Karolína Šimková: Dárcovská výzva pro projekt DVANÁCT SIL pro neonatologii v Hradci Králové

Nikdy není pozdě, i když jste tu brzy.

vybíráme od 26.2.2021
25 000 Kč
vybráno 100 % z 25 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Novorozenecké oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové je jedním z dvanácti perinatologických center, kde se starají o ta úplně nejmenší miminka. Je to špičkové pracoviště té nejvyšší úrovně. V České republice se narodí každý rok přibližně 8500 dětí předčasně. Oddělení neonatologie je místo, kde rodiče s dětmi tráví spoustu času a zažívají tu mnoho radostných, ale i těžkých chvil. Je to prostředí na které již nikdy nezapomenou..
Cvakly dveře, kdy několik sestřiček a rodičů jen lehce přivřelo oči na pozdrav. Pomalu vplouvám do oceánu štěstí a slz. V každé malé skleněné lodičce se vyhřívá človíček se svoji chobotničkou. Stála jsem na místě, kde začal i můj život, kde dnes a denně bojují o ten svůj miminka do dlaně. Přišla dříve než se čekalo, zápasí o své bytí a nebytí, každý den ze svých neonatologických sil. Společně to zvládneme, šeptá víla mamince s oceánem slz v očích. Rodiče tu tráví se svými dětmi maximum času. Zažívají tu mnoho radostných i těžkých okamžiků na které nikdy nezapomenou. Strach a obavy až do chvíle než je pustí domů trvá někdy i celé měsíce. Věty, které slyší stále dokola neztrácet víru, má to smysl.. Stačí malý kousek lásky, dotek, objetí. Laskavost a lidskost. Ne vždy se setkává všech dvanáct statečných oddělení s podporou. Naštěstí v tom nejsou sami. Podpořte a sdílejte moji výzvu o finanční pomoc pro neonatologické oddělení v Hradci Králové. Pošlete dobrý skutek dál a možná jednou neonatolátko změní svět Vám. Společně to zvládneme, my můžeme, my chceme. Děkuji K.
Nedoklubko, z.s.
💜DVANÁCT SIL 2021 💜 Neonatologie HRADEC KRÁLOVÉ 💜29 260 Kč 🥳🥳 Děkujeme všem 29 dárcům za podporu své neonatologie!🥳 Za vybrané finance jsme oddělení rádi zakoupili: ☑️ 11 889 Kč - nástěnné hodiny na oddělení a ohřívačky mléka ☑️ 10 919 Kč - 40 žlutých a zelených dek NEOBED ☑️ 4 749 Kč🎁A kolik se nám podaří vybrat k Vánocům 2022? 🎁
LÁSKA, ODHODLÁNÍ, BOJOVNOST, VÍRA, DŮVĚRA, POROZUMĚNÍ, POKORA, VDĚČNOST, LASKAVOST, NADĚJE, RADOST a PODIVUHODNÁ SÍLA.
To jsou SÍLY, které provází miminka do dlaně a také všechny, kdo o ně na neonatologiích pečují.


V České republice se narodí každý rok přibližně 8500 dětí předčasně. Oddělení neonatologie je místo, kde rodiče s dětmi tráví spoustu času a zažívají tu mnoho radostných, ale i těžkých chvil. Je to prostředí, na které už nikdy nezapomenou...
Novorozenecké oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové je jedním z dvanácti perinatologických center, kde se starají o ta úplně nejmenší miminka...  Je to špičkové pracoviště té nejvyšší úrovně.  Novorozenecký úsek je součástí novorozenecké části perinatologického centra. Spádovou oblast představuje region Východní Čechy. Oddělení poskytuje neodkladnou resuscitační, intenzivní, intermediální a specializovanou péči pro donošené a nedonošené novorozence včetně novorozenců nejnižších hmotnostních kategorií. Klinika má všeobecnou ambulanci a dále specializované poradny pro všechny pediatrické podobory.

Rodiče a jejich děti tu mají tu nejlepší péči. I my v Nedoklubku jsme si obdobím na neonatologických odděleních prošli. Proto víme, co pomáhá a ve spolupráci s vedením oddělení připravujeme sbírku na pořízení potřebného vybavení pro neonatologické oddělení.

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nedoklubko, z.s., projekt: DVANÁCT SIL pro neonatologii v Hradci Králové