Radost FF: Dárcovská výzva pro projekt ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE

Desátek ve prospěch dětí

vybíráme od 16.12.2020
5 550 Kč
vybráno 4 % z 150 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již pred rokem jsme se v Radosti rozhodli podporovat děti ze školy Joseph Jenkins Roberts Memorial United Methodist Church, Cape Mount v africké Libérii. Naším cílem je vysbírat na celoroční stravování všech školáků z této školy, aby se jim dobře učilo a aby tak všichni získali naději na lepší život díky vzdělání.
V metodistické škole J. J. Robertse je aktuálně zapsáno 333 žáků (z toho 170 chlapců a 163 dívek).
Vyučuje se ve 13 stálých třídách. Škola má celkem 17 kvalifikovaných učitelů. 
V areálu je 8 splachovacích záchodů a také fotbalové hřiště, kde si děti mohou o přestávkách hrát. 
U školy je také zahrada, o kterou pečují žáci a učitelé. Rostou v ní ananasy a kasava (tj. maniok jedlý).

Roční stravovací náklady pro celou školu činí 152 847 Kč.

Více informaví o škole a jejích žácích naleznete na https://www.marysmeals.cz/co-delame/ceske-skoly/joseph-jenkins-roberts.

Mary's Meals Česká republika z.s.
Každé dítě si zaslouží vzdělání a dostatek jídla. Naší vizí je, že každé dítě dostane jedno jídlo denně v místě svého vzdělávání a že ti, kteří mají více než potřebují, se budou dělit s těmi, kterým se nedostává ani těch nejzákladnějších potřeb.
Mezinárodní hnutí Mary's Meals vzniklo v roku 2002 jako reakce na důsledky hladomoru ve východoafrickém Malawi. Začínalo poskytováním stravy pro 200 dětí v jedné místní škole a dnes již zajišťuje jedno teplé jídlo denně po dobu celého školního roku pro více než dva a čtvrt milionu dětí v 18 nejchudších zemích Afriky, Asie, Jižní Ameriky, Karibiku a Blízkého východu. Tento projekt stojí na nezištné, obětavé a vytrvalé práci desítek tisíc dobrovolníků zajištujících jak propagaci myšlenky a získávání finančních prostředků v dárcovských zemích, tak nákup místních surovin, jejich distribuci do zapojených škol a následně přípravu a výdej jídla dětem v cílových zemích. V české pobočce Mary's Meals se řídíme pravidlem, že 100 % přijatých darů je použito na přímou charitativní činnost a provozní náklady hradíme z privátních zdrojů. Díky těmto skutečnostem postačí na zajištění jednoho teplého jídla denně pro jedno dítě po dobu celého školního roku již 550 Kč.
 

Ať udělají radost :-)

Pavlína Pechová
459 Kč

Skvělý projekt, super myšlenka. Jsem ráda, že jsem aspoň malicko mohla toto podpořit. 😊

Ivet S.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mary's Meals Česká republika z.s., projekt: ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE