala jsem hlad. Chtěla bych je jít hledat, ale nožičky mi ještě moc nefungují. Volám, pláču, naříkám.. ale maminka nikde. Ještě nějakou chvíli tu trpím a pak někdo přijde, jsou velcí, vezmou mě a odnesou. Jsem tu pár dní a pak zase někdo přijde, jedeme spolu dlouho autem a pak jsme konečně doma.
 
Zahřívají mě a taky mě kojí…asi to jsou maminky. Za čas už je mi líp, maminky mě nenechávají nikdy samotnou, pořád mě mazlí a krmí a já hodně rostu. Už začínám chodit, takže mi maminky udělaly svetr, aby mi bylo teplo, i když už nejsem jenom v pelíšku.

Za několik dní mi dokonce začnou růst zoubky, což je super, protože můžu maminky okusovat a to je hrozná sranda. Rostu, rostu rychle a rostu do krásy, občas se i rozběhnu a taky se mi udělaly na ouškách dva zrzavý flíčky…maminky říkají, že ze mě bude krásná kočička.

Všechno je super, ale jednoho dne se mi udělá špatně, zvracím a už nemám chuť k jídlu…maminky hned zavolají paní doktorku a ta řekne, že musím jet s ní. Maminky ale slibují, že zítra už budu zas doma a budeme všichni spolu.
Když jsem byla u paní doktorky, dala mi hodně léků, takže se mi udělalo zase líp, to znamená, že můžu jet zpátky domů. Večer jsem se zase viděla s maminkou…byla jsem hodně unavená, takže jsem už ani neběhala a mlíčko mi taky nechutnalo…mamka říká, že to je z těch léků, tak si jdeme lehnout, maminka mě dá do pelíšku a usneme, v noci se ještě jednou vzbudím a je mi špatně, tak volám maminku.

Ta vstane zachumlá mě do deky a společně usneme…a pak…pak už nic, nevím co se stalo, ale už jsem se neprobudila, svoje maminky jsem ten večer viděla naposledy…snad teď budu někde, kde mi bude dobře, kde mě budou často krmit a mazlit a taky tam bude teplo.

Když ráno maminky našly moje tělíčko a já už jsem tam nebyla, zlomilo jim to srdce. Trápily se, obviňovaly ostatní a obviňovaly sebe…Potom jim došlo, že je prostě potřeba dělat víc, snažit se nás zachroňovat před takovýmto osudem. A tak se rozhodly rozjet projekt Bez Maminky, který se bude věnovat právě nám – koťátkům, které umírají někde sama v zimě, protože je někdo vyhodil; protože jim maminka umřela nebo protože se o ně nemohla postarat. Budou nás hledat a budou si pro nás jezdit, ve dne v noci se o nás budou starat a udělají všechno pro to, abychom přežily. Slíbily nám, že se nikdy nepřestanou snažit, protože vědí, že život jednoho opuštěného koťátka, co umírá podchlazené někde na poli, má stejnou cenu jako život každého z nás.

Tento projekt má za cíl nejen se snažit je zachránit, ale taky vůbec předejít těmto situacím. Což lze jedině kastrací, díky které kočky nebudou přemnoženy a my budeme schopny se o ně postarat. Bude sloužit jako kontaktní místo pro všechny, kdo koťata někde naleznou a nebudou se o ně moct postarat, pro ty, co je jen někde zahlédnou a nebude jim jejich osud lhostejný a snad i pro ty, kteří se budou chtít zapojit a sami pomáhat.


JAK NÁM MŮŽETE POMOCT ?
-  poskytnutí dočasné péče
- finanční pomoc
- materiální pomoc - konzervy
                               - mléko pro koťata
                               - jakékoliv stelivo
                               - hračky
                               - vyhřívací dečky, termofory, savé podložky, zdravotnický materiál
MOC VÁM DĚKUJEME 

❤️

Anežka Rusevova
500 Kč

Díky za to, co děláte.

Dárce

Děkuji za Vaši práci ❤

Irena

Skvělý projekt 😍

Nikola Vokáčová
1 000 Kč

Skvělý nápad, přeji mnoho šťastných spojení :-)

Lucie
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Bez maminky z.s., projekt: Příspěvek na mláďátka bez maminky