Nikola Novák: Dárcovská výzva pro projekt Podpora dobrovolnictví v Plzeňském kraji

Pozvi hrdinu na kulturu

vybíráme od 9.8.2021
1 880 Kč
vybráno 8 % z 25 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dokážeme sehnat lístek pro každého hrdinu?

Jen díky našim hrdinům jsme v Plzeňském kraji zvládli našít a rozvést 20 000 roušek, rozvést obědy pro seniory v době zavření kantýny, zařídit nákupy pro nejohroženější. Poděkovat chceme i těm, kteří pomáhali přímo na covidových odděleních a

A my chceme našim hrdinům pořádně poděkovat.
Chceme je pozvat na představení Na stojáka.





Když u nás začala první vlna coronaviru a objevil se akutní nedostatek roušek v nemocnicích a sociálních službách, překvapilo nás, kolik lidí se rozhodlo aktivně pomáhat. Precizní koordinací jednotlivých úkolů se podařilo v době největší krize dodávat každý den více než tisíc roušek na místa, kde to bylo nejvíce potřeba. Někdo pomohl darováním bavlněných látek, jiný jejich stříháním nebo šitím roušek, ochranných plášťů, chirurgických čepiček a výrobou ochranných štítů. Každý den naši dobrovolníci s auty objížděli plzeňský kraj a sbírali stovky roušek, na které už nedočkavě čekali v nemocnicích nebo třeba domovech pro seniory. Takhle aktivních lidí jsme zanedlouho zapojili neuvěřitelných 300. 

300 lidí z plzeňského kraje, kteří svůj volný čas věnovali pomoci druhým.

Nešlo ale jenom o šití roušek, nebo tvorbu ochranných štítů, na rostoucí obavy z nakažení nejohroženějších skupin jsme reagovali zajištěním základních lidských potřeb pro seniory - každý den po dobu dvou měsíců jezdili naši dobrovolníci nakupovat dle jejich seznamu. Předání pak probíhalo tak, aby v bezpečí zůstal i senior, i dobrovolník - za zavřenými dveřmi.

Kvůli hygienickým opatřením se navíc zavřela kantýna v penzionu pro seniory, proto naši dobrovolníci každý den jezdili v ochranném oděvu rozvážet obědy na pokoje seniorům.

Dobrovolníci se také snažili vytáhnout seniory z osamělé rutiny, chodili hrát a tancovat pod okna domovů pro seniory nebo vyráběli velikonoční dárečky a dekorace.

A těm všem bychom chtěli společně poděkovat, stejně jako i zdravotníkům na covidových odděleních, kteří den co den bojovali za naše životy.

Poděkujte i Vy formou nákupu vstupenky, na speciální představení pořadu „na stojáka live“ určené pro ty, kteří se na Klatovsku nejvíce zasloužili o zvládnutí první linie pandemie. 

Pozvěte hrdinu na kulturu.



ADRA, o.p.s.
Bojujte s námi s problémem osamělosti seniorů. Přispějte na projekty, které se zaměřují na aktivaci, hlavně ale na dělání radosti seniorům. Pomozte nám vnést radost do domovů pro seniory v plzeňském kraji.
Usilujeme o to, aby každý člověk, který se ocitne ve složité životní situaci, nezůstal sám, ale měl možnost získat lidskou podporu dobrovolníka.

Na co přispíváte?
 
V rámci boje s problémem osamělosti seniorů vysíláme naše dobrovolníky do domovů pro seniory, domácností i nemocnic.
Pomáhají seniorům i nemocným překonávat těžké chvíle.

Přispěním také pomáháte financovat naše jednorázové projekty
Pravidelné koncerty pod okny domovů pro seniory nebo krásná přáníčka a velikonoční dekorace, stejně tak jsme díky vám oslavili i Vánoce - každý senior dostal něco dobrého na zub, ručně dělaný dáreček i přáníčko, na čerty jsme zorganizovali mikulášskou besídku, při které dostali senioři sladkosti, ale i uhlí.

Chceme, aby senioři objevovali nové zájmy, zkoušeli si nové věci. Na vypůjčení jsme jim zařídili třeba virtuální realitu, díky níž mohli z pohodlí svého pokoje zažít krásu evropských měst. 
Aktuálně také připravujeme pro seniory plenér - tedy venkovní malování na plátna, a další kreativní workshopy. 

Tím, že dobrovolníci tráví s klienty volný čas, jim pomáhají se znova radovat ze života a přispívají tak k lepšímu průběhu léčby či terapie.




Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ADRA, o.p.s., projekt: Podpora dobrovolnictví v Plzeňském kraji