Denisa Macháčková: Dárcovská výzva pro projekt Fokus Praha

To nevyběháš - podpora lidí s duševním onemocněním

vybíráme od 1.5.2021
10 921 Kč
vybráno 55 % z 20 000 Kč

přispělo

54 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přednášková online akce na podporu lidí s duševním onemocněním.
CO?
Pět spolužáků psychologie na Univerzitě Karlově se dozvědělo o skvělém programu Dobro-druzi Nadace Via, který podporuje filantropickou činnost mladých lidí. Díky jejich podpoře vytvořili projekt To nevyběháš, jehož cílem je destigmatizace a především finanční podpora lidí s duševním onemocněním.
JAK?
Organizujeme benefiční přednáškový den na online platformě, v průběhu kterého může každý přispívat na Darujme.cz a podpořit organizaci Fokus Praha. Ta již přes 30 let pomáhá lidem s duševním onemocněním sociálními a zdravotními službami, komplexní komunitní péčí i osvětovou a destigmatizační činností. Finální částku do 25 tisíc, kterou se podaří vybrat, navíc Nadace Via zdvojnásobí. Každá koruna se tedy počítá!
O ČEM?
Zastřešujícím tématem přednáškového dne bude téma KRIZE. Téma je velmi široké, přednášející budou z mnoha různých specializací a každý si tak přijde na své. Na začátku se samozřejmě představí organizace Fokus Praha, po ní budou následovat další přednášející, které budeme postupně odhalovat, tak buďte ve střehu! https://fb.me/e/TAV2j8Fw
Fokus Praha, z. ú.
Duševní zdraví je křehké. Každý čtvrtý z nás zažije během života duševní krizi. V takových situacích je podpora okolí nezbytná. Fokus Praha nabízí pomocnou ruku lidem, kterým do života vstoupilo duševní onemocnění. Snažíme se, aby mohli žít důstojným životem mimo zdi psychiatrických léčeben. Pomáháme jim s bydlením, prací, se studiem, terapiemi, podporou na úřadech a nabízíme i společné aktivity, aby nikdo nemusel být sám. Vyvracíme mýty a předsudky společnosti v oblasti duševního zdraví.
www.fokus-praha.cz
Pomáháme lidem s duševním onemocněním překonávat všední překážky, nabízíme podporu při hledání bydlení, zaměstnání, snažíme se posílit jejich sebevědomí, tak, aby dosáhli plnohodnotného a spokojeného života. Zjednodušeně řečeno prostřednictvím komunitních služeb vracíme lidi s vážnými problémy s duševním zdravím zpátky do života, se vším, co k němu patří. Podporujeme a motivujeme je v aktivním hledání cest pro seberealizaci a důstojné uplatnění ve společnosti.     

Za každý dar jsme velmi vděčni a děkujeme vám, že společně s námi měníte životy lidí s vážným duševním onemocněním!



Děkuji za to, co děláte:) Držím palce!

Andrea Kochová
150 Kč

Děkujeme mockrát za podporu i za dar!

Fokus Praha, z. ú.

příjemný počin, děkuji

Gabriela Bauer
500 Kč

Mockrát děkujeme!

Denisa Macháčková

Díky!

Gabriela Veselá
150 Kč

My také!

Denisa Macháčková
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Fokus Praha, z. ú., projekt: Fokus Praha