Simona Pohlová: Dárcovská výzva pro projekt Chráníme mořské želvy

Pomoz želvám do moře

vybíráme od 24.5.2021
1 413 Kč
vybráno 47 % z 3 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Máš pár korun navíc a chceš podpořit dobrou věc?

Coolio, právě můžeš! Pojď přispět na ochranu mořských želv, které jsou ohrožené vyhynutím a potřebují tvou pomoc.

Veškeré vybrané peníze poputují na projekt Chráníme mořské želvy, který se zabývá ochranou dvou ostrovů v oblasti Berau a také na ostrově Lembata. Kromě přímé ochrany líhních pláží se tým věnuje vzdělávání a rozvoji místních obyvatel.


A kde je vlastně problém?

Želvy žijí na Zemi více než 110 miliónů let. Dnes jim však hrozí vyhynutí, a to především kvůli člověka. Lidé kradou z pláží želví vejce a prodávají je do restaurací pro turisty, zaživa želvám strhávají krunýře, aby z nich udělali suvenýry, a želví maso slouží jak pochoutka.




Jak poslouží tvé peníze?

Za zaslané peníze si adoptuješ například
  • ŽELVÍ VAJÍČKO a přispěješ k ochraně želví snůšky před ukradením pytláky,
  • ŽELVÍ SNŮŠKU a zachráníš i více než 100 vajec před ukradením pytláky,
  • OCHRANÁŘE NA TÝDEN, resp. jeho plat — ranger za týden před pytláky uchrání až 2 800 vajec
  • OCHRANÁŘE NA MĚSÍC — adopcí ochranáře na měsíc můžeš zachránit až 12 000 vajec.



Veškeré informace o projektu dostupné zde.
Bližší informace o tom, jak pomoci, zde.
Oficiální místo, kde adoptovat,
zde.

Facebook   Youtube
Chráníme mořské želvy z.s.
Chráníme mořské želvy, nádherné tvory, žijící na Zemi více než 110 miliónů let. Dnes jim hrozí vyhynutí. Jejich populace za posledních 70 let na některých místech klesla o více než 90%. Místní lidé kradou z pláží želví vejce a prodávají je do restaurací pro turisty, zaživa jim strhávají krunýře, aby z nich udělali suvenýry. S místní organizací Sehabat penyu Loang chráníme několik pláží na ostrově Lembata v Indonésii. Tyto pláže jsou důležitějším líhništěm kriticky ohrožených karet pravých, ale také karet zelenavých a karet obrovských. V roce 2022 začal projekt na zkvalitnění ochrany mořských želv i na Srí Lance. Činnost ochranářů vedeme a financujeme. Hlídáme pláže před pytláky, přenášíme vejce do chráněné části pláže, hned po vylíhnutí želvy vypouštíme do moře, učíme místní dělat suvenýry z alternativních materiálů, například z kokosu. Učíme děti o želvách, o přírodě a také angličtinu. Vzdělávací materiály, které jsme vytvořili, se používají celosvětově. Jako konzultanti pomáháme i jinde ve světě. V ČR se snažíme zvýšit informovanost veřejnosti o situaci mořských želv, o příčinách ohrožení těchto vzácných plazů a o možnostech, jak jim můžeme pomoci.
Chráníme mořské želvy, nádherné tvory, žijící na Zemi více než 110 miliónů let. Dnes jim hrozí vyhynutí. S místní organizací Sehabat penyu Loang chráníme několik pláží na ostrově Lembata v Indonésii. Tyto pláže jsou důležitějším líhništěm kriticky ohrožených druhů karet. V roce 2022 začal projekt na zkvalitnění ochrany mořských želv i na Srí Lance. Činnost ochranářů vedeme a financujeme. Hlídáme pláže před pytláky, přenášíme vejce do chráněné části pláže, hned po vylíhnutí želvy vypouštíme do moře, učíme místní dělat suvenýry z alternativních materiálů, učíme děti o želvách, o přírodě a také angličtinu. 


❤️

Jana Pohlová
100 Kč

Ať žijí želvy! :)

Roman Kálecký
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Chráníme mořské želvy z.s., projekt: Chráníme mořské želvy