Felix, z.s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

Felixův turistický klub

Felixův turistický klub celý rok doprovází lidi se specifickými potřebami, aby mohli trávit se svými vrstevníky čas venku, v přírodě i ve měste. Díky průvodcům mohou lidé s mentálním postižením a lidé s duševním onemocněním zažívat společnou radost z turistiky i společných zážitků, pravidelně být v pohybu a objevovat nová místa v Plzni, Plzeňském kraji a občas i za jeho hranicemi.

Felixův turistický klub

Pravidelná volnočasová sportovní aktivita pro dospělé lidi s mentálním postižením z Plzně a okolí. Váš příspěvek pomůže organizovat výšlapy šité na míru turistům se specifickými potřebami. Díky vám budou moci trávit svůj čas aktivně s přáteli podobně jako jejich vrstevníci.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Felixův turistický klub je pravidelná volnočasová aktivita spolku Felix pro turisty se specifickými potřebami.  Úterní turistická skupinu tvoří dospělí lidé s mentálním postižením a čtvrteční  lidé s duševním onemocněním.

Naším cílem je umožnit dospělým lidem se specifickými potřebami trávit volný čas v přírodě a zažít radost ze společné turistiky s partou přátel. Pro zdravé lidi je to samozřejmá součást života, pro lidi se zdravotním omezením je to bez asistence těžko dostupný zážitek. 

 


Felixův turistický klub organizuje výšlapy různého charakteru a v různě velkých skupinách podle potřeb jednotlivých účastníků. Většina výšlapů se pohybuje od 5 do 15 kilometrů, ale nabízíme i kratší a méně náročné pěší aktivity pro lidi se sníženou pohyblivostí. Každý průvodce doprovází jednoho až čtyři turisty. 

Členové týmu Felixova turistického klubu mají dlouholeté zkušenosti s prací v sociálních službách, pedagogickou praxi i zkušenosti s tělesnou přípravou dospělých lidí. 

Váš příspěvek pomůže Felixovi organizovat výšlapy šité na míru turistům se specifickými potřebami, kteří tak budou moci trávit svůj čas aktivně s přáteli podobně jako jejich vrstevníci.


Náklady spolku na jeden výšlap s průvodcem pro skupinu o jednom až čtyřech turistech jsou 1 500 Kč. Samozřejmě záleží, jak jsou výšlapy dlouhé, jak je náročná jejich příprava předem a kolik se účastní výšlapu skupin. 


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Příspěvek na Hojsovu Stráž

Bohumil Pelcl
1 500 Kč