Kateřina Jenčová: Dárcovská výzva pro projekt Klinika paliativní medicíny

V každém z nás je kousek dobra

vybíráme od 20.10.2021
6 200 Kč
vybráno 124 % z 5 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Klinika paliativní medicíny (KPM) poskytuje specializovanou paliativní péči pro pacienty VFN a jejich blízké. Je společným pracovištěm 1.LF UK a VFN. V současné době poskytuje služby ambulantní, konziliární a superkonziliární.

Historie

Klinika paliativní medicíny vznikla v roce 2021 za podpory vedení nemocnice a NF Abakus, nadačního fondu zakladatelů Avastu. V rámci 5. ročníku programu Spolu až do konce se Centrum podpůrné a paliativní péče VFN v roce 2019 stalo jediným Centrem excelence pro nemocniční paliativní péči v České republice. Získalo tak podporu nejen k péči o pacienty a jejich blízké, ale i pro rozvoj vzdělávacích a akademických aktivit, vzdělávání členů týmu, k organizaci kurzů a konferencí pro zájemce z celé republiky i k výzkumu v oblasti paliativní péče. Provoz kliniky je spolufinancován dotací hlavního města Prahy.

Podrobnosti a více o tématu paliativní péče najdete zde
https://paliativnicentrum.cz/paliativni-pece

Bude mi 33 let a mé jediné přání je, dokázat si upřímně říct, že jsem svůj život nežila zbytečně. Budu moc ráda, když se zapojíte a na oplátku, ze sebe můžete mít dobrý pocit. Pomáháte někomu, kdo Vaši pomoc opravdu potřebuje. Díky Vám všem 
Nadační fond Kliniky paliativní medicíny
Zasaďme se společně o to, aby špičková paliativní medicína byla v českých nemocnicích dostupná všem, kteří ji potřebují. Dobrý život je možné žít i s těžkou nemocí. Podpořte Nadační fond Kliniky paliativní medicíny! Děkujeme vám za velkorysost.
Nadační fond Kliniky paliativní medicíny vznikl v roce 2021 proto, aby propojením odborníků a dárců pomáhal vytvářet stabilní zázemí pro dlouhodobý rozvoj činností Kliniky jako centra excelence, z jehož výsledků práce mají užitek pacienti, lékaři napříč Českou republikou a celá společnost.

Více informací o Nadačním fondu KPM naleznete ZDE
Více informací o Klinice paliativní medicíny VFN naleznete ZDE

Vaše podpora pomůže vybudovat kvalitní a důstojné zázemí Kliniky paliativní medicíny ve VFN a významně podpoří její dlouhodobé poslání, které je zaměřeno na tyto klíčové oblasti.

Klinická — nemocniční paliativní péče nejvyšších standardů, jejíž příklad povede ke změně koncepce péče tak, aby se znalost a respektování priorit pacientů staly normou

Osvětová — komunikace přínosů paliativní medicíny pro kvalitu života pacientů se závažnými onemocněními a pro jejich rodinné příslušníky, změna vnímání paliativní medicíny ve společnosti.

Edukační — vzděláváním budoucích generací lékařů, zdravotních sester, sociálních pracovníků, farmaceutů a dalších zdravotnických pracovníků slouží Klinika paliativní medicíny jako model pro nejlepší postupy ve vzdělávání a praxi v oblasti paliativní péče

Výzkumná — výzkumné projekty zaměřené na hlubší poznání a porozumění komplexní problematiky potřeb pacientů v pokročilé fázi závažné nemoci (observační projekty) a intervenční výzkumné projekty, jejichž cílem je ověřit efektivitu a přínos intervencí paliativní medicíny.

Děkujeme za podporu!

Zakladatelé NF 

MUDr. Kateřina Rusinová, přednostka Kliniky paliativní medicíny
MUDr. Ondřej Kopecký, primář Kliniky paliativní medicíny
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadační fond Kliniky paliativní medicíny, projekt: Klinika paliativní medicíny