Andrea Szymeczek: Dárcovská výzva pro projekt Podpora mobilní paliativní péče MEDICA

Narozeninová výzva pro MEDICA aneb podaří se Party s oslem?

vybíráme od 16.3.2021
36 990 Kč
vybráno 151 % z 24 490 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V neděli mi bude bez pěti let půl století. Nepotřebuji další kytičku ani čokoládu. Oslavu si taky teď nedáme. Proto bych si přála na narozeniny moci udělat radost někomu dalšímu. A pokud se připojíte, protože Vám to bude dávat smysl, budu moc ráda. 
Další telefon... 
"Dobrý den, chtěli bychom si vzít maminku domů z nemocnice. Potřebujeme půjčit koncentrátor kyslíku."
"Bohužel, všechny jsou půjčené."

Říct tuto větu je tak těžké.

Proto jsem chtěla poprosit, jestli by jste spolu se mnou nepřispěli na nákup koncentrátoru kyslíku pro MEDICA.

Na koncentrátor kyslíku potřebujeme 24 490Kč.  Pokud by se nám podařilo vybrat více, budu neskutečně ráda a překonám svůj "ultimátní" strach z pečení koláčů a upeču pro všechny dárce ty pravé koláče, které budu rozdávat v říjnu na papučový den přímo v MEDICA.


  • Proč MEDICA?
Protože každý člověk potřebuje svůj hrnek, svou postel, své blízké. 
Protože všude je dobře, ale doma (s MEDICA) nejlíp.
Protože rodina je nejvíc. 
Protože pacienti tvrdí, že když příjde sestřička, je to jako by vstoupil anděl.
Protože den s milovaným člověkem nelze za nic koupit, za nic vyměnit. 


  • Mám ráda výzvy, ale chci Vás také trochu "namotivovat", proto jsem si stanovila milníky: 
O tom, který milník budu plnit, rozhodnete výší vybrané částky. Předem moc děkuji za každou korunku. 
Podle toho, kolik se podaří vybrat, splním následující: 
 
 1045Kč 
  • Naordinuji si 10 000 kroků, abych měla čas přemýšlet o tom, jak psát výzvy, protože evidentně mi to zatím nejde 
10 045Kč 
  • Zavazuji se k třem měsícům bez kávy a čokolády, což je pro mě absolutně nepředstavitelné, ale co bych pro výzvu neudělala. Všechny moje děti budou mít povoleno mě neustále sledovat a případný prohřešek hlásit hned na všech sociálních sítích - což by si určitě nenechaly ujít.
24 445Kč 
  • To už budeme skoro v cíli. Pokud se to povede, tak vlastnoručně vyrobím na vánoce 100 přáníček, které nabídnu ve vánoční dobročinné aukci.  Příprava jednoho přáníčka zabere až několik hodin, takže rodina bude ráda, že maminka bude mít zábavu na dlouhé zimní večery a ani si nevzpomene  na vánoční úklid. 
45 000Kč 
  • Absolutně nepředstavitelné, ale proč to nerisknout a nenechat se vyhecovat naučit se péct koláče - kynuté - makové, tvarohové, jablečné (už se mi sbíhají sliny). Seženu recept od nejlepší kuchařky v okolí, domluvím si u ní doučování a na papučový den v říjnu bude v MEDICA velká koláčová oslava nového koncentrárotu kyslíku pro všechny, kteří se zapojili. 
100 045Kč
  • Tato suma je pro mě zcela "epická", "legendární" a "imaginární" a tak jsem si vymyslela "Párty s oslem".  Pokud by se něco tak absolutně pro mě nepředstavitelného stalo a tato suma by se objevila na kontě výzvy, tak poslední prázdninový víkend bude v lesíku na Osůvce grilovačka, včetně vlastnoručně pečených koláčů:-), na kterou dorazí oslice Lola, co ráda vozí děti. 

Moc, moc děkuji za nezapomenutelné narozeniny - už vymýšlení této výzvy byla skvělá zábava - a těším se, až se potkáme na "Párty s oslem" na konci prázdnin.


MEDICA Třinec, z.ú.
Věříme, že každý člověk potřebuje svoji postel, svůj hrnek, své blízké ... Proto i v této těžké době pečujeme o pacienty u nich doma. Cílem paliativní péče je předcházet nebo účinně zmirňovat utrpení těchto pacientů i jejich blízkých tím, že jim poskytne systematickou podporu. Snaží se o úlevu od bolesti i jiných tělesných symptomů, nabízí pomoc při řešení psychických obtíží, poradenství i doprovázení v této závažné situaci.
Snažíme se o to, aby těžce nemocný člen rodiny mohl zůstat doma, netrpěl zbytečnými bolestmi a konec života mohl prožít se svými blízkými. Jelikož si uvědomujeme, jak náročné je toto období i pro celou rodinu, chceme poskytovat tyto služby bezplatně.
Města a obce, kde poskytujeme službu mobilní paliativní péče: Třinec, Jablunkov, Český Těšín
Bocanovice, Bukovec, Bystřice, Dolní Lomná, Dolní Tošanovice, Hnojník, Horní Lomná, Horní Tošanovice, Horní Žukov, Hrádek, Hrčava, Komorní Lhotka, Košařiska, Milíkov, Mosty u Jablunkova, Návsí, Nýdek, Písečná, Písek, Ropice, Řeka, Smilovice, Střítež, Třanovice, Vělopolí, Vendryně.

Wszystkigo nejlepszego Aja 🥳
Super projekt ❣️

Ula

Sto lat :)

Dárce

Přejeme hodně příznivců:)

Miloslav a Dagmar Hadaščokovi
1 000 Kč

Niech sie podarzi wybrac co nejwiyncyj!!!!!

Daniela Ehrhardtová
545 Kč

100 lat :)

Dana Branna
1 045 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
MEDICA Třinec, z.ú., projekt: Podpora mobilní paliativní péče MEDICA