Tomáš Bílý: Dárcovská výzva pro projekt Festival Prague Pride podporuje viditelnost LGBT+ lidí v Česku

Tomovy narozeniny: "Lajky" pro festival Prague Pride

vybíráme od 24.3.2021
55 600 Kč
vybráno 113 % z 49 400 Kč

přispělo

102 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Když jsem v srpnu 2020 přebíral vedení festivalu Prague Pride, na Facebooku moji duhovou fotku s Hanou "olajkovalo" 247 lidí. Kdyby se každý z lajků proměnil ve dvoustovku, bylo by to skoro 50 tisíc pro festival. Ke svým narozeninám bych si moc přál, aby se festival letos opět uskutečnil, a to v co možná nejobvyklejší podobě. Jakákoliv částka k tomu pomůže a budu rád, když k podpoře sami vyzvete i své přátele. Díky!

A toto je ta fotka s 247 lajky! ;)
27. března mi je pětatřicet. Velká narozeninová party se teď konat nebude, ale můžete to se mnou oslavit aspoň symbolicky podporou této výzvy, abychom mohli společně slavit v létě na Prague Pride! :)

Festival Prague Pride má před sebou již 11. ročník, tentokrát s tématem COMING OUT. Stejně jako loni se festival musí přizpůsobit aktuální situaci. Nemůžeme očekávat tisícovky lidí v tradičním duhovém průvodu. Přesto ale věříme, že se nám nakonec mnohé kulturní, vzdělávací i komunitní akce uspořádat podaří.

Zdá se, že festival letos přijde o velkou část příjmů, se kterými jsme v minulých letech mohli počítat. I mnozí dlouholetí partneři s příslibem podpory zatím váhají. Celá budoucnost festivalu je tak v tomto těžkém roce ještě více nejistá. 

Někdo by se mohl ptát, proč v této době festival vůbec pořádáme. Z určitého úhlu pohledu je však právě teď festival důležitější než kdy jindy. Během více než rok trvající pandemie nastalo mnoho momentů, kdy se ukázalo, že LGBT+ lidé jsou stále považováni za občany druhé kategorie. Jmenovat můžeme například nerovná opatření týkající se manželství a registrovaného partnerství. Duhové rodiny často zůstaly mimo systém pravidel a jejich situace se stala ještě více nejistou. Mladí LGBT+ lidé, kteří třeba zatím nejsou „vyoutovaní“, najednou zůstali na měsíce zavření ve svých domovech a bez přátel, kteří jim jsou běžně v životě oporou. Psychické zdraví LGBT+ osob, které je i za normálních okolností více zatížené takzvaným menšinovým stresem, dostává v posledním více než roce silně zabrat.

Festival Prague Pride není jen zábava. Pride je týdnem, kdy můžeme být sami sebou v bezpečném prostředí. K tomu však potřebujeme vaši podporu!

Za částku 49.400 Kč jsme například schopni pokrýt náklady produkce Pride House na celý festivalový víkend nebo také sobotní online program pro lidi, kteří se nebudou moci zúčastnit festivalu osobně. Pride House je vedle Pride Village jedním ze dvou hlavních festivalových míst a bude se zde konat mnoho různých přednášek, besed, výstav či promítání. Sobotní online program pak umožní zažít alespoň kousek festivalu i ostatním. Například těm, kteří žijí daleko, mají určité zdravotní omezení nebo zkrátka nejsou out a nechtějí přijít na festival fyzicky.

***

Výňatek ze strategie Festivalu Prague Pride:
Posláním festivalu Prague Pride je podpora LGBT+ lidí, zprostředkování jejich hlasu ve společnosti, připomenutí historie a kultury hnutí za jejich rovnoprávnost a osvěta a vzdělávání proti homofobii a transfobii v Česku. Festival Prague Pride stojí na základních principech lidských práv, respektu k rozmanitosti a na komunitním přístupu a dále na integritě, pravdivosti a zodpovědnosti k LGBT+ lidem i ke světu kolem nás. 
Prague Pride z.s.
14. ročník festivalu se uskuteční od 5. do 11. srpna 2024

Umožněte LGBT+ lidem zažít pocit sounáležitosti!


Festival Prague Pride není pouze průvod městem, i když se to tak z médií může zdát. Ve skutečnosti připravujeme týden dlouhý festival s celou řadou zábavných, vzdělávacích a osvětových akcí. Věříme, že si tam každý najde to svoje.

Párty, koncerty, výstavy queer umění a debaty jsou jen malým výsekem bohatého programu, jenž festival Prague Pride každoročně nabízí.

Pro tým Prague Pride je prioritou, aby každý mohl být sám sebou, a aby pocit sounáležitosti mohli během festivalového týdne zažít opravdu všichni. Proto je každoročně drtivá většina akcí přístupná zdarma. 

Máte zájem o bližší informace, potvrzení o daru nebo darovací smlouvu? Napište Sabině na sabina.sedlackova@praguepride.com



Hanka Markytánová
200 Kč

Všechno nejlepší, Tome !
Držím palce, ať se zadaří. A díky!

Ester Janečková
1 000 Kč

Happy pride)

Anastasiya Kiyanova
200 Kč

Vše nejlepší a ať to letos vše klapne!

Dárce
500 Kč

Tesim se doufam v lete :)

Klara Kisova
200 Kč

Tome, přeji všechno nejlepší k narozeninám :-)

Petr Vykopal
1 000 Kč

Tak díky tati, snad už tyhle zmetky co financování letos nepodpořili volit příště nebudeš... Posílám malou domů a držím vám všem palce z Antverp.

Ondřej Bláha
500 Kč

ať se daří při organizaci dalšího ročníku prague pride, těším se :)

Jan Procházka
3 333 Kč

Všechno nejlepší Tome! A díky. Luky a Radek

Dárce

Držím palce a všechno nejlepší! ❤️

Josef Datel
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Prague Pride z.s., projekt: Festival Prague Pride podporuje viditelnost LGBT+ lidí v Česku