Andrea Hladikova: Dárcovská výzva pro projekt Nenecháme dětství zhořknout

Pomozme Dětem v Krizi

vybíráme od 1.4.2021
2 309 Kč
vybráno 66 % z 3 500 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rozhodla jsem se založit dárcovskou výzvu na podporu neziskové organizace Dětské Krizové Centrum, které se soustředí na pomoc týraným dětem. V této situaci, kdy všichni už více než rok bojujeme s celosvětovou pandemií a tím pádem i dlouhotrvajícím lockdownem je život těchto dětí ještě náročnější, než obvykle. Pomozme podpořit dobrou věc a pomoci těm, co to potřebují nejvíce. 
Za dobu své existence přijalo Dětské Krizové Centrum do ambulantní péče přes 6 600 ohrožených dětí. Prostřednictvím Linky důvěry tato organizace od roku 1996 přijala již více než 65 000 kontaktů.
DĚTSKÉ KRIZOVÉ CENTRUM, z. ú.
Každoročně přibude v Česku do smutných statistik zhruba 9 000 nahlášených případů týraných, zneužívaných a zanedbávaných dětí, z nichž několik dokonce na následky špatného zacházení zemře. Podle odborníků je však tento počet až 10krát vyšší. Alarmující je, že se fyzického, psychického a sexuálního násilí na dětech dopouští nejčastěji někdo z rodiny nebo z nejbližšího okolí dítěte.
Poslední rok byl pro všechny velmi náročný. Celková míra stresu a zátěže je teď výrazně vyšší než před pandemií, a to i v rodinách, kde nedochází k násilí či jinému patologickému chování. I u dětí vyrůstajících ve vhodném prostředí tudíž zaznamenáváme značný nárůst úzkostných a depresivních poruch, sebepoškozování i sebevražedných tendencí.
 
O to horší je situace dětí z dysfunkčních rodin, jež jsou vystaveny týrání či zneužívání. Tyto děti jsou nyní dlouhodobě izolovány s lidmi, kteří jim ubližují, a navíc se potýkají se sníženou dostupností odborné pomoci. Je pro ně velmi problematické požádat o pomoc osobně, nebo zavolat na krizovou linku, protože jsou neustále pod kontrolou rodiny a kontakty s jinými lidmi jsou minimální.


Dětské krizové centrum pomáhá ohroženým dětem už 30 let nají cestu ven z pekla týrání a zneužívání.

Pomozte nám prosím pomáhat! 300 Kč měsíčně zajistí týranému či zneužívanému dítěti terapeutickou péči.

www.ditekrize.cz
www.chranmedetstvi.cz
 

This is such a great cause, Andy! I hope you reach your goal amount and more!

Teiba Ahmed
20 €

Sluníčko, lásku a pastelky. ❤️🌻

Vanda Goncalves Zacarias
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
DĚTSKÉ KRIZOVÉ CENTRUM, z. ú., projekt: Nenecháme dětství zhořknout