Eva Brožová: Dárcovská výzva pro projekt Oáza pro koně i lidi

Eminčina Valentýnská výzva

vybíráme od 12.2.2021
14 100 Kč
vybráno 28200 % z 50 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Eminka milovala ježdění na koni a hipoterapi, kterou dělají  dvě úžasné ženy Zuzka a Karin. Jejich hioterapie je mimořádná, protože se nejedná jen o terapii pro tělo, ale i pro duši. 
Chtěla bych podpořit dvě úžasné ženy Zuzku a Karin a jejich projekt Oáza pro Koně a pro lidi. S jejich hipoterapii máme osobní zkušenost a víme, že jejich hipoterapie není dobrá jen pro tělo, ale i pro duši.

Proč?  Protože jejich přístup k životu ke zvířatům i k lidem je naplněn láskou a radosti, která je nakažlivá. Jejich hipoterapie zlepšuje fyzický stav i psychiku dětí se zdravotním postižením.  Ovšem jejich hipoterapie není jen to: setkaní s nimi a jejich zvířaty jsou okamžiky při kterých si užijete pohyb v přírodě, naučíte se chovat ke zvířatům a mít je rádi.  Prožijete krásné okamžiky plné radosti se svými blízkými, protože pokud chcete může se hipoterapie účastnit celá rodina a projít se přírodou po boku koně.  Nám zůstaly krásné nezapomenutelé vzpomínky. Pokud jste otevření naučíte se od Zuzky i Karin mnoho dalších věcí o přírodě, o ekologii, ale i tom jak si užit přítomný okamžik a žit v souladu sám se sebou.

Vím, že je teď těžká doba, a člověk musí zvážit každou korunu kterou vydá, ale jejich projekt mi přijde velmi smysluplný a velmi skromný a jeho přínos pro zdravotně postižené děti a jejich rodiny je mimořádný.  Možná víc mých tisíc slov řekne radost v očích a široký úsměv Eminky.



Proto vás prosím, oslavte letošního Valentýna, tím, že uděláte něco smyslupného a pro radost takových dělí jako byla Eminka (24. 9. 2010 - 14.2. 2019).

Díky moc

Eva
KŘÍDLENÍ nadační fond
Tvoříme místo, kde se budeme všichni cítit doma a naše “teď a tady” bude v souladu s přírodou.
Naše hipoterapie probíhá za každého počasí od jara do podzimu. Uprostřed pastvin pod horami se potkávají lidé a zvířata. Naší vizí je vytvořit pro komunitu dětí s různými druhy postižení a jejich rodiče přívětivé zázemí v přírodě. Oázu, kde by se mohli zastavit, sejít, a popovídat si, posedět u ohně, pečovat o sebe,  koně, zahrádku a načerpat energii. Místo, kde bychom se všichni cítili bezpečně a kde bychom se navzájem od sebe učili.

Bytí venku v přírodě je pro člověka přirozeností, přináší nenahraditelné prožitky,  pro děti s hendikepem to platí snad dvojnásob. Mají šanci zažívat radost ze zdravého pohybu, slyšet vítr, cítit déšť nebo sluneční paprsky, Hipoterapie neléčí jen tělo, léčí i duši. A to nejen dětí, ale i rodičů. V poslední době se na rodiče zaměřujeme stále více... Snažíme se vtáhnout a zapojit celou rodinu. Kůň je terapeut sám o sobě. Je  krásné pozorovat souznění, harmonii, kterou okolo sebe šíří. Najednou  se všichni smějí a přestávají existovat starosti a bolesti. Prostě - terapie s úsměvem.

Aby koně mohli svou práci odvádět dobře, chceme jim vytvořit dokonalé podmínky. Vysněným konceptem je Paddock paradise - zdravé ustájení pro koně, které vzniklo na základě pozorování divokých mustangů v USA. Koně mají své cesty - treky, kterými se instinktivně přemisťují k vodě, k minerálům, k odpočinku i do stínu. Zajistí jim to psychickou i fyzickou pohodu, což chceme našim koňským terapeutům dopřát. 

Co proto potřebujeme v naší oáze vybudovat?
  
  • 400 Kč bylinková zahrádka
  • 1 000 Kč posezení z palet
  • 3 000 Kč venkovní vaření na ohni (trojnožka, litinový hrnec přímo do ohně)
  • 6 000 Kč jezírko pro koně  
  • 20 000 Kč treky pro koně (dřevěné nebo plastové kůly, ohradníková páska, izolátory, madla, plastové tyčky)

V Terapii s úsměvem pracujeme s dětmi od 3 měsíců věku do 7 let. Nejčastěji se věnujeme  dětem s tělesným postižením, mentálním postižením, kombinovanými vadami nebo poruchou autistického spektra. Hipoterapií se zabýváme od roku 2000 a při své činnosti úročíme zkušenosti z dřívější ergoterapeutické a rehabilitační praxe. Pracovat s vlastním stádem v jeho přirozeném prostředí a přitom smysluplně pomáhat dětem s postižením je pro nás velkou radostí. Děkujeme, že nám ji pomáháte uskutečňovat.  


Rozdávat radost a pozitivní energii je krasné a smysluplné poslání :), ať se Vám daří......

Dárce

Moc vám fandím, děláte to dobře 😉

Eva Reimerová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
KŘÍDLENÍ nadační fond, projekt: Oáza pro koně i lidi