Eva Kloudová: Dárcovská výzva pro projekt Pomáhám pečovat - Pečovatel v záloze

Podpoř Červený Kříž

vybíráme od 12.1.2021
1 000 Kč
vybráno 20 % z 5 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpořte kurz pro pečovatele v záloze od Červeného Kříže, který poskytuje základní informace a techniky potřebné pro postarání se o nemocné či nemohoucí.
Díky!
Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1
“Pomáhám pečovat” je kampaň Českého červeného kříže, jejíž hlavní součástí je jednodenní kurz “Základy moderního ošetřovatelství v praxi”. Tento kurz pro laickou veřejnost poskytujeme zcela zdarma. Po absolvování kurzu je možné nastoupit do sociálního zařízení a pomoci s péčí o klienty v době mimořádné události. Nabyté vědomosti mohou absolventi využít i v domácím prostředí a poskytnout tak kvalitní péči svým příbuzným a známým. Péče o nemocného na lůžku je důležitou součástí procesu uzdravení.
Během podzimních měsíců jsme díky každodennímu nasazení našich lektorů proškolili na 2500 dobrovolníků a rádi bychom v tom pokračovali. 
Náš ošetřovatelský kurz umožňuje lidem, kteří nemají s péčí o nemocné žádnou zkušenost, nacvičit si základní ošetřovatelské postupy. Takto poučený dobrovolník - laik může nastoupit do sociálního či nemocničního zařízení a pomáhat s péčí o klienty v době výpadku ošetřovatelského personálu. 

Kurz obsahuje jak teoretickou, tak především praktickou část a je veden praktickou formou (co je možné si vyzkoušet, tak si účastník reálně nacvičí) v reálném prostředí sociálního zařízení. 


Vámi darované peníze použijeme na organizaci kurzů, podporu lektorského týmu, nákup materiálu a výrobu výukových materiálů (brožurka Pečovatel v kapse).

Informace o kampani jsou dostupné na http://pomahamepraze.cz


Děkujeme vám za poskytnutí jakékoli finanční podpory. Moc si Vaší ochoty vážíme.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1, projekt: Pomáhám pečovat - Pečovatel v záloze