Ostravská univerzita: Dárcovská výzva pro projekt Učitel a kamarád 2v1

Podpořme děti z našeho regionu v cestě za vzděláním!

vybíráme od 13.1.2021
58 750 Kč
vybráno 118 % z 50 000 Kč

přispělo

92 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na Ostravské univerzitě věříme, že vzdělání má sílu měnit budoucnost nejen každého z nás, ale celého regionu. Chceme proto sbírkou na darujme.cz podpořit organizaci S.T.O.P., která pomáhá s učením sociálně znevýhodněným dětem.
Dobrovolníci z organizace S.T.O.P. doučují děti ze sociálně slabých rodin, děti, jejichž rodiče mají povětšinou základní vzdělání a nemají kapacity učit svoje děti sami. S koronavirovou krizí a distanční výukou se rozdíly ve vzdělání ještě více prohloubily a pomoc dobrovolníků je právě teď pro mnoho dětí důležitější než kdy dřív.

Chceme proto s pomocí zaměstnancům, akademiků, absolventů a studentů Ostravské univerzity společně na darujme.cz vybrat 50 000 Kč, nezbytných pro vybavení 15 dobrovolníků vším potřebným pro doučování.

Pokud se nám podaří dosáhnout cílové částky 50 000 Kč, uspořádá Ostravská univerzita pro děti z organizace S.T.O.P. zábavné vzdělávací odpoledne, během kterého si na Pedagogické fakultě OU vyzkouší například výrobu funkčních modelů ze dřeva a papíru.

U zrodu organizace S.T.O.P. stáli absolventi Ostravské univerzity a svou činností bezesporu naplňují naše heslo „Ovlivni nejen svoji budoucnost“. Pojďme naše kolegy v jejich aktivitě podpořit!
Tutorie, z. s.
Budoucí dráhu dětí velkou měrou ovlivňuje škola a jejich prostředí. Existují chytré a šikovné děti, které však v rodině nemají nikoho, kdo by jim pomohl, a proto ve škole často selhávají. Tento projekt dává těmto školákům šanci na lepší budoucnost – dětem totiž bezplatně pomáháme s přípravou do školy. Díky vybrané částce budeme moci zapojit 15 dobrovolníků, kteří budou pomáhat dětem s přípravou do školy přímo u nich doma, a vybavíme je potřebnými pomůckami.
Doučování dětí je realizováno za pomoci vyškolených dobrovolníků, kteří docházejí přímo do rodin. Zde se s dětmi připravují podle individuálního plánu do školy, vysvětlují jim učivo, kterému děti ve škole neporozuměly, na přípravě dětí spolupracují s rodiči a učiteli, kladou důraz na zapojení rodičů do školní přípravy dítěte, k hodnocení dětí využívají motivační prostředky a součástí práce dobrovolníka jsou také volnočasové aktivity s dítětem zaměřené na vzdělávání.  Dobrovolník se pro dítě stává kamarádem, který jej ovlivňuje i v sociální rovině.
Dobrovolník se pro rodinu stává pozitivním vzorem jednak tím, že pomáhá s výukou a výchovou dítěte, a ovlivňuje celou rodinu svým přístupem a kontaktem s jiným sociálním prostředím. Dobrovolníci jsou nejčastěji z řad studentů středních, vyšších odborných a vysokých škol, jako dobrovolníci se stále častěji zapojují také lidé produktivního věku.
Současná situace ovlivněná epidemií COVID-19, klade na rodiny s dětmi vyšší nároky v oblasti vzdělávání a zapojení rodičů do samotné výuky. Cílová skupina projektu je nastavenými procesy distanční výuky nejvíce zasažena. V praxi jsme si ověřili, že dokážeme pomoci i rodinám, které nemají technické zázemí. Dokážeme i tyto rodiny propojovat se školou a být jim nápomocni s vysvětlením učiva. 

rádo se stalo :-)

Martin Kutěj
1 000 Kč

Mnoho radosti při vzdělávání nejpotřebnějších.

Jiří Hanousek
1 000 Kč

SM

Stanislava Majcherová
300 Kč

Skvělý a potřebný projekt, ať se vám daří! Díky :)

Markéta Kováčíková

Když děti budou poznávat a tvořit, budeme spokojeni všichni!

Václav Tvarůžka

...ať se to povede :)

Kateřina Žvaková

Pro dobrou věc!

Michal Břežný
500 Kč

Pojďme to vybrat!

Jan Fric
100 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Tutorie, z. s., projekt: Učitel a kamarád 2v1