Anna Stárová: Dárcovská výzva pro projekt Zachraňme kácéčko!

Jóga pro záchranu kácéčka

vybíráme od 8.5.2021
2 300 Kč
vybráno 66 % z 3 500 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Jsem lektorka jógy a máma 3 dětí. K józe jsem se dostala před deseti lety a postupně mi přirostla k srdci tak, že ji 4. rokem učím. Do komunitního centra Nesedím, sousedím v Břevnově chodím od jeho počátku. Kácéčko s dětmi pravidelně navštěvujeme a hodně jsme si s dětmi oblíbily hlavně pohádky z promítačky a výtvarné dílny. Také s radostí odebírám ovoce a zeleninu z KPZky.

Jógu na podporu kácéčka jsem se rozhodla udělat proto, aby tak skvělé místo nemuselo být zavřeno a nezapadlo prachem. Moc si přeji, abychom se tam  nadále mohli potkávat, třeba i na mých lekcích jógy;)


On-line lekce jógy proběhne přes zoom ve čtvrtek 13.5. 2021 od 18.00 hodin.

Jako minimální částku za účast na benefiční józe jsem zvolila 200 Kč a vyšším částkám se nebráním.
Přihlásit na jógu se budete moci přes link, který pošleme v den konání jógy na emailovou adresu, kterou uvedete při platbě. Jóga bude vhodná jak pro začátečníky, tak i pro zkušenější jogíny.

Moc si vážím vaší podpory a těším se ve čtvrtek na lekci.

Namasté
Anna
Nesedím, sousedím, z. s.
Je to už více než rok, co se nám všem změnily životy. Vzpomínáme, jaké to bylo předtím a jak bylo vše jednoduché: mohli jsme se potkávat se sousedy u nás na dvorku, chodit na výlety, zpívat, muzicírovat, sousedsky posnídat, obejmout se a mnoho dalšího... S obavami vyhlížíme do budoucnosti.
Po čtyřech letech jsme nedostali grant na provoz, téměř rok máme kvůli vládním opatřením zavřeno, nicméně provozní náklady musíme platit každý měsíc. Už 4 měsíce žijeme na dluh! Doufáme, že následující týdny a měsíce přinesou změnu (i když to doufáme už příliš dlouho), ale nejsme na tom úplně dobře a bez vaší pomoci nevíme, jak a jestli vůbec tu za rok ještě budeme.

Na pokrytí nákladů, které nám situací kolem Covidu vznikly, potřebujeme vybrat alespoň 160 000 Kč. Zvládneme to spolu?

Pomozte nám prosím udržet dveře kácéčka i nadále otevřené.


Svou pravidelnou nebo jednorázovou podporou získáte:

  • udržení prostoru, kde se budeme i nadále potkávat na sousedských akcích, ať už jsou to snídaně, večeře, přednášky nebo workshopy
  • dobrý pocit z podpory seniorů – ačkoli jsme kurzy museli alespoň symbolicky zpoplatnit, i nadále udržujeme některé z našich aktivit zdarma, a sociálně slabší senioři u nás nemusí platit vůbec
  • prostor, kde se mohou setkávat rodiče malých dětí
  • místo k vyzvedávání ovoce a zeleniny z KPZ
  • sousedskou poradnu, kde pomáháme od jednoduchých rad (pomoc s počítačem) po složité úkony (vyřizování sociálního bydlení)
  • sousedskou komunitní jídelnu pro seniory a sociálně slabé
  • prostor, kde máme nejlepší komunitní kadeřnici na světě 
  • a další....
Ale samozřejmě to není jen na vás!

I my vymýšlíme způsoby, jak sehnat finanční prostředky. V době pandemie jsme spustili alespoň online kurzy pro dospělé a děti, realizujeme dílčí benefiční akce (kimchi a sazeničky na prodej, bazárky), plánujeme letní příměstské tábory, píšeme granty, vymýšlíme dárcovské výzvy. Za vaši dosavadní podporu ze srdce děkujeme!

Závěrem osobní vzkaz od naší milé Zdeňky Bachtjanové, která se z návštěvnice stala lektorkou a pravidelnou podporovatelkou:



"Chci, aby komunitní centrum fungovalo. Mám tři děti a nechodím utrácet do hospod, restaurací ani divadel, takže malou část z toho, co takto ušetřím, ráda vložím do centra, které mi pomáhá zjednodušit život v Břevnově. Moje peníze pomůžou tomu, abychom se my i naše děti měly kde sejít, seznámit se se sousedy, a v blízkosti domova mít skvělé kroužky.“

Vaše jednorázová nebo pravidelná podpora nám pomůže zůstat nad vodou. Prosíme, přispějte, abychom i nadále mohli zůstat místem, kde se sousedé mohou potkávat a pomáhat si.

Za vaši podporu ze srdce děkujeme🙏

Vaše Kristýna, Magda, Kateřina

 

Dobrý den, rádo se stalo. Doufám, že ve svých aktivitách budete moc pokračovat. V naší kanceláři Century 21 General se též pilně běhá a chodí (sbíráme kilometry, které proměníme ve finance).
Těším se na lekci jógy dnes v 18h. Předpokládám, že údaje k zoom meetingu mi přijdou do mailu.
Děkuji

Andrea Moudrá
200 Kč

Milá Andreo, upřímně děkujeme za podporu! Přístup už máte v emailu. Těšíme se 🙏

Nesedím, sousedím, z. s.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nesedím, sousedím, z. s., projekt: Zachraňme kácéčko!