David Havlíček: Dárcovská výzva pro projekt Děti v Jemenu volají o POMOC

Kapka naděje do beznaděje

vybíráme od 17.1.2021
22 100 Kč
vybráno 22 % z 100 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpořme dílo v rámci projektu UNICEF, které se snaží pomáhat v nejpostiženější zemi na světě - v Jemenu
Přátelé, chtěl bych vás oslovit a povzbudit v solidaritě. Sami se nacházíme v době, která je pro někoho z nás velmi těžká. Dovolil bych si však jménem lidí, kteří nemají co jíst, neteče jim doma voda a umírají kvůli nedostatku těchto základních věcí ZAVOLAT O POMOC. Poprosit nebo za ně vyžebrat naději, kterou pro ně je JÍDLO A VODA. Za ně tu zde žebrám před vámi, kteří ještě máte trochu hluboko do kapsy. Kteří se stále máte ještě nejlépe na světe...o finanční dar, díky kterému UNICEF může pomáhat. Nepomůžeme všem, ale pár životů můžeme zachránit. Nikdo z nás si nedokáže představit, jak musí vypadat život v těchto katastrofálních podmínkách. Díky všem

Vleklá krize může Jemen dostat na pokraj hladomoru; nejméně 325 000 dětí strádá akutní těžkou podvýživou a další 2 miliony nejmenších dětí jsou podvyživeny. Pouze 15 % dětí v Jemenu přijímá dostatečnou výživu nutnou pro přežití, růst a rozvoj. 


UNICEF Česká republika
Letošní rok byl náročný. Pojďme mu dát dobrý konec: pojďme společně zachránit dětské životy! Jakýkoliv příspěvek může dát šanci na život dětem, které právě teď ohrožuje válka, hlad a chudoba.
Jemen čelí nejhorší humanitární krizi na světě. Chudoba, hlad, nemoci, strach a zoufalství nejvíce dopadají na ty nejzranitelnější: nevinné děti. 

Každých deset minut zde umírá jedno dítě na podvýživu a běžné nemoci. Pokud můžete, pomozte prosím dětem v Jemenu ještě dnes.

 Už před vypuknutím nepokojů Jemen patřil k nejchudším zemím světa. Vleklý konflikt rozvrátil veškerou infrastrukturu, děti nemají přístup k lékařské péči a strádají nedostatkem pitné vody. Zemi sužuje sucho a neúroda, rychle se šíří viry a cholera. Chybí zdravotníci i učitelé. Nemocnice, které ještě fungují, jsou zcela přeplněné. Bez pomoci UNICEF by situace byla ještě daleko horší. Naši pracovníci v terénu bojují doslova o každý dětský život. Budujeme vodní zdroje, dodáváme léky a zdravotnický materiál, s místními partnery zajišťujeme psychologickou pomoc traumatizovaným dětem. Snažíme se také dostat děti zpět do školních lavic, aby měly šanci na lepší budoucnost. Prostředky na humanitární programy však rychle docházejí a dětem v Jemenu se krátí čas. Je nutné jednat nyní, než bude příliš pozdě.
Každý den je v Jemenu zabito nebo zmrzačeno šest dětí. Tříletý Rayan přišel minulý rok při stupňujících se bojích v Adenu o ruku. Letecká mina mu utrhla paži, právě když se doma v kuchyni chystal napít vody. Jako zázrakem přežil a svůj úděl nese statečně: „Ruka mě pořád bolí, ale těším se na novou protézu, která nebude tolik tlačit. Chtěl bych se stát lékařem, abych pomáhal lidem, jako jsem já.“ Nyní pravidelně navštěvuje protetické centrum v nemocnici v Adenu, aby podstoupil fyzioterapeutickou léčbu. © UNICEF/Alzekri

Jak může Váš příspěvek pomoci?
  • 162 Kč zajistí 20 dávek terapeutické výživy pro děti trpící akutní podvýživou.
  • 262 Kč zajistí 2 500 tablet na čištění vody, z nichž každá zajistí až 5 litrů pitné vody.
  • 407 Kč zajistí 50 balení terapeutické výživy Plumpy‘Nut® pro léčbu akutní podvýživy. 
  • 701 Kč zajistí soupravu první pomoci pro mobilní zdravotnické týmy.
  • 2 061 Kč zajistí terapeutické mléko F-100 v prášku pro nejmenší děti, které kvůli pokročilému stadiu podvýživy nemohou přijímat jinou stravu. 



Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
UNICEF Česká republika, projekt: Děti v Jemenu volají o POMOC