Colliery SRDCEM: Dárcovská výzva pro projekt PROJEKT / APLIKACE: Sportuj s handicapem

500 Reps DĚTI 2020

vybíráme od 23.12.2020
22 700 Kč
vybráno 57 % z 40 000 Kč

přispělo

36 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
AKTUALITA - Vzhledem k prodloužení "Nouzového stavu v ČR" - prodlužujeme i naši ONLINE výzvu do nového data a to: 14.2.2021 - Držte se! MOC se všichni těšíme na návrat do gymů - FITNESS v ONLINE prostředí není udržitelné!

Rok 2020 je náročný pro celé odvětví Fitness. Z důvodu pandemie byl odložen projekt akreditace pro budoucí trenéry handicapovaných cvičenců (účel cvičení 500reps 2019 pro rok 2020) a to na rok 2021. Nebylo možné tento kurz zrealizovat z důvodů opakovaného uzavření všech vnitřních sportovišť, což je podmíněno pro praktickou výuku tohoto kurzu. 

V dnešní době není možné ani navázat na tradici 500reps, jelikož čelíme již třetímu uzavření všech fitness v České Republice. Bylo nám líto, že tuto akci nemůžeme realizovat a tak si bereme příklad z online seminářů, online kurzů, online CrossFit závodů a vyhlašujeme tedy výjimečný online ročník 500reps pro rok 2020. Cvičení pro tento rok je velice jednoduché – 500 „angličáků“ v co nejkratším časovém úseku. Co je podmínkou účasti? Realizovat tento workout a vložit fotku s vašim výsledkem na instagram (ne stories) a připsat hashtag #500Reps2020 nebo #500RepsDeti2020 . Ze zveřejněných výsledků budeme na konci losovat výherce o ceny UAX! - hlavní ceny 5ks gym podložek v designu Colliery SRDCEM!

S výsledkem a fotografií můžete odeslat také dobrovolný finanční příspěvek zde na portálu Darjme.cz, který bude využit na dokončení Aplikace Sportuj s Handicapem, jejíž financování bylo silně ovlivněno pandemií Corona viru Covid-19.

WOD 500reps pro Děti 2020

 
Elite (Rx) – For time of:                                  
500 Burpees                                             

Advanced – For time of:
500 Down Ups with Jump


Historie akce 500Reps děti (pravidelně od roku 2014):

  • 2014 – pro děti s Autismem: 60 cvičících, 12.958kč vybráno (pozn.: celkově odeslalo výsledek 141 lidí)
  • 2015 – pro děti z dětského oddělené v Městské nemocnici Ostrava: okolo 70 cvičících v CCFO, 22.900kč vybráno
  • 2016 – pro Davídka s apalickým syndromem: 83 cvičících v CCFO, 23.635kč + 20€ vybráno (pozn.: celkově vybráno téměř 30.000kč)
  • 2017 – podpora Kapka Napěje: 95 cvičících v CCFO, 13.597kč vybráno, 23.000kč celkově
  • 2018 – pro děti postižené Mukopolysacharidózou: 126 cvičících v CCFO, 25.385kč vybráno, 122.326kč celkově
  • 2019 – pro realizaci Akreditovaného kurzu „Instruktor funkčního fitness se zaměřením na specifické cílové skupiny“: 198 cvičících v CCFO, 62.100kč vybráno, 213.793Kč - Tato částka byla zdvojnásobena aby bylo umožněno vyškolit dvojnásobné množství trenérů.

V jakém stádiu se nachází vývoj aplikace Sportuj s handicapem?


Projekt byl do konce roku bohužel díky chybějícícm finančním prostředkům pozastaven. Přesto je ale už aplikace ze 70% hotová a funkční. Máme připravenu databází více jak 370cviků pro handicapované, které budou sloužit v aplikaci jako nástroj jednoduchého sestavené workoutů a zapisování jejich výsledků - STEP by STEP.  V lednu / únoru 2021 doufáme se vrátíme v plné síle do gymů a budeme moci zahájit ostrý start aplikace a vyladit detaily. Také aplikaci naplnit daty - články, doporučeními a dalšími materiály pro handicapované s chutí sportovat a pro trenéry kteří s nimi chtějí pracovat. #MaToSmysl
Colliery SRDCEM z.s.
Připravovaná aplikace a webový portál cílící na 1 milion handicapovaných lidí v ČR bude prostředím spojující zapojené trenéry, fitness zařízení nabízenící službu "Fitness pro handicapované". Hlavní obrazovka nabídne aktuální informace pro handicapovaného dle zadaných priorit / gymu / trenéra a místa ve kterém se právě nachází. Propojí uživatele napříč projektem a stane se tak sociálním prostředím pro aktivní handicapované v ČR a SR.
Projekt navazuje na úspěšnou činnost tréninku handicapovaných ve spolku Colliery SRDCEM - za 2 roky půsopbení se počet klientů vyšplhal z jednoho na nynějších (aktualizace: 26-01-2020) 30 klientů!

6 ternérů Colliery SRDCEM připravilo akreditovaný kurz u MŠMT - "Fitness pro handicapované" - kterým se díky VI: ročníku akce 500Reps Děti 2019 může vyškolit minimálně 20 ternérů v ČR a SR.



Touto výzvou chceme požádat o podporu dalšího vývoje apliakce - které propojí zájemce o cvičení se zapojenými trenéry.





Nyní jsme v první fázi vývoje na který se nám podařilo sehnat 350 000Kč (150 000Kč - Laboratoř Nadace Vodafone, 100 000Kč - 213 BBP zdravotní pojišťovna (aktualita 25.05. 2020) a 100 000Kč - Dar Colliery CrossFit Ostrava). Tyto prostředky jsou dostatečné pro start vývoje aplikace v prostředí iOs - ten jsme zahájili v lednu 2020.

Za pomoci klienta gymu Colliery CrossFit Ostrava - Michala Hrdého - se Nám podařilo najít skvělého parťáka na vývoj appky - firmu: Compromis.CZ - kde Michal také pracuje. Jsme rádi, že se i takto Naše činnost dotýká klientů Colliery a ti nám takto pomáhají. Pomoci můžete nyní i Vy a to tak, že přispějete jakoukoli částkou na dokončení vývoje této unikátní aplikace pro handicapované.

Vzhled aplikace by: MediaFabríca

A proč jsme vůbec s projektem Sprotuj s HANDICAPEM začali? Cheme naučit další trenéry po ČR, že to jde a že #MaToSMYLS



Našim prvním členem a inspirací k založení spolku v druhém bodě stanov byl Pavel Husar - kluk/muž - diagnoza DMO - i přes svůj handicap neúnavně trénoval / trénuje a posouvá své hranice dál a dál. Je inspirací pro mnoho i zdravých klientů Colliery CrossFit Ostrava - kde byl v rámci komunity vřele přijat a na jeho cestě ADAPTIVE CrossFitera je #CollieryFAMILY podporován.


Projekt cílí na 1milion obyvatel ČR se zdravotním postižením. Daným projektem chceme adaptovat „znevýhodněné“ do standardních činností a běžného života „zdravých“ jedinců v oblasti sportu a pohybových aktivit .

Cílem projektu je sociální i fyzické zlepšení kvality života a wellbeing.


Naši klienti se v jednom shodují - Daná služba v ČR chybí (Dokazuje to raketový nárůst členů u nás ve spolku. Existují pouze sportovní spolky ty ale sdružují pouze vrcholové sportovce v daném sportu, ale s běžnými handicapovanými nepracují) - Je velmi těžké / skoro až nemožné najít trenéra / gym - kde by s handicapovaními pracovali.


Danou aplikací handicapovaní získají odbornou informace v reálném čase a místě - aplikace nabídne intuitivní funkce dle nastavení profilu uživatele aplikace – toto ušetří čas uživateli při hledání dané služby.

Velkou inspirací / motivací v pokroku, že to jde je bezesporu - Mirek Andrýsek (17Let) se narodil moc velký, přidušený a byla mu diagnostikována Dětská mozková obrna. Lékaři mamince Mirečka říkali, že nebude moci ani chodit.

Pílí a rehabilitacemi Mirek ve třech letech udělal své první krůčky a postupně se pomalu zlepšoval.


U nás v Colliery dosáhl také velký pokroků, které můžete pravidelně sledovat na INSTAGRAMU @CollierySRDCEM - kde trenér Lukáš pravidelně přikládá videa a progress tohoto mladého muže. 

Jeden pokrok za všechny:

Před téměř 1.5 rokem zpět Mirček @mia.andrys nebyl schopný použít pravou ruku. Cokoliv uchopit, přemístit, přenést = velký problém! Nyní? Sám si uchopí kruh pravou rukou, sám si jej stáhne - každá paže cvičí přítahy s 5kg - jdeme dál.. nic Nás nezastaví! Mirka tréninky u nás neskutečně baví... řekl trenér Lukáš



V roce 2019 se do tréninků začínají zapojovat i handicapované děti a to konkrétně ze spolku. PINOKIO a z děti s autismem z JONÁŠOVA spolku.



Jak jsme psali na začátku této výzvy - Naše členská základna se za 2 roky působení hodně rozrostla a právě i proto jsme hledali možnost šířit Naši činnost dál nejen přes sociální sítě - INSTAGRAM @CollierySRDCEM - na kterých prezentujeme činnost a to s velkým ohlasem. 



Sportuj s Handicapem je správná cesta která ukáže handicapovaným v ČR (s ambicí se dále šířit) nové možnosti a třeba odbourat jednu z bariér v jejich životě.


Projekt vývoje APLIKACE #SportujShandicapem vzniká díky podpoře:


Děkujeme za Vaši podporu. #MaToSmysl

Díky za Vaši činnost a držím palce ať v tom pokračujete i další roky. Farm GYM Říčany

Josef Pizinger-Farm GYM
6 000 Kč

Jsem ráda, že jsem si mohla odjet 500 burpees na podporu.. sice jsem to nestihla v roce 2020, ale až v 21, ale to nevadí.. a rozhodně to nebylo jednoduché, ale stálo to za to :) Vám přeji hodně štěstí v tomto i dalším roce a ať se Vám daří a splní vše, co si přejete :)

Gabriela Míšková

Díky, že to děláte❤️

Dárce

❤️❤️❤️

Tana Taborska

#cfd #cvicirnasumperk

Přemysl Posker

Aktuální zdravotní stav mi teď nedovolí absolvovat 500reps, tak aspoň posílám finanční pozdrav, protože #ma to smysl

Jarmila Ivankova
500 Kč

Ať se daří!

Víťa R.
1 000 Kč

Šťastné a veselé Vánoce přátelé a kamarádi 😉🙂☺️

Michal Kratochvíl
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Colliery SRDCEM z.s., projekt: PROJEKT / APLIKACE: Sportuj s handicapem