Markéta Červenková: Dárcovská výzva pro projekt Klinika paliativní medicíny

Markéta běží o ŽIVOT…

vybíráme od 21.10.2021
123 602 Kč
vybráno 147 % z 84 000 Kč

přispělo

50 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pojďme společně rozběhnout Nadační fond Kliniky paliativní medicíny a odstartujme společně jeho aktivitu v procesu změny napříč českým zdravotnictvím! 
 
Věřím tomu, že dobrý život je možné žít i se závažným onemocněním. Proto už pátý rok pracuji v paliativním týmu ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, který na začátku letošního roku vyrostl v samostatnou Kliniku paliativní medicíny. Je to velká věc, protože paliativní medicína zatím v Česku zdaleka není běžně dostupná těm, kdo ji potřebují – pacientům a rodinám, které čelí závažnému onemocnění.
 
Skoro stejně dlouho běhám. Moji trenéři, zpočátku Honza a poslední roky Dominik - oběma patří můj velký dík, mě postupně dovedli od max. 5 km až k tomu, že jsem se rozhodla uběhnout 7.listopadu v Barceloně svůj první maraton.
 
Od 1.listopadu jsem přijala nabídku stát se výkonnou ředitelkou Nadačního fondu Kliniky paliativní medicíny, který vznikl pro to, aby kvalitní paliativní péči bylo časem možné nabídnout pacientům ve všech nemocnicích v České republice. 
 
Stojíme společně na startu, Nadační fond a já. Čeká nás maraton a bude to dřina, ale věřím, že s vaší podporou to zvládneme: pojďme společně rozběhnout Nadační fond Kliniky paliativní medicíny a buďme mu oporou v jeho prvních kilometrech! Pojďme se společně složit na 2 000 Kč za každý můj maratonský kilometr. Vybraná částka 84 000 Kč umožní Nadačnímu fondu Kliniky v jeho počátku vytvořit stabilní zázemí, financovat první nezbytné administrativní kroky, dlouhodobé získávání podpory, nastartovat jeho práci a fungování. Odstartujme společně jeho aktivitu v procesu změny napříč českým zdravotnictvím! Moc vám děkuji za podporu – budu na vás myslet na každém kilometru…😊
 
film Adély Komrzý o činnosti Kliniky paliativní medicíny 1. LF UK a VFN: Jednotka intenzivního života 

Jste skvělí!

K 7.11. se dárcovskou výzvu na podporu Nadačního fondu Kliniky paliativní medicíny podařilo naplnit ze 110%. Nyní, v posledních 8 dnech výzvy, se blíží ke krásné částce 100 000 Kč. V ten stejný den jsem svoji osobní výzvu „prvního maratonu“ zvládla v čase 03:49:17. Již jen stát na startu, pod heslem maratonu „IF YOU RUN YOU HAVE ALREADY WON“, pro mě znamenalo vítězství.

Já mám svůj první maraton za sebou. Nadační fond jej má před sebou. Už nestojí na startu. Díky vám, kteří jste jej v jeho počátku podpořili, postupně zdolává své první kilometry k tomu, aby se mohl stát stabilním fondem. Jste skvělí! Moc vám za to děkuji!

www.nadacnifondkpm.cz



Založení výzvy

Nadační fond Kliniky paliativní medicíny
Zasaďme se společně o to, aby špičková paliativní medicína byla v českých nemocnicích dostupná všem, kteří ji potřebují. Dobrý život je možné žít i s těžkou nemocí. Podpořte Nadační fond Kliniky paliativní medicíny! Děkujeme vám za velkorysost.
Nadační fond Kliniky paliativní medicíny vznikl v roce 2021 proto, aby propojením odborníků a dárců pomáhal vytvářet stabilní zázemí pro dlouhodobý rozvoj činností Kliniky jako centra excelence, z jehož výsledků práce mají užitek pacienti, lékaři napříč Českou republikou a celá společnost.

Více informací o Nadačním fondu KPM naleznete ZDE
Více informací o Klinice paliativní medicíny VFN naleznete ZDE

Vaše podpora pomůže vybudovat kvalitní a důstojné zázemí Kliniky paliativní medicíny ve VFN a významně podpoří její dlouhodobé poslání, které je zaměřeno na tyto klíčové oblasti.

Klinická — nemocniční paliativní péče nejvyšších standardů, jejíž příklad povede ke změně koncepce péče tak, aby se znalost a respektování priorit pacientů staly normou

Osvětová — komunikace přínosů paliativní medicíny pro kvalitu života pacientů se závažnými onemocněními a pro jejich rodinné příslušníky, změna vnímání paliativní medicíny ve společnosti.

Edukační — vzděláváním budoucích generací lékařů, zdravotních sester, sociálních pracovníků, farmaceutů a dalších zdravotnických pracovníků slouží Klinika paliativní medicíny jako model pro nejlepší postupy ve vzdělávání a praxi v oblasti paliativní péče

Výzkumná — výzkumné projekty zaměřené na hlubší poznání a porozumění komplexní problematiky potřeb pacientů v pokročilé fázi závažné nemoci (observační projekty) a intervenční výzkumné projekty, jejichž cílem je ověřit efektivitu a přínos intervencí paliativní medicíny.

Děkujeme za podporu!

Zakladatelé NF 

MUDr. Kateřina Rusinová, přednostka Kliniky paliativní medicíny
MUDr. Ondřej Kopecký, primář Kliniky paliativní medicíny

Držím palce Markéto! Snad si maraton dobře zvládla a je moc hezké, že to bylo prospěch požehnané věci!

David Petřík
2 000 Kč

Markétko, moc Ti cela rodina fandime!

Lenka Říhova

Ať se daří! Moc Vám fandím! Lenka

Lenka Medřická
600 Kč

Moc díky za to, co děláte! A budu moc držet palce v Barceloně! Zasejc si mě předběhla… :-)

FILIP TRČKA

Držím palce!

Kristina Sarisova
1 000 Kč

Markéto, držím palce!

Libor Mertl
10 000 Kč

Držíme Ti palce 👌🙌
Ať se daří 😉

Petra Cervenkova
2 000 Kč

Marketo, zamlouvam si 36 kilometr. Tam se vetsinou maraton láme. Do tohoto kilometru je třeba se porad brzdit, nepodléhal davové euforii, věřit svým hodinkám, plánu trenérů. Kdyz budeš mijet ceduli 37km a budeš v rámci možností ready, máš už hotovo, už to dáš!!! Držím palce. Maraton jistě zvládneš. Když tomu dáš dost hodin v přípravě, tak to půjde. Je to spravedlivej sport. Hlavně držím palce v tvé profesní činnosti. Hluboce se skláním před všemi co v této oblasti pracují. Dík vám všem za to! Držím palce, ať se ti daří v Barceloně i v Nadaci. Pa

Pavel Richter
2 000 Kč

😉👍

Michal Pacina
2 000 Kč

Ať to běží! ✌️

Barbora Tite
600 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadační fond Kliniky paliativní medicíny, projekt: Klinika paliativní medicíny