Hana Naxera Hlaváčková: Dárcovská výzva pro projekt Felixův turistický klub

„Prostějentakbýt“ v přírodě

vybíráme od 25.5.2021
2 000 Kč
vybráno 17 % z 12 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"Prostějentakbýt" v přírodě léčí, tvrdí vědci. Tak si chci dát k narozeninám (35.) dárek, že to zkusím a tvořím si výzvu (sama pro sebe nebo i pro vás). Každý den po celý měsíc vyrazím do přírody a na 7 minut se zastavím pod stromem a "prostějentakbudu". Co vy na to? Zkusíte to se mnou? Ráda bych podpořila jeden projekt, Felixův turistický klub, který mi dává velký smysl a bere lidi, kteří to potřebují, do přírody „prostějentakbýt“.
Každý jsme jedinečný, stejně jako lidé, se kterými Felix pracuje. Každý máme své specifické potřeby. Jednou z mých (dost podstatných) potřeb, je potřeba být v rovnováze (v souladu, ve svém středu, nenas…, prostě tak nějak v pohodě). To není samozřejmostí. Jako Turistický klub Felixe chodím ráda do přírody. Ale dost nepravidelně, protože vždycky se najde něco (práce, je to moc daleko, už je pozdě, dneska prší, dneska fouká, …). Podle vědeckých výzkumů, les a pobyt v přírodě léčí. 

Bude mi 35, nádherný věk. Ráda bych letos využila tohoto krásného jubilea (díky mami, díky tati) a podpořila společně s vámi dobrou věc. Má výzva spočívá v tom, že si každý den najdu čas a vyběhnu či vyjdu do přírody. To pro mě není samozřejmostí. K tomu si přidám 7 minut „prostějentakbytí“ pod nějakým stromem. Jsem zvědavá, zda se mi podaří potvrdit či vyvrátit vědecké hypotézy o tom, že mi bude líp 😊  V pravidelnosti spočívá velká síla. Kdo do toho chcete jít se mnou? Za každý den, kdy budu takto „prostějenbýt“ v přírodě (a bude to 30 dní) přispěji 50 korun na výšlapy Turistického klubu Felixe (jeden výšlap Klubu stojí asi 1500).

Proč jsem si vybrala právě Felixův turistický klub? Líbí se mi myšlenka léčení přírodou. Líbí se mi myšlenka pravidelného setkávání lidí, kterým pobyt v přírodě pomáhá být v rovnováze. Felixe sleduji a podporuji již nějakou dobu a tvoří ho s láskou lidé, kterým bych chtěla v jejich úsilí pomoci.(https://www.facebook.com/103338054934621/videos/218799852933160)
Felix, z.s.
Felixův turistický klub celý rok doprovází lidi se specifickými potřebami, aby mohli trávit se svými vrstevníky čas venku, v přírodě i ve měste. Díky průvodcům mohou lidé s mentálním postižením a lidé s duševním onemocněním zažívat společnou radost z turistiky i společných zážitků, pravidelně být v pohybu a objevovat nová místa v Plzni, Plzeňském kraji a občas i za jeho hranicemi.
Felixův turistický klub je pravidelná volnočasová aktivita spolku Felix pro turisty se specifickými potřebami.  Úterní turistická skupinu tvoří dospělí lidé s mentálním postižením a čtvrteční  lidé s duševním onemocněním.

Naším cílem je umožnit dospělým lidem se specifickými potřebami trávit volný čas v přírodě a zažít radost ze společné turistiky s partou přátel. Pro zdravé lidi je to samozřejmá součást života, pro lidi se zdravotním omezením je to bez asistence těžko dostupný zážitek. 

 


Felixův turistický klub organizuje výšlapy různého charakteru a v různě velkých skupinách podle potřeb jednotlivých účastníků. Většina výšlapů se pohybuje od 5 do 15 kilometrů, ale nabízíme i kratší a méně náročné pěší aktivity pro lidi se sníženou pohyblivostí. Každý průvodce doprovází jednoho až čtyři turisty. 

Členové týmu Felixova turistického klubu mají dlouholeté zkušenosti s prací v sociálních službách, pedagogickou praxi i zkušenosti s tělesnou přípravou dospělých lidí. 

Váš příspěvek pomůže Felixovi organizovat výšlapy šité na míru turistům se specifickými potřebami, kteří tak budou moci trávit svůj čas aktivně s přáteli podobně jako jejich vrstevníci.


Náklady spolku na jeden výšlap s průvodcem pro skupinu o jednom až čtyřech turistech jsou 1 500 Kč. Samozřejmě záleží, jak jsou výšlapy dlouhé, jak je náročná jejich příprava předem a kolik se účastní výšlapu skupin. 


Výzva přijata.

Dárce
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Felix, z.s., projekt: Felixův turistický klub