Petr Holík: Dárcovská výzva pro projekt 2050 podcast

Děláme skvělý podcast, zachraň svět a pošli prachy!

vybíráme od 6.7.2021
1 900 Kč
vybráno 10 % z 20 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Začal jsem s Fakta o klimatu pracovat na novém podcastu. Jmenuje se 2050 a naším cílem je vytvořit prostor, kde se dá mluvit o změně klimatu věcně a s výhledem do budoucna.
Mrkni na web!
Začal jsem s Fakta o klimatu pracovat na novém podcastu. Jmenuje se 2050 a naším cílem je vytvořit prostor, kde se dá mluvit o změně klimatu věcně a s výhledem do budoucna.
Mrkni na web!
Nechceme prezentovat klima jako apokalyptické téma a znovu říkat jak tu všichni uschneme, ale chceme se zaměřit na to, co teda je potřeba udělat, co už se děje, co se neděje a jaké jsou překážky a tak. 
Je zbytečné se topit v depresi nebo nutit všem znovu aktivismus - prostě to není efektivní. 
Chceme se podívat na to, co efektivní je, jaké kroky jsou opravdu relevantní a kde jsou ta místa, na kterých je potřeba zapracovat. Protože o třídění odpadu to asi fakt nebude. A i když by to bylo hezké, tak to není ani o tom, že si máme všichni koupit elektroauta a přestat jíst maso.
Otevřená data o klimatu, z.ú.
Klimatický podcast o budoucnosti, ve které nám nepoteče do bot. Podcast 2050 má za cíl komunikovat o otázkách spojených se změnou klimatu věcně a konstruktivně a opírat se přitom o data a dosavadní vědecké poznatky. Nečekejte proto úhel pohledu, který je jednoduchý a černobílý. Zatímco v některých krocích k udržitelné budoucnosti má lidstvo už dnes jasno a stačí je jen realizovat, jinde ještě nevíme.
Letos, stejně jako loni, máme dohodnutý matching vašich darů s firmou Miton. Ať už přispějete jakoukoliv částkou, nám přijde na účet dvojnásobek.

Chceme, aby se lidé v otázce změny klimatu lépe orientovali. Aby věděli o řešeních, která jsou v současné době už k dispozici a můžeme je použít. 
Nechceme prohlubovat „klimatickou depresi“ a přinášet další zprávy o tom, jak je všechno špatně. Nechceme se ale ani tvářit, že svět spasí třídění odpadu. 

Další dění kolem podcastu můžete sledovat na Instagramu @2050_podcast, na Facebooku 2050podcast nebo na našem webu 2050podcast.cz. Profil podcastu na vás čeká na Spotify, Apple podcasts i Google podcasts.


Podcastem vás provázejí Petr Holík, Vendula Svobodová a Hana Vrtalová.

Na podcastu 2050 spolupracují Fakta o klimatu spolu s Asociací pro mezinárodní otázky, Učenou společností České republiky a Centrem pro dopravu a energetiku.

Držím pěsti!

Marek Boček

Drzim palce. Tesim sa na obsah.

Filip Zachar
500 Kč

Víc takových projektů! :-)

Tereza Bozděchová
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Otevřená data o klimatu, z.ú., projekt: 2050 podcast