Adam Vrána: Dárcovská výzva pro projekt ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE

Má narozeninová výzva

vybíráme od 2.12.2020
1 378 Kč
vybráno 15 % z 9 180 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vzdělání a strava pro 20 dětí v Libérii
ŠKOLA + JÍDLO  = NADĚJE - To mi dává skutečně smysl. Rozhodl jsem se podpořit 20 dětí přes organizaci Mery´s Meals ve škole Joseph Jenkins Roberts United Memorial School, Cape Mount v Libérii. 459,-Kč stojí jídlo pro jedno dítě na rok. To je inspiruje a motivuje chodit do školy a pak zůstat v místě svého bydliště a dále pomáhat a rozvíjet sebe i své okolí. Není na tom, nic složitého, pojďte do toho se mnou. 
Mary's Meals Česká republika z.s.
Každé dítě si zaslouží vzdělání a dostatek jídla. Naší vizí je, že každé dítě dostane jedno jídlo denně v místě svého vzdělávání a že ti, kteří mají více než potřebují, se budou dělit s těmi, kterým se nedostává ani těch nejzákladnějších potřeb.
Mezinárodní hnutí Mary's Meals vzniklo v roku 2002 jako reakce na důsledky hladomoru ve východoafrickém Malawi. Začínalo poskytováním stravy pro 200 dětí v jedné místní škole a dnes již zajišťuje jedno teplé jídlo denně po dobu celého školního roku pro více než dva a čtvrt milionu dětí v 18 nejchudších zemích Afriky, Asie, Jižní Ameriky, Karibiku a Blízkého východu. Tento projekt stojí na nezištné, obětavé a vytrvalé práci desítek tisíc dobrovolníků zajištujících jak propagaci myšlenky a získávání finančních prostředků v dárcovských zemích, tak nákup místních surovin, jejich distribuci do zapojených škol a následně přípravu a výdej jídla dětem v cílových zemích. V české pobočce Mary's Meals se řídíme pravidlem, že 100 % přijatých darů je použito na přímou charitativní činnost a provozní náklady hradíme z privátních zdrojů. Díky těmto skutečnostem postačí na zajištění jednoho teplého jídla denně pro jedno dítě po dobu celého školního roku již 550 Kč.
 

Všechno nejlepší!

Pavla Mazúrková
459 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mary's Meals Česká republika z.s., projekt: ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE