Lenka Kropáčová: Dárcovská výzva pro projekt I senior může být online

Mé narozeninové přání: přispějte TOTEMu, aby byl online svět pro klienty víc "senior friendly"

vybíráme od 30.3.2021
5 700 Kč
vybráno 114 % z 5 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Moje osobní narozeninová výzva: vyberme společně do 30. dubna 2021 na podporu seniorů 5.000 korun (základ 200 Kč tam ode mě už je). Pokud se to povede, přidám dalších 500 Kč navíc a 1000 Kč pošlu organizaci Cesta domů, jejichž detabuizaci umírání s obdivem sleduji od jejího vzniku. Pomůžete a přidáte se?


Milí přátelé a všichni mí blízcí,

moje letošní narozeniny se kvapem blíží a budou tentokrát trochu hranaté. Čtyřicáté sedmé. A shodou okolností padly přímo na den ukončení dárcovské výzvy z TOTEMu. Prostě samé náhody. Když navíc pracujete jako fundraiser pro neziskovku, snažíte se získat peníze všude možně. Využít (skoro) jakýkoli nápad. A protože jsme v TOTEMu ještě nikdy nezažili, jak funguje provázání projektu na Darujme.cz s osobní výzvou, tak je nejlepší to vyzkoušet.

Moje osobní výzva tedy zní: pokud do mých narozenin 30. dubna 2021 vybereme pro TOTEMový projekt I senior může být online 5.000 korun, přihodím 500 Kč navíc. A aby to nebyla jen "malá domů", tak dalších 1000 Kč pošlu mnou hluboce obdivované organizaci Cesta domů. Letos totiž slaví úžasně kulaté narozeniny, 20. let od svého vzniku. Mé přání tedy zní: přispějte TOTEMu. Každá vámi darovaná stokoruna mi udělá ohromnou radost a změní kousek světa k lepšímu.

Představte si, jak dlouho jste se s některými svými kolegy a přáteli vlastně neviděli. Taky vám chybí společné potkávání a povídání s přáteli, probírání všeho možného i nemožného? Tak přesně to samé chybí i našim klientům, kterým tento projekt pomůže. Na aktivity do centra už rok nemůžou, potkávání s lidmi výrazně omezili a čas, nebo přesněji životní perspektiva, se jim citelně krátí. Online doba totiž všechny nezastihla zrovna připravené, není moc "senior friendly". 

Aktivní, ale osamělý senior ani tak nemá problém s finanční stránkou, nepotřebuje "darovat tablet". Neumí ale vhodné zařízení sám vybrat, "rozchodit" a vše potřebné nainstalovat. Mí kolegové to zvládnou. Umíme dokonce i zařízení zapůjčit na vyzkoušení, třeba i včetně datové karty. Zorganizujeme kurzy ITC gramotnosti. Navíc u nás vytváříme opravdu hodně online obsahu, ke kterému bychom chtěli dostat ještě více seniorů. 

Víme, že v online obsahu budeme pokračovat, i když kroze skončí - nevrátí se k nám totiž všichni klienti. Někteří budou mít ješte obavy, jiní už nezvládnou přijít na aktivity k nám - rok života může ve stáří přinést hodně změn. Za online obsahem je práce mých kolegů a bez dalších prostředků nebude pro naši nezskovou organizaci tento projekt dlouhodobě udržitelný.

Pojďte to změnit, darujte... Děkuji!

Lenka 



Milí přátelé,

jste úžasní! Moje výzva je díky vám na 88 % a máme celé tři dny do finále. Věřím, že to dopadne dobře a už teď vím, že tento způsob trávení narozenin je rozhodně emočně velmi pozitivní záležitost... :-)))

Moc děkuji také všem, kteří si přišli se mnou v pátek 23. 4. popovídat do virtuální klubovny - dorazilo 6 dam a na závěr i jeden pán. Bylo moc zajímavé srovnávat zkušenosti s dobrovolnictvím a sociální problematikou i napříč státy - díky hostům ze Slovenska. 

Věřím, že se z některými z dárců potkám i v pátek 30. 4. 2021 na virtuální narozeninové skleničce, ale hlavně při setkání s paní ředitelkou Vlastou Faiferlíkovou. Chceme vám všem osobně poděkovat a říci více o využití vašich darů - pozvánky zašleme e-mailem. 

Těším se na viděnou! 


Sedm skvělých žen přispělo a blížíme se k polovině! Jupí... Nevím, zda příspět k mé výzvě zvažují i oslovení muži, v každém případě nabízím všem setkání, kde budu trochu víc povídat - o svém směřování k sociální tématice, k práci v nezisku, trošku o praktické filozofii a o tom, jak to s tou společností je a co s tím můžeme dělat.

Pokud se chcete o mně, o nás, o projektu dovědět něco více, nabízím #setkání v naší klubovně na ZOOMu. Budu se na Vás těšit tento pátek 23. 4. 2021 v 18:00. Přímý link na setkání: https://bit.ly/3n5pzA3.

A jestli bude i narozeninová online párty 30. dubna? No jasně! Všichni dárci dostanou pozvánku e-mailem... :-)

Mám velkou radost.

Na moji první osobní dárcovskou výzvu dorazilo za dva dny prvních pět darů :-)

Moje FB výzva zatím nezabrala, ale tam je ještě skoro dva týdny čas. Úžasná byla první odezva na LinkedIn. Nejen, že přispěly dámy, které se mnou a TOTEMem mají osobní zkušenost dobrovolnickou nebo partnerskou, ale díky sdílení výzvy přišly příspěvky i od kontaktů (zatím) neznámých. Skvělé!

Děkuji.

Pětinu tedy máme a moje soukromá kampaň pokračuje.

Přeji všem krásné jarní dny!

Založení výzvy

Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.
Mnoho našich klientů z Plzně a okolí se od jara 2020 s námi spojuje na dálku a využívá online program na našem YouTube kanálu, webu nebo ve Skype místnostech. O mnohých víme, že by to rádi zkusili, ale IT svět jim je vzdálený. Vaše dary nám umožní online aktivity TOTEMu udržet a zapojit i ty, kteří se tohoto způsobu komunikace dosud bojí. Pojďte do toho s námi!
Naše centrum má 1200 seniorních klientů, kteří bydlí ve svých domácnostech docela samostatně, ale přeci trochu osaměle. Nemohou docházet do našeho centra, kde ještě loni tvořili, učili se, cvičili a potkávali se s ostatními. Navíc se do stejné situace mnohou dostat i v budoucnu při dočasné zdravotní komplikaci.

Jsme přesvědčeni, že věk není překážkou při objevování technologií.

Uplynulé měsíce nás poučily, že možnost online spojení s ostatními významně zlepšuje duševní pohodu seniorů. V TOTEMu vytváříme paralelně k telefonování, dopisování, zajištění nákupů či doručování "úkolů na doma" i online prostředí, v němž se seniory cíleně pracujeme. Ověřili jsme si, že i tento typ komunikace dokáže předejít jejich sociální izolaci.

Vaše dary nám pomohou propojit se s dalšími seniory, poskytovat jim technické poradenství, vzdělávat je v počítačové gramotnosti a připravit je na nástrahy online světa. V neposlední řadě vaším darem podpoříte i vytváření autorského online programu pro seniory.

Jaké jsou náklady na projekt, které váš příspěvek podpoří?

  • 100 Kč / h - osobní konzultace při výběru a nastavení zařízení pro seniory
  • 200 Kč / h - odborné individuální poradenství pro seniory (Ajťák na dálku)
  • 300 Kč / h - příprava a organizace našeho YouTube programu a e-novin
  • 500 Kč / h - odborné vedení IT kurzů pro seniory (5x 2h týdně)
Další náklady spojené s realizací:

  • náklady na PR, osvětu, vedení kampaně a komunikaci s dárci
  • podíl na nákladech na provoz naší neziskové organizace - energie, kancelářské potřeby, vedení účetnictví, telefony, úklid
Pomozte dalším seniorům zvládnout samotu díky moderním technologiím. Podpořte nás.

Děkujeme!

Budeme rádi, když nahlédnete do našeho online programu a doporučíte ho i "svým seniorům":

Naše online programy v reportáži Studia ČT24 - vysíláno 4. 12. 2020, délka 7 min. 

Kontakt:
Lenka Kropáčová
E-mail: dary@totemplzen.cz
Tel: 777 343 766

Lenko, přeji odhodlání do dalších podobných akcí :).

Markéta Knížková
200 Kč

Milá Markéto, moc děkuji za povzbuzení a krásný dárek pro mě i pro TOTEM! Fakt mi děláte radost. :-)

Lenka Kropáčová

Děkuji za to, že se staráte!

Václav Sinkule
600 Kč

Děkuji, Václave, to bylo opravdu rytířské dorovnání částky! V TOTEMu vzkaz moc ráda vyřídím :-)

Lenka Kropáčová

Krásné narozeniny!

Vendula Linková

Vendulko, moc děkuji za páteční setkání i za významné posunutí výzvy k finálové částce. Jste úžasná, mám z toho opravdu ohromnou radost. Je to mnohem mnohem lepší, než dostávat dárky :-)))

Lenka Kropáčová

Všechno nejlepší!

Dárce

Milý dárče, moc děkuji za přání i za dar a těším se na setkání na narozeninové párty. Detaily již brzy!!! :-)

Lenka Kropáčová

Držím palce! A všechno nejlepší :)

Jana Válková

Jani, moc děkuji! Za příspěvek, za přání, za podporu.

Lenka Kropáčová

Úvodní vklad :-)

Lenka Kropáčová
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s., projekt: I senior může být online