La Farma: Dárcovská výzva pro projekt W4W: OBĚDY PRO DĚTI

Obědy pro děti

vybíráme od 3.11.2021
12 000 Kč
vybráno 240 % z 5 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Česko je vyspělá země, ale stejně je pro mnoho rodin u nás luxus zaplatit dětem školní obědy. Podle neziskové organizace Women for Women, která se zajištěním jídla ve školách pomáhá, každoročně stoupá počet těchto rodin až o dva tisíce. Letos by kvůli pandemii koronaviru mohly přibýt až čtyři tisíce, varuje organizace, která v loňském školním roce podpořila 8 815 dětí.

„V současné době řeší existenční problémy i lidé, kteří před pandemií nouzí netrpěli. Na jejich psychiku pak taková situace působí ještě citelněji, protože neumějí nebo se stydí říci si o pomoc,“ říká Jana Skopová, manažerka charitativních projektů organizace Women for Women.

Zaplacené obědy dostává i Vítek, který chodí na první stupeň a žije jen s otcem. Ten pracuje na směny a je v invalidním důchodu. Denně ale s Vítkem chodí do školy a vyzvedává ho z družiny.
Kvůli tíživé finanční situaci rodiny už na školní obědy mnoho peněz nezbývalo. Vítkova škola proto požádala organizaci o podporu. Na Vítkovi bylo podle jeho vyučující vidět, že možnost chodit na obědy se spolužáky, je pro něj důležitá. Podařilo se mu podle ní i lépe se začlenit do třídního kolektivu. Že mají obědy na děti pozitivní vliv, potvrzuje z několikaleté zkušenosti i organizace.

WOMEN FOR WOMEN, o. p. s.
Přispějte na transparentní účet projektu W4W: Obědy pro děti a pomůžete konkrétnímu dítěti obědvat ve školní jídelně s ostatními. Finanční prostředky jsou z transparentního účtu projektu směřovány v 100 % na úhradu školních obědů potřebných dětí. Pro Vaši představu, průměrně pořídíme jeden školní oběd za 35 korun. Náklady na jeden měsíc školních obědů pro jednoho žáka se pohybují okolo 600-800 korun, což znamená až 8 000 korun na celý školní rok. Naším partnerem jsou základní školy.
Cílem projektu OBĚDY PRO DĚTI je pomoci dětem, které se ocitly v takové životní situaci, kdy si jejich rodiče nemohou dovolit zaplatit jim obědy ve školních jídelnách. Dětem, jejichž situace je dlouhodobá, které nemají vidinu zlepšení situace, a pro které mohou být obědy ve školní jídelně mnohdy jediným, pravidelným teplým jídlem, ač se rodiče tuto situaci snaží řešit. 

Naším partnerem jsou v tomto projektu základní školy, popř. školní jídelny, které jsou samostatné příspěvkové organizace. Zásadně neposkytujeme finanční příspěvek přímo rodinám dětí. 

Pomoc je poskytována přímo prostřednictvím základních škol na základě darovací smlouvy tak, aby se obědy dostaly opravdu k dětem, nezkomplikovalo to ještě více situaci jejich rodičů a pomoc nemohla být zneužita. 
http://www.obedyprodeti.cz/ 


Dobrou chuť všem dětem!

Eva
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
WOMEN FOR WOMEN, o. p. s., projekt: W4W: OBĚDY PRO DĚTI