Martin Orator: Dárcovská výzva pro projekt Záchrana Sokolovny v Radoškově

Záchrana historické Sokolovny v Radoškově

vybíráme od 14.6.2021
2 Kč
vybráno 0 % z 100 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pomozte nám zachránit sokolovnu v Radoškově, abychom zde mohli znovu rozvíjet sportovní, kulturní a společenské aktivity dětí, mládeže i dospělých.

Nenechme padnout unikátní historickou budovu sokolovny vybudovanou na základech prvorepublikových ideálů a sokolského hnutí. Její pohnutá historie je úzce spjatá s legionáři, protifašistickým odbojem a poté s komunistickými perzekucemi. Datum, které na sobě nese její základní kámen je 21. června 1931. Budova výrazně utrpěla absencí větších investic a údržby v době komunismu, kdy nemohla sloužit svému účelu a poté v důsledku podfinancovaného sportu na nejnižší úrovni po listopadu 1989. Děti a mládež nemají základní zázemí pro sport a pohyb obecně. Nemluvíme o rozměrech sportoviště nebo výšce stropu ani o vybavení nebo pohodlí, ale o chybějícím WC, sprše, šatnách, tekoucí vodě, topení, vše zcela chybí. Projekt a stavební povolení už máme. Spolu to dáme! Děkujeme
Tělocvičná jednota Sokol Přibyslavice
Pomozte nám zachránit sokolovnu v Radoškově a Přibyslavicích, abychom zde mohli znovu rozvíjet sportovní, kulturní a společenské aktivity dětí i dospělých. Zapište se do historie souhrnným darem nad 3000 Kč ať už jednorázově nebo pravidelně v menších částkách. A pokud budete souhlasit, Vaše jméno může být vytesáno do kamene jako symbol vděčnosti, soudržnosti a solidarity po realizaci projektu.
Pomozte nám zachránit sokolovny v Radoškově a Přibyslavicích a umožněte nám pokračovat v našem úžasném poslání – rozvíjet pohybový potenciál dětí, naplňovat jejich volnočasové aktivity, pečovat o jejich zdraví a budovat soudržnost ve společenství.

Naše sokolovny nejsou jen historickými budovami, ale živými centry aktivity, kde děti mají šanci objevit radost z pohybu a sportu. Zde se učí novým dovednostem, budují sebevědomí a rozvíjejí své tělesné i duševní schopnosti. Naše práce není jen o zachování minulosti, ale hlavně o budování lepší budoucnosti pro naše děti.

Vaše podpora nám umožní zachovat a obnovit  tyto jedinečné sokolovny, aby se staly odpovídajícím místem pro naše malé sportovce a umělce. Chceme dětem nabídnout bohatý výběr aktivit, které je nejen zabaví, ale také posilují jejich tělo a mysl. Ať už se jedná o sportovní tréninky, kulturní workshopy nebo společenské akce, naše sokolovny budou otevřeným a inspirativním prostorem pro rozvoj každého dítěte i dospělého.

Zároveň, když podpoříte naše sokolovny, přispějete k udržení soudržnosti v našem společenství. Společně tvoříme komunitu, kde se lidé spojují, pomáhají si navzájem a společně slavíme úspěchy našich dětí. Generace se zde setkávají a sdílí společné hodnoty, což nás dělá silnějšími jako celek.

Připojte se k nám a buďte součástí této neodolatelné výzvy! Vaše podpora má obrovský význam, a my vám ze srdce děkujeme za váš příspěvek. Společně můžeme udělat velkou věc pro naše děti, pro naše vesnice a pro naše vzácné sokolovny v Radoškově i Přibyslavicích. Pomozte nám budovat zdravou, aktivní a soudržnou budoucnost pro naše děti. Děkujeme!

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Tělocvičná jednota Sokol Přibyslavice, projekt: Záchrana Sokolovny v Radoškově