Lenka Šumanová: Dárcovská výzva pro projekt Fokus Praha

Koncert, co pomáhá | Kallen, Fabián Berka

vybíráme od 5.5.2021
900 Kč
vybráno 9 % z 10 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dárcovská výzva spojená s benefičním koncertem dvou písničkářů. 
Vybrané peníze půjdou organizaci Fokus - Praha, která už 30 let pomáhá lidem s duševním onemocněním. 
Pojďme se pobavit o duševním zdraví.

Před pár lety výzkum Národního ústavu pro duševní zdraví ukázal, že každý pátý dospělý Čech se potýká s nějakým duševním onemocněním.
Vlivem událostí okolo pandemie tohle číslo vrostlo, minulý rok už to byl téměř každý třetí dospělý člověk.
Přesto se o tom moc nemluví a když, tak jsou tito lidé často zesměšňováni a jejich problémy zlehčovány.
To pak může vést třeba k tomu, že si člověk neřekne o pomoc, i když už ji potřebuje. Nebo třeba vůbec neví, kde a jak by takovou pomoc mohl najít.
Jedna taková organizace, která se snaží téma duševního zdraví destigmatizovat - bořit mýty okolo něj a hlavně pomáhat lidem, které to potkalo, je právě pražský Fokus.
Poskytuje velké množství služeb, například Centra duševního zdraví napříč republikou, chráněné bydlení, dílny, komunitní týmy, různé podpůrné skupiny a ročně pomůže tisícům lidí ke spokojenějšímu životu.

A aby mohl Fokus lidem s duševním onemocněním pomáhat dál a líp - potřebuje prachy, jak jinak.
Proto jsme si s Fabiánem řekli, že uděláme to, co nám jde dobře - zahrajeme. A zahrajeme pro Fokus. Ve Vodárenské Věži na Letné. 6. 5. 2021, od sedmi.
https://www.facebook.com/events/321702042643215
Během dvou dnů budete mít možnost přispět a podílet se tak na něčem smysluplném.

Jo a starejte se o sebe a své duševní zdraví! 
Fokus Praha, z. ú.
Duševní zdraví je křehké. Každý čtvrtý z nás zažije během života duševní krizi. V takových situacích je podpora okolí nezbytná. Fokus Praha nabízí pomocnou ruku lidem, kterým do života vstoupilo duševní onemocnění. Snažíme se, aby mohli žít důstojným životem mimo zdi psychiatrických léčeben. Pomáháme jim s bydlením, prací, se studiem, terapiemi, podporou na úřadech a nabízíme i společné aktivity, aby nikdo nemusel být sám. Vyvracíme mýty a předsudky společnosti v oblasti duševního zdraví.
www.fokus-praha.cz
Pomáháme lidem s duševním onemocněním překonávat všední překážky, nabízíme podporu při hledání bydlení, zaměstnání, snažíme se posílit jejich sebevědomí, tak, aby dosáhli plnohodnotného a spokojeného života. Zjednodušeně řečeno prostřednictvím komunitních služeb vracíme lidi s vážnými problémy s duševním zdravím zpátky do života, se vším, co k němu patří. Podporujeme a motivujeme je v aktivním hledání cest pro seberealizaci a důstojné uplatnění ve společnosti.     

Za každý dar jsme velmi vděčni a děkujeme vám, že společně s námi měníte životy lidí s vážným duševním onemocněním!



Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Fokus Praha, z. ú., projekt: Fokus Praha