Bez maminky z.s.


Životní prostředí Zvířata

Příspěvek na mláďátka bez maminky

Věříme, že všechna zvířata jsou úžasná a krásná a že právě ta opuštěná si zaslouží úplně stejnou lásku a péči jako naši "domácí mazlíčci". Často se k nám dostanou zvířátka již na hranici přežití, slabá, nemocná s různými defekty. Bojujeme, za jejich přežití a nový start do života veškerou silou, energií, prostředky a tímto prosíme i vás o pomoc.

vybíráme od 21.2.2018

Děkujeme, že nám pomáháte jim pomáhat

Věříme, že všechna zvířata jsou úžasná a krásná a že právě ta opuštěná si zaslouží úplně stejnou lásku a péči jako naši "domácí mazlíčci". Často se k nám dostanou zvířátka již na hranici přežití, slabá, nemocná s různými defekty. Bojujeme, za jejich přežití a nový start do života veškerou silou, energií, prostředky a tímto prosíme i vás o pomoc.
212 019 Kč

přispělo

186 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Jak to všechno začalo...

Jmenuji se Ema                        
Je to teprve 10 dní, co jsem opustila maminčino bříško. Dnes jsem se vzbudila a všichni byli pryč. Nevidím ještě moc dobře, ale jsem si jistá, že tu nejsou…ani maminka, ani brášci, ani sestřičky. Začíná mi být velká zima a dostala jsem hlad. Chtěla bych je jít hledat, ale nožičky mi ještě moc nefungují. Volám, pláču, naříkám.. ale maminka nikde. Ještě nějakou chvíli tu trpím a pak někdo přijde, jsou velcí, vezmou mě a odnesou. Jsem tu pár dní a pak zase někdo přijde, jedeme spolu dlouho autem a pak jsme konečně doma.
 
Zahřívají mě a taky mě kojí…asi to jsou maminky. Za čas už je mi líp, maminky mě nenechávají nikdy samotnou, pořád mě mazlí a krmí a já hodně rostu. Už začínám chodit, takže mi maminky udělaly svetr, aby mi bylo teplo, i když už nejsem jenom v pelíšku.

Za několik dní mi dokonce začnou růst zoubky, což je super, protože můžu maminky okusovat a to je hrozná sranda. Rostu, rostu rychle a rostu do krásy, občas se i rozběhnu a taky se mi udělaly na ouškách dva zrzavý flíčky…maminky říkají, že ze mě bude krásná kočička.

Všechno je super, ale jednoho dne se mi udělá špatně, zvracím a už nemám chuť k jídlu…maminky hned zavolají paní doktorku a ta řekne, že musím jet s ní. Maminky ale slibují, že zítra už budu zas doma a budeme všichni spolu.
Když jsem byla u paní doktorky, dala mi hodně léků, takže se mi udělalo zase líp, to znamená, že můžu jet zpátky domů. Večer jsem se zase viděla s maminkou…byla jsem hodně unavená, takže jsem už ani neběhala a mlíčko mi taky nechutnalo…mamka říká, že to je z těch léků, tak si jdeme lehnout, maminka mě dá do pelíšku a usneme, v noci se ještě jednou vzbudím a je mi špatně, tak volám maminku.

Ta vstane zachumlá mě do deky a společně usneme…a pak…pak už nic, nevím co se stalo, ale už jsem se neprobudila, svoje maminky jsem ten večer viděla naposledy…snad teď budu někde, kde mi bude dobře, kde mě budou často krmit a mazlit a taky tam bude teplo.

Když ráno maminky našly moje tělíčko a já už jsem tam nebyla, zlomilo jim to srdce. Trápily se, obviňovaly ostatní a obviňovaly sebe…Potom jim došlo, že je prostě potřeba dělat víc, snažit se nás zachroňovat před takovýmto osudem. A tak se rozhodly rozjet projekt Bez Maminky, který se bude věnovat právě nám – koťátkům, které umírají někde sama v zimě, protože je někdo vyhodil; protože jim maminka umřela nebo protože se o ně nemohla postarat. Budou nás hledat a budou si pro nás jezdit, ve dne v noci se o nás budou starat a udělají všechno pro to, abychom přežily. Slíbily nám, že se nikdy nepřestanou snažit, protože vědí, že život jednoho opuštěného koťátka, co umírá podchlazené někde na poli, má stejnou cenu jako život každého z nás.

Tento projekt má za cíl nejen se snažit je zachránit, ale taky vůbec předejít těmto situacím. Což lze jedině kastrací, díky které kočky nebudou přemnoženy a my budeme schopny se o ně postarat. Bude sloužit jako kontaktní místo pro všechny, kdo koťata někde naleznou a nebudou se o ně moct postarat, pro ty, co je jen někde zahlédnou a nebude jim jejich osud lhostejný a snad i pro ty, kteří se budou chtít zapojit a sami pomáhat.


JAK NÁM MŮŽETE POMOCT ?
-  poskytnutí dočasné péče
- finanční pomoc
- materiální pomoc - konzervy
                               - mléko pro koťata
                               - jakékoliv stelivo
                               - hračky
                               - vyhřívací dečky, termofory, savé podložky, zdravotnický materiál
MOC VÁM DĚKUJEME 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Každé zvířátko si zaslouží, bezpečí, teplo a plné bříško.

Marie Černochová
1 000 Kč

Děkuji za to, co děláte. Zadavam alespoň drobný měsíční příspěvek.

Markéta Kůtková
100 Kč

Aspoň něco málo

Martin P
500 Kč

Pro koťátka od Adel :)

Adéla Dvořáková
1 500 Kč

Ďakujem že sa staráte o opustené miminka. Máte moj velký obdiv.

Lucia Bilá
500 Kč

Děkuji že jste a co vše pro ty chlupatý lásky děláte,jste úžasný spolek

Linda Paroubková
444 Kč

Děkuji všem , kteří přispívají třeba jen malou částkou a nejvíc děkuji všem těm, kteří jsou v terénu a provádějí tu tolik potřebnou práci a hlavně pomoc.

Markéta Kůtková
100 Kč

Děkujeme za to, co děláte. Držíme pěsti 😉❤️

Pavla H.
300 Kč

Díky za Vaši práci.

Honza Werner
216 Kč

Posílám aspoň něco málo. Děkuji.

Silvie Miklíková
100 Kč