Zdeňka Bachtjanová: Dárcovská výzva pro projekt Podporuji komunitní centrum Nesedím, sousedím

Neseďte a přispějte, ať Zdenička může sousedit v Nesedím, sousedím

vybíráme od 13.3.2021
8 337 Kč
vybráno 83 % z 10 000 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vážení a milí, 

většina z vás ví, že břevnovské kácéčko alias komunitní centrum Nesedím, sousedím je mojí srdeční záležitostí, splněným snem a po víc jak 3 roky řádným kusem mého šťastného života, které má ale teď díky tomu sedění doma a nesousedění dost na kahánku.

Za časů minulých bych vás ku příležitosti svých narozenin pozvala do „kácéčka“ posedět k ohýnku s kytárkou, zkrátka na pořádnou narozeninovou 🎂 oslavičku. Tohle sice teď nejde, všem dnům ale není konec a jednou covid zmizí a aby i pak bylo možné se v „kácéčku“ setkat, chci využít příležitosti svých narozenin, které mám 22. března a něco si přát. Oželím sukýnku, šmuk či bonboniéru, ale prosím, prosím moc si přeju (citové vydírání začíná 😍) podpořme finančně ten náš prodloužený obývák. Nesedím, sousedím teď potřebuje podporu, protože tu grantovou už nemá a měsíční provoz - i když úsporný – stojí více než 40 tis., což by se běžně hradilo z kurzů, ale ne všechny můžou probíhat online (tak jako ten můj o dorozumívání se s nemluvňaty). 

Největším dárkem 🎁 pro mě bude, když přispějete na udržení kácéčka.

Tak na viděnou po covidu v Nesedím, sousedím a moc vám všem děkuji ❤️!

Zdeňka

P. S. A jelikož a protože si současná doba žádá výzev a závazků, prohlašuji tímto, že nejštědřejší dárce bude mít u mne napečenou bábovku a domácí špendlíkovou marmeládu:)

Nesedím, sousedím, z. s.
Vaše podpora umožňuje spoustu aktivit a projektů v našem kácéčku, které zahrnují třeba pravidelné páteční obědy, výlety, výstavy nebo třeba PC kurzy pro naše milované seniory, volnočasové aktivity pro všechny generace, sousedské snídaně, lokální akce na zmírnění klimatické krize, divadelní představení pro naše nejmenší, sousedský orchestr, sousedské slavnosti (vynášení Morany, Masopust, advent) a spousty dalších.
Břevnov nedělá jen Bělohorská! Od roku 2017 nemusí Břevnováci jen korzovat nahoru a dolů po svém bulváru, mohou se potkávat a trávit spolu aktivně čas u nás, v komunitním centru Nesedím, sousedím. Od nejmladších po nejstarší. Od dopoledních klubů pro rodiče s malými dětmi přes odpolední kurzy a cvičení pro starší děti a seniory až po večery určené pro všechny generace.
Můžete si u nás protáhnout kosti i mozkové závity, naučit se psát noviny, hrát v sousedském orchestru, zatancovat si či se nechat ostříhat. Ruční práce s přírodními materiály, promítání i besedy, sousedské snídaně jsou samozřejmostí. Nebojíme se ani lokálních intervencí, kterými se snažíme zmírnit dopad klimatické krize, nebo třeba sousedských slavností jako je vynášení Morany, Masopust nebo slavení adventu. Zabydlely se u nás i kulturní akce – divadelní představení nebo třeba Svátek neviditelné práce, kterým se snažíme ocenit a podpořit všechny pečující. Každý den projde naším "kácéčkem" kolem stovky lidí.

A z čeho financujeme program a provoz centra? Velkou podporou nám doposud byly evropské dotace a posléze podpora z norských fondů. Od roku 2021 však platí, že bez podpory komunity nemáme šanci udržet a rozvíjet ojedinělý prostor "kácéčka", náš břevnovský "obývák", ve kterém už tolik lidí našlo podporu, nové přátele a prostor pro setkávání, sdílení a vzájemné obohacování.
Vaše podpora je pro nás nadějí na dlouhodobou udržitelnost komunitního centra, kde máme pořád spoustu nápadů a snů, jak tvořit prostředí vzájemné podpory pro všechny generace.

 Moc děkujeme za podporu a to, že spolu s námi sdílíte víru v sílu komunity a význam vzájemné pomoci.

Thea už se nemůže dočkat, až zase bude Dvorek - hlavně divadýlko. :) Máváme!

Helena Sedláčková

Zdeničko.. Krasné narozeniny, moc ti fandím!! Snad brzo naviděnou na Jaboku!

Šárka
300 Kč

Držte se!

Pavel Weber
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nesedím, sousedím, z. s., projekt: Podporuji komunitní centrum Nesedím, sousedím